Foto: Publicitātes foto
Vairāk kā 80% sieviešu cieš no tā saucamā "celulitis" vai celulīta - "apelsīna miziņas ādas", kas visbiežāk ir redzams uz augšstilbu, vēdera un gurnu ādas vāju un nelīdzenu saistaudu gadījumā.

Vēl pirms trim gadu desmitiem celulīts bija sastopams tikai katrai trešajai sievietei, kas pārkāpusi 30 gadus lieksni, bet kopš septiņdesmitajiem gadiem no tā cieš arvien vairāk jaunu sieviešu.

Mūsdienās "apelsīna miziņas āda" ir pat meitenēm, pirms tās sasniegušas pubertātes vecumu, kā arī vīriešiem  - no celulīta cieš 20% zēnu vecumā no 12 līdz 15 gadiem.


Celulīts ir modernās sabiedrības sindroms

Kas īsti ir modernās sabiedrības sindroms - "apelsīnu miziņas āda"?

  • Celulīts = tās ir patoloģiski palielinātas tauku šūnas;
  • Šajās tauku šūnās atrodas vielmaiņas gala produkti;
  • Vielmaiņas gala produkti ir atkarīgi no limfas atteces, tas nozīmē: šos toksīnus un šlakvielas nepieciešams izvadīt caur limfātisko sistēmu.

Limfa neplūst pati no sevis!  

Adekvātai limfas cirkulācijai nepieciešami stingri saistaudi un muskuļu spēks kustoties. Arī kustīga dzīvesveida gadījumā, pat regulāri trenējoties, ja saistaudi ir vāji, metabolisma produkti un limfa netiek pilnvērtīgi transportēti un izvadīti no organisma.


Lietojot uzturā pārāk daudz gaļas produktus, kuru ražošanā izmantoti hormoni, pārtiku ar mākslīgām piedevām, medikamentus, īpaši - hormonālus preparātus, organisma iekšējā vide mainās uz skābo pusi, kas traucē veidoties normāliem, stingriem saistaudiem.

Celulīts ir "slimība, kas vēl nav slimība", jo veselu audu gadījumā fizioloģiskais muskuļu pumpis sekmē arī venozo atteci. Vāju saistaudu gadījumā venozās asinis virspusējo vēnu vietā izmantos dziļo vēnu sistēmu.

Tādējādi celulītu var uzskatīt par hroniskas vēnu nepietiekamības priekšvēstnesi. Mūsdienās 90% sievietēm ir vāji saistaudi un asinsvadu tīkliņš uz kājām, 28,6% - paplašinātas vēnas,  bet 12,6% -tūska.

Pateicoties mūsdienu modernajai medicīnai un komforta līmenim, ir labas ziņas:  "...mēs dzīvosim ilgāk kā mūsu vecāki", proti, izrēķināts, ka 2040.gadā sieviešu vidējais dzīves ilgums būs 92 (tagad 76) gadi, un vīriešu - 86 (tagad 72) gadi.

Bet ir arī sliktas ziņas: "...dzīve nebūs tik patīkama kā mēs to varbūt iedomājamies."

Iemesli: līdzīgi epidēmijām izplatīsies tādas saslimšanas kā hroniska venozā nepietiekamība, arteriālās apasiņošanas traucējumi.

Perifēro artēriju oklūzijas slimība (pAOD) vai ateroskleroze 90% gadījumos skar kāju artērijas. Tā progresē lēnām, un sākuma stadijā, kas 75% gadījumu var ilgt līdz pat 5 gadiem, cilvēks nejūt nekādu diskomfortu. Tikai ar laiku parādās kāju tirpšana, sāpes pie iešanas un fiziskas slodzes.

"Virtrīnu slimība" - tas nav jauns "šopoholiķu" nosaukums, bet nopietnas slimības, kas skar vairums cilvēku pēc 40 gadiem, akcentēšana.


