Foto: Publicitātes attēli
Beidzot esam sagaidījuši pavasari un arī "garās" maija brīvdienas, kurās vienu dienu var veltīt nelielam izbraucienam ar ģimeni vai draugiem. Tepat netālu, teiksim, stundas attālumā no Rīgas. Kas labs apskatāms šajā rādiusā, izvēloties dažādus transportlīdzekļus – vilcienu, autobusu vai velosipēdu?

Stundas brauciens – cik tālu tas mūs aizvedīs un kas būs galapunktā? Tiesa, skatoties ļoti, ļoti skrupulozi, dažreiz precīzajā galamērķī nekā tik ievērības cienīga nav, tāpēc atsevišķos gadījumos izvēlējāmies vietas, kas ir nedaudz tuvāk vai tālāk par nolikto stundas braucienu.

Stundas brauciens ar vilcienu

Braucienam ar vilcienu vienmēr ir bijusi īpašāka aura nekā ceļojumam ar mašīnu vai autobusu. Kādreiz tas bija sliežu ritmiskais "tugduk-tugduk", tagad vilcienu gaita kļuvusi līganāka. Diemžēl sliežu satiksme Latvijā nav pārāk attīstīta, ir pieci galvenie virzieni – uz Skulti, Valku, Liepāju, Tukumu un vairākiem galapunktiem Latgalē. Taču, tā kā mūs interesē stundas attālums no Rīgas, daži maršruti pārklājas, piemēram, Latgales virzieni, kas aiz Pļaviņām sadalās – uz Daugavpili, Indru vai Gulbeni. Tik tālu šoreiz nebrauksim.

Tukuma virziens

Izvēloties vilcienu uz Tukumu, pēc 59 minūšu brauciena jūs nonāksiet Ķemeros, kas ir lielisks galamērķis!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!