Foto: Shutterstock

Kurš