Foto: "Miera Osta" arhīvs
Šķiet teju katrs otrais bērnībā sapņojis par savu "štābiņu" un slēpni kokos, kur iegrimt savā fantāzijas pasaulē prom no citu acīm. Ja ir ilgas pēc šādām nostalģiskām sajūtām vai nakšņošanu brīvdienās gribas pārvērst par piedzīvojumu, tāda iespēja ir – brīvdienas pavadot kādā no naktsmītnēm, kas uzbūvēta kokos.

"Miera osta", Pāvilosta


Teju tepat, tepat pie jūras un vēl kokos? Kāpēc ne? Pāvilostas kāpu zonā atrodas naktsmītnes "Miera osta", kuru piedāvājumā ir ne tikai pirts pašā pludmalē un kempinga namiņi, bet arī seši namiņi kokos (divvietīgi, trīsvietīgi un četrvietīgi), katrai dots savs nosaukums, piemēram, "Astotais vilnis", "Vēju šūpoles".

Te var baudīt gan skatu uz jūru, gan priežu smaržu. Viesiem ir pieeja uz privātu pludmali, bērniem pieejams rotaļlaukums, bet pieaugušie laiku var pavadīt makšķerējot, braucot ar velosipēdu.

Namiņi aprīkoti ar gāzes plīti, pieejams grils. Apgaismojumu namiņā nodrošina saules un elektriskās baterijas. Dušas ir koplietošanas, tualete arī. Cena par nakti ir no 90 eiro.

"Glamping Tervete", Tērvete


"Glamping Tervete" teritorijā pāris metrus virs zemes un priežu zaru ieskauts atrodas namiņš kokā, kurā guļamzona iekārtota ar skatu uz ezeru un mežu.

Naktsmītnē ir viss nepieciešamais palikšanai, arī virtuves zona ar ledusskapi un virtuves piederumiem. Labiekārtotas labierīcības un duša pieejamas netālu esošā ēkā, bet namiņa pirmajā stāvā izvietota terase ar grilu. Cena par nakti ir 85 eiro.

"Namiņš kokos" Jelgavas novadā


Atpūta divatā starp ozolu zariem Jelgavas pusē privātā teritorijā meža ielokā nodrošina, ka te pavadītais laiks būs kluss un neviena netraucēts.

Lai gan namiņš paredzēts diviem cilvēkiem, vasaras sezonā teritorijā var izvietot teltis. Ir terase un atpūtas vieta zem namiņa ar grilu. Pavisam netālu ir dīķis, kurā var gan peldēt, gan makšķerēt.

Namiņš ir pilnībā labiekārtots, virtuve aprīkota ar visu nepieciešamo ēdiena pagatavošanai. Ir labierīcības un duša. Vēl viesiem pieejama ir sauna ar skatu uz mežu un par papildus samaksu kubls. Namiņš kokos ir maziem mājdzīvniekiem draudzīga vieta. Cena par nakti ir 100 eiro.

Māja kokos "Čiekurs" un "Baltais čiekurs", Duķuri


Miers, dabas klusums un līdzās ezers – tādas ir mājas "Čiekurs" un "Baltais čiekurs" Duķuros, pāris kilometru attālumā no Cēsīm.

Namiņi atrodas dažādos augstumos virs zemes (četri un seši metri) priedēs, bet tie abi ir Niniera ezera tuvumā, un viesiem pieejama privāta pludmales zona. Ezerā ļauts makšķerēt, var nodarboties arī ar citām aktivitātēm, piemēram, īrēt SUP vai laivu, apkārt ezeram ir pastaigu taka, pa kuru var doties kājām vai braukt ar velosipēdu.

Namiņi ir labiekārtoti ar visu nepieciešamo laiskai atpūtai, "Baltajam čiekuram" ir brīvdabas virtuve ar grilu. Par papildu maksu pieejama burbuļvanna un sauna. Sanitārais mezgls atrodas netālu no namiņiem. Cena par nakti – sākot no 110 eiro.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!