Foto: "Zebrus resort"
Latvijā radīta moderna koncepta lauku tūrisma mītne "Zebrus resort" pie gleznainā Zebrus ezera – jūras konteineri ar visām ērtībām romantikas baudītājiem, kuri vēlas aizbēgt no pilsētas un ļauties divvientulībai vai baudīt lauku mieru.

Zebrus ezers atrodas Dobeles novada Bikstu pagastā un iekļauts 1957. gada aizsargātā dabas liegumā. Patlaban tā apkārtnē ikvienam dabas burvības mīļotājam pieejami divi 30 kvadrātmetrus lieli namiņi, taču gada laikā kompleksu plānots paplašināt ar vismaz vēl divām naktsmītnēm. Katrs no modernajiem konteineriem ar koka apdari aprīkots ar pirti un džakuzi, cenā iekļaujot iespējas atjaunot spēkus un relaksēties.

"Šī ir vieta, kur sajust patiesu mieru, dabas klātbūtni. Vērot, kā virs ezera siltā pievakarē lēni ceļas miglas vāli, klausīties putnu dziesmās vai baudīt gadalaiku rimto plūdumu. Skaista vieta, kur būt vēl tuvāk dabai, vienlaikus izbaudot 21. gadsimta modernajām iespējām atbilstošu komfortu," norāda viens no projekta autoriem un "Zebrus resort" izpilddirektors Dinārs Pilmanis.

Foto: "Zebrus resort"

Projekts ir unikāls ar savu atrašanās vietu. Netālu atrodas slavenais Pokaiņu mežs ar ainavisku un paugurainu apkaimi, netālu apskatāms arī Zebrenes elku kalns – apmēram 20 metrus augsts kalns, kas izveidojies starp Svētes un Zebrus ezeriem. Salīdzinoši netālu atrodas arī Jaunpils ar skaisto ainavu, seno vēsturi un dažādu ekskursiju iespējām. Šīs konteineru mājiņas ir īpašas ar to, ka tās ir novietotas uz pontona un ar skatu tieši ezerā.

Lai arī namiņi paredzēti ikvienam Latvijas dabas mīļotājam, pamatā tie orientēti uz maksātspējīgiem komforta cienītājiem, kā arī divvientulības baudītājiem un ārvalstu tūristiem. Viena nakts "Zebrus resort" maksā līdz 250 eiro. Namiņā iespējams reģistrēties, sākot no vienas līdz trijām dienām un tajā uzturēties līdz pat nedēļai.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!