Foto: Privātais arhīvs

Ceļotāju pāris Paula Muizinika un Ēriks Gulbis savu ceļojumu mēneša garumā pa Bali vienā teikumā raksturo šādi: "Mesties nezināmajā, taču piedzīvot visu, ko Bali sala piedāvā." Piedzīvots tiešām viss iespējamais: jau pirmajās dienās slimnīcas apmeklējums, uzzināts viss par čūsku medību tūrēm, samaksāti seši eiro par bildes uzņemšanu tūristu iekārotajā vietā Nusa Penidā, gulēts glaunā viesnīcā, kur augšstāvā mitinās žurkas un peles, piedzīvots lidojums ar paraplānu, piezemējoties pie kājām cilvēkiem, kas pludmalē sauļojas... Un vēl, un vēl...

Bali salā Ēriks un Paula pavadīja visu pērnā gada novembri. Tas bijis Paulas mazais nepiepildītais sapnis, kas radies vidusskolas beigās, kad liela daļa no influenceriem turp devās. Bet, protams, meitenei tas likās pārāk tālu un pārāk dārgi, kā pati saka: "Smadzenes nespēja saslēgties ar domu, ka mans atvaļinājums varētu būt gandrīz 11 000 kilometru attālumā. Tā arī manī šī ideja par Bali dzīvoja kādus dažus gadus." Līdz Ēriks savā vārda dienā pieņēma izšķirošo lēmumu un vienkārši iegādājās lidojumu biļetes. Tā arī sācies viņu it kā gatavošanās posms, kurš gan šķitis pietiekami garš, lai izplānotu ceļojumu, taču paskrējis ātrāk nekā gaidīts. Pēdējās nedēļas pirms došanās ceļā bijušas ļoti aizņemtas un darbīgas. "Pirkām apdrošināšanu, pētījām malārijas draudus un bijām pat pie infektologa, kas savakcinēja pret dzelteno drudzi un vēdertīfu. Tā, protams, nav obligāta prasība, bet gan ieteikums, kuru arī ņēmām vērā, apzinoties ēdienu un higiēnas prasību atšķirības, visu mazo knišļu un moskītu klātesamību."

Kā stāsta Paula, viņi bija vieni no retajiem ceļotājiem, kas, dodoties uz Bali, palika arī Džakartā –Indonēzijas galvaspilsētā. Džakartu ceļotāja raksturo tā: "Pilsēta ir mega milzīga, tajā ir vērienīgi debesskrāpji, bet apakšā valda vadu "jūra" un diezgan liela nabadzība. Kontrasti ir milzīgi." Turklāt, kad abi tur viesojušies, visi gatavojušies G20 samitam. Pie pasaulē zināmām viesnīcām tika likts jauns bruģis, apcirsti tuvējie krūmāji, visu pilsētu ieskāva papildu drošībnieki un G20 samita plakāti.

Lasot tavu "Facebook" ierakstu, ir skaidrs, ka esat apskatījuši gana daudz vietu. Pastāsti, kā jūs pārvietojāties!

Būtībā plāns Bali ceļojumam mums bija gatavs tikai pirmajām trīs dienām. Bijām rezervējuši viesnīcu Seminjakā, lai pabaudītu hipsteru un sērfotāju iecienīto pilsētu Indijas okeāna krastā. Garšīgas un instagramīgas kafejnīcas, saulaina un tīra pludmale, skaistumkopšanas un masāžu saloni viens pēc otra. Starp citu, skaistumkopšanas sfērā strādāja daudz vairāk vīriešu. Pirmo reizi ļāvos manikīra un pedikīra procedūrai reizē, turklāt to veica vīrieši.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!