Infarkts un insults un to komplikācijas aizvien ir viens no izplatītākajiem nāves iemesliem mūsdienīgajā industrializētajā pasaulē. Bieži tas ir, pateicoties nediagnosticētai aterosklerozei. Lielāks risks ir smēķētājiem, tiem, kas piekopj mazkustīgu dzīves veidu, un aptaukošanās gadījumā. Kā īpašu riska faktoru jāmin cukura diabētu, kad saslimšanas risks ir 2 - 4 reizes lielāks.

Kāju asinsvadu ateroskleroze saīsina mūža ilgumu par 10 gadiem un ir dzīvībai bīstama! Risks: infarkts un insults.

Vienīgais risinājums ir kustība un asinsvadu treniņš!

Weyergans metode - "Kapsula no kosmosa" uzlabo asinscirkulāciju kājās un to iesaka kāju asinsvadu saslimšanu profilaksei.


Kāju asinsvadu ateroskleroze ir viegli nosakāma, izmērot - potītes-pleca artērijas spiediena indeksu - ABI (Ankle Brachial Index).

Weyergans veselības mēnesī veiciet pētījumu un uzziniet par savu infarkta un insulta risku par brīvu!

ABI mērījumu var veikt un konsultāciju saņemt raksta beigās norādītajās adresēs un laikos.

Mainīgā vakuuma terapijas kapsula - biofizikālais asinsvadu treniņš, pazīstama ar nosaukumiem: Vacustyler un VacufitVacustyler oriģināli tiek pielietota skaistumkopšanā un veselības uzlabošanā, savukārt Vacufit ir jauna, inovatīva ierīce fitnesa nozarē.


1966. gadā Vācijas Aerospace Centra inženieri radīja ķermeņa apakšdaļas negatīvā spiediena ierīci (Lower Body Negative Pressure Device), lai uzlabotu kosmonautiem asinscirkulāciju kājās.

1999.gadā Vācijas kompānija Weyergans High Care sadarbībā ar Vācijas Astronautikas Institūtu (Dr. Baisch, DLR Inst. Aerospace medicine, Cologne, Germany & Weyergans) radīja pirmo mainīgā spiediena ierīci Vacustyler.

Vacustyler/Vacufit var arī saukt par cirkulācijas uzlabošanas ierīci, jo tās fizioloģiskie efekti:

  • Pirmkārt, veicina asins cirkulāciju arteriālajā sistēmā; 
  • Otrkārt, uzlabo venozo un limfas atteci;
  • Treškārt, tiek nostiprināti saistaudi (organisma attīrīšanas rezultātā pH mainās no skāba līmeņa uz sārmainu, tādējādi uzlabojas kolagēna sintēze).

Rezultāts:

  • Celulīta samazināšanās;
  • Ādas nostiprināšana;
  • Pasīvais asinsvadu treniņš, kas nozīmē:

- aterosklerozes un paplašinātu vēnu profilaksi, kā arī infarkta un insulta riska samazināšanu;
- tūskas, smaguma sajūtas kājās mazināšanu;
- mikrocirkulācijas uzlabošanu (īpaši diabēta pacientiem);
- erekcijas un potences uzlabošanu.

  • Labāku sportisku rezultātu sasniegšana;
  • Treniņa kvalitātes uzlabošana - lietojot pirms treniņa;
  • Paātrināta reģenerācija pēc ikdienas treniņiem(pienskābes ātrāka izvadīšana no muskuļiem) - lietojot pēc treniņa;
  • Ātra ievainojumu dzīšana un rehabilitācija pēc traumām;
  • Iešanas distances palielināšana.

Vacustyler/Vacufit iesaka:

Visiem, kas vēlas ilgāku un veselīgāku dzīvesveidu, kvalitatīvākus treniņus, labāku ķermeņa formu un stingrāku ādu, nemaz nerunājot par labāku pašsajūtu. Vacustyler/Vacufit procedūra ir visefektīvākā, lietojot to kombinācijā ar individuālo vai vispārējo treniņu.

