Foto: Shutterstock

Roma, Roma, Roma! Tā vilina tik daudzus ceļotājus no visas pasaules, un sen ir iemantojusi mūžīgās pilsētas statusu. Taču arī šai leģendārajai pilsētai ir savi trūkumi – te ir tik daudz ko skatīt, ka pat vairākos piegājienos nevar visu uzspēt. Ja vien nepakāpies dažus metrus virs zemes, no kurienes paveras elpu aizraujošs skats uz seno pilsētu un uzreiz redzams daudz vairāk. Romā patiešām netrūkst skatu laukumu, kuri ir tikpat izslavēti kā pati pilsēta.

Itālijas galvaspilsēta ir slavena ar Senās Romas arhitektūru, krāšņām strūklakām, renesanses stila pilīm un palaco, grandiozām katedrālēm, bruģētām ieliņām un muzejiem, kas piepildīti ar klasiskās mākslas izcilākajiem meistardarbiem. Savukārt skatu laukumi ir labākais veids, kā baudīt pilsētas panorāmas skatus.

Aventīna kalns

Aventīna kalns paceļas virs "Circus Maximus" – Senās Romas ratu sacensību vieta, kuras drupas ir saglabājušās līdz pat mūsdienām. Sākotnēji tas bija plebeju rajons, taču vēlāk kļuva par iecienītu dzīvesvietu aristokrātijai. Līdz ar to te tika uzbūvēti tempļi un grezni palaco, kurus var aplūkot arī mūsdienās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!