Фото: Shutterstock
Kā filmās – vairākas dienas plēsies pa džungļiem, kaujoties ar moskītiem un liānām, rāpies pa kalniem, riskējot iegāzties aizā, un galā balva – fantastisks skaistums. Kuras ir pasaulē grūtāk pieejamās vietas, kas smago un reizēm bīstamo ceļu pie tām atmaksā ar skatu, kura dēļ bija vērta katra piedzīvotā mocība?

Cilvēka roku radītie brīnumi varētu būt vieglāk pieejami, jo visbiežāk piesaistīti pilsētām un apdzīvotām vietām. Savukārt dabas radītie nereti ir tāli un nepieejami, un, lai tos sasniegtu, jāpieliek pamatīgas pūles. Tiesa, mēdz būt arī otrādi – cilvēku radītie brīnumi ir tik seni, ka ieauguši dziļi mežos, savukārt dabas radītie ir kā uz paplātes – ej un baudi! Un vēl – katram savs "nepieejamības" slieksnis. Kādam nedēļu ilga ekspedīcija džungļos būs "ak-nekas-traks", citam pāris stundu gājiens pa lēzenu kalnu taciņu būs mocības. Ne viens par varoni uzskatāms, ne otrs noniecināms – katram savs.

Kalnu ligzda

Ja pārējie objekti mainās, tad teju visos skaistāko, bet nepieejamāko vietu sarakstos ir minēts "Tīģera ligzdas" ("Takstang Palphug") klosteris Butānā. Šis nelielais – uz apkārtējo kalnu fona rotaļlietas izmēra un skaistuma – komplekss atrodas vairāk nekā 3000 metrus virs jūras līmeņa Paro ielejā.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !