Foto: Shutterstock

Kas nāk prātā pirmais, ja tiek vaicāts par Beļģiju? Protams, Eiropas “birokrātijas” galvaspilsēta Brisele un kino dēļ slavenā Brige. Esam šo to dzirdējuši arī par Ģenti un Antverpeni. Taču Beļģijā ir daudz mazu, ļoti interesantu un skaistu pilsētiņu, kam veltīt savu laiku un uzmanību. Viena no tām ir Mehelena.

Pirms nokļuvu Mehelenā (arī Mešelena, franciski – Maline), manas zināšanas par šo pilsētu bija minimālas, ja pavisam godīgi – tieši nekādas. 

Starp citu, lielākajai daļai flāmu pilsētu ir iedzīvotāju radītas “iesaukas”. Kopš 1687. gada, atbilstoši leģendai, Mehelenas iedzīvotājus dēvē par “Maneblussers” jeb “Mēness dzēsējiem”.

Mehelenas centrālais “izklaides objekts”, neapšaubāmi, ir Sv. Rumbolda tornis. Pirmajā mirklī šis katedrāles tornis šķiet ļoti dīvains – it kā “nošķelts” pusceļā. Patiesībā – tā arī ir. Biļetes cena – 8 eiro. Un tev priekšā ir 520 (citur rakstīts 514) šauri spirālveida akmens pakāpieni. Ik pēc 50 pakāpieniem uz sienas atzīmēts, ka esi ticis, piemēram, līdz 150 vai 200 pakāpieniem. Kad esi izskraidījies, sataisījis miljonu bilžu, aprunājies ar baložiem un beidzis sajūsmināties – ievelc elpu un pa tādām pašām spirālveida kāpnēm tipini vien lejā. Lifta nav. Viss paša rokās (kājās).

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!