Viens neliels piemērs: Krievijas NHL hokeja komandas ir iegādājušās vairākas šāda veida ierīces, tās ir arī populāras starp daudzām futbola komandām Rietumeiropā un Dienvidāfrikā.

Lietojot Vacustyler/Vacufit, var sasniegt ievērojamu un ātrāku uzlabošanos arī tādu saslimšanu gadījumā, kā cukura diabēts; ateroskleroze; paplašinātas vēnas; rētaudi; artrīti; traumatiski bojājumi sadzīšanas stadijā - sasitumi, saišu pārrāvumi, sastiepumi, stāvoklis pēc ceļgalu traumām un operācijām; kāju nogurums, tūska, tirpšana; muguras sāpes; impotence u.c. Uzlabojas iekšējo orgānu darbība un ādas stāvoklis.

Vacustyler/Vacufit nevar lietot tikai dažos gadījumos:

Trūce, trombozes, trombaembolijas risks (pēc medicīniskiem norādījumiem), tromboflebīts, nieru nepietiekamība, grūtniecība, iekaisums/infekcijas apstrādājamā rajonā, ļoti zems asinsspiediens, sirds nepietiekamība, onkoloģiskās saslimšanas.

Tikai Weyergans rīkotajā Veselības mēnesī - šā gada oktobrī - jūs varat par brīvu noteikt savu kāju asinsvadu stāvokli - potītes-pleca indeksa mērījumu un iegādāties Vacufit/Vacustyler 10 reižu  kursu par īpašu cenu - 99 eiro (parastā cena 120 eiro).

Individuālas konsultācijas laikā tiks izvēlēta jums nepieciešamā programma.

Slide Styler - Weyergans ierīce "vieglām kājām"

Par šādu pašu cenu - 99 eiro - jūs varēsiet arī iegādāties 10 reižu abonementu "gaisa zābakiem" - Weyergans ierīci Slide Styler, kas maksimāli intensīvi veicina limfas atteci un līdz ar to - šlakvielu izvadīšanu no organisma.

Weyergans Slide Styler, pateicoties sarežģītai daudzkameru sistēmai un īpaši izstrādātai spiediena regulācijai, ir iespējams lietot ne tikai celulīta ārstēšanā, bet arī praktiski jebkuras paplašinātu vēnu stadijas gadījumā, jo ar šo ierīci var veikt ļoti maigu limfas drenāžu.

Jūsu ieguvums būs "vieglu kāju" sajūta, kas īpaši ir novērtējama, ja ir tūska, paplašinātas vēnas, smaguma un dedzināšana sajūta kājās. Weyergans Veselības mēneša laikā arī uz šo ierīci ir iespējams iegādāties 10 procedūru kursu par īpašu cenu - 99 eiro  (parastā cena ~130 eiro).

Lūdzam pieteikties uz sekojošiem konsultāciju laikiem (ABI mērījums par brīvu):
Weyergans High Care Centros (Vacustyler/Slide Styler):

Antonijas 10, Rīga, tālr. 67331198, www.weyergans-hcc.lv, no 6. līdz 8. oktobrim;
Dzelzavas 70, Rīga, tālr. 26803398, www.weyerganscare.lv, no 13. līdz 15. oktobrim;
Brīvības gatve 414/k-2, Rīga, tālr. 28449155, www.salonsamela.lv, no 16. līdz 17. oktobrim;
Antonijas 24, Rīga, tālr. 25413047, www.weyerganscentrs.lv, no28. līdz 29. oktobrim;
Stacijas 14a, Valmiera, tālr. 64235772, www.salonsstella.lv, no 9. līdz 11. oktobrim.

Weyergans High Care Studija (Slide Styler):
Stirnu 10, Rīga, tālr. 29549001, 25. un 30. oktobrī.

Weyergans High Care pārstāvis Baltijas valstīs (apmācība profesionāļiem, Weyergans ierīču un kosmētikas tirdzniecība):
SIA "Stella-A.B.", Brīvības gatve 224/4, Rīga, tālr. 67801165, www.weyergans.lv.

Esiet formā ar Weyergans!


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!