Foto: Privātais arhīvs
Kripatiņa iedvesmas, materiāli un vieta, kur izpausties, var rezultēties ārkārtīgi skaistos rezultātos. To pierāda "Delfi" lasītāji, kas atrāda savu prieka devu dārzā. Smelies iedvesmu un dalies savā stāstā!

Ir tikai pašsaprotami, ka katram savs dārzs ir vismīļākais tajā zeļ un plaukst pašu izvēlētie un lolotie augi, iespējams, kāds no kokiem ir vecvectēva stādīts un jau sasniedzis dižkoka statusu, bet kāds rozes stāsts saņems kā dāvana kāzu dienā. Tieši tik vienkārši ir mūsu ikkatra dārza lepnumi!

Taču nekas augus un dekorus dārzā neizceļ tik labi kā svaigi nopļautais mauriņš. Tādēļ "Māja&Dārzs" sadarbībā ar "Stihl" aicina piedalīties konkursā, kurā vari laimēt "Stihl" "RMA 339 C" akumulatora zāles pļāvēju ar akumulatoru un lādētāju 700 eiro vērtībā.

Dalies savā stāstā ar citiem! Pastāsti mums par savu dārza lepnumu un vēstulei klāt pievieno arī fotogrāfijas. Stāstus vari iesūtīt līdz 30. jūnijam. Uzvarētāju paziņosim 3. jūlija "Delfi" raidījuma "Dārza jautājums" noslēdzošajā epizodē. Vairāk par konkursu vari lasīt šeit.

Anita Kārkla savā dārzā lepojas ar augu brīvdomātāju mārsilu, kas dārzā dzīvo tur, kur tam pašam tīk. "Dažas mārsila saknītes apzināti tika iestādītas improvizētā akmens dārziņā pie siltumnīcas. Pāris gadus tur tā kā auga, tā kā nē, nevarēja saprast. Līdz vienā reizē Mārsils (ar lielo burtu, jo parādīja savu personību) izdomāja pārvākties. Pats izvēlējās vietu, pats sapakoja koferi un pārvācās un sāka augt tur, kur pats izvēlējās. Kas tas viņam par "mājdzīvnieku" baltu ziediņu veidā, nezinu, bet skaista dobīte, kas dzīvo pati no sevis, zālājā ir," viņa pastāsta.

Jugita katrā savā dārza stūrītī spēj atrast kaut ko, ar ko padižoties, taču par savu lielāko dārza lepnumu sauc tieši 102 soļus garo kosmeju dobi, kas īpaši mīļa ir sava viegluma dēļ.

"Mūsu dārza stāsts aizsākās pirms pieciem gadiem, kad iegādājāmies māju ar nelielu dārzu," iesāk stāstīt lasītāja Inese. "Dārzā pirmā parādījās siltumnīca, jo tomāti garšo mums visiem. Nākošais dārza projekts bija lapene, kurā baudām mirkļus kopā ar ģimeni un foršiem draugiem visas vasaras garumā. Šajā pavasarī pie lapenes iekārtojās dzērve, kura pilda puķu poda turētāja funkciju, bet, tumsai iestājoties, izgaismojas un ir patiesi skaists akcents mūsu dārzam."

Andra ģimenē vienbalsīgi favorīta lomā iecelts pašu taisītais vigvams.

"Mana dārza karaliene ir kalafate, kas aprīļa beigās un maijā priecē ar skaistiem ziediem un vieglu, gaisīgu aromātu, bet jūlija beigās ar garšīgām, neatkārtojamām ogām. Pie ogām gan nav viegli tikt, jo, kā īsta karaliene, tā sargā sevi ar 1-1,5 centimetru gariem ērkšķiem," stāsta Rita Vīva.


Inta Liepiņa savā sētā visvairāk lepojas ar meitas Annas radīto sienas gleznojumu. "Lai rozes dārzā zied gan vasarā, gan ziemā!" smaida viņa.

Gitas gādīgajās rokās nonācis lauku īpašums, tādēļ viņa lepojas ar dārzā esošajiem vecmāmiņas peoniju un flokšu stādiem. Puķes garajā zālājā bija ieaugušas un palikušas uz izmiršanas robežas, taču, teritoriju iekopjot, šogad ar saviem ziediem jau iepriecējušas peonijas un atliek tikai gaidīt, ko nesīs flokši.

Lasītājs Andis dižojas ar pašu izaudzēto hurmas stādu, kuram izveidojušies arī auglīši.

Savukārt Līga atgādina, cik lielu prieku iespējams gūt, kaut ko izglābjot. "Pagājušajā gadā "Depo" nopirku nevienam nevajadzīgu, skumīgu un nocenotu īrisa sakni, iestādīju to savā puķudobē un šovasar uzziedēja superīgi skaists īriss priecājos, ka izdevās to izglābt!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!