Foto: Shutterstock

Nedēļas nogale no 5. līdz 6. augustam Bauskā būs piepildīta ar mūziku, cilvēkiem un, protams, gardiem ēdieniem, jo festivāls "Bauska Taste" sola aizraujošu programmu. Taču, kur, lai izloka kājas un izvēdina galvu, kamēr gaidi iemīļotās grupas uzstāšanos? "Tūrisma Gids" apkopo interesantākos objektus, ko lūkot gan Bauskā, gan tās apkārtnē.

Bauska ir viena no Zemgales skaistākajām un senākajām pilsētām, kurā var ļauties vēsturisko ēku izzināšanai un apbrīnošanai – tieši Bauskas novadā atrodas gan pasakainā Rundāles pils, gan majestātiskā Bauskas pils. Tāpat novadā atrodas vairākas muižas un baznīcas, kuru arhitektūra un vēsture ir vienlīdz interesantas. Arī pašai Bauskas pilsētai piemīt šarms – senatnīgas bruģētas ieliņas un pilsētas tradicionālā apbūve, kuru šobrīd rotā rožu dekori, piešķir īpašu atmosfēru.

Bauskas tūrisma portāls norāda, ka novadā var apskatīt ne vien Latvijas vēsturei un kultūrai nozīmīgus arhitektūras objektus, bet arī ļauties Zemgales līdzenumu valdzinājumam. Novadā ir daudz dabas taku un parku, kur nodoties aktīvām vai pat romantiskām pastaigām. Savukārt garšu piedzīvojumā jādodas uz vietējām kafejnīcām un restorāniem, kuri pārsteidz gan ar ēdieniem, gan viesmīlību.

Raksta turpinājumā apskatāmi tūrimsa objekti un pastaigu maršruti Bauskā un tās apkārtnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!