Foto: Publicitātes attēli

Latgale ir zilo ezeru zeme un ne velti – visā reģionā ir apmēram 1200 dažādu ezeru. Tieši ezeru dēļ arī tika izvēlēts garo pārgājienu maršruta nosaukums "Ezertaka", kura garums ir apmēram 1070 kilometri. Šobrīd maršruts ir nomarķēts un bez maksas pieejama katram, kuru aizrauj dažādu distanču pārgājieni, informē Latgales Tūrisma asociācijas pārstāve Laura Spundere.

Kopumā Latvijā ir tikai divi garo pārgājienu maršruti – "Jūrtaka" un "Mežtaka", bet tagad pievienojās arī "Ezertaka". Maršruta trases shematiskais zīmējums veidots kā astotnieks jeb bezgalības zīme ar krustošanās vietu Rāznas ezera apkārtnē.

Kopumā Ezertakas maršrutā ir sastopami 134 ezeri un citas ūdenstilpnes. Šeit var apskatīt vienu no dziļākajiem ezeriem Latvijā – Geraņimovas-Ildzas ezeru, kura dziļums sasniedz 46 metrus. Tāpat maršrutā ir iekļauti Lielā Gusena un Ormijas ezeri Krāslavas pusē, Riču un Sventes ezeri Augšdaugavas novadā. Kā arī pēc platības lielākie ezeri – Rāznas un Lubānas ezeri. "Ezertakas" maršruts iet arī gar salām bagātāko Latvijas ezeru – Ežezeru.

Savukārt veldzēties kājāmgājēji var vienos no dzidrākajiem Latvijas ezeriem – Sventes un Medumu ezeros.

"Ezertakas" maršruts ir ērti apskatāms Google maps kartē. Gājēju ērtībai kartē pievienoti arī maršruta
tuvumā esošie apskates objekti, naktsmītnes, peldvietas, kā arī pārtikas veikali un aptiekas. Tāpat atsevišķs kartes slānis ir Dagdas Tūrisma centra veidotais Latgales baznīcu apkopojums.

"Ezertakas" marķējums dabā ir atzīmes uz dabas objektiem (kokiem, akmeņiem) un ceļa zīmēm balti –zaļi – baltā krāsā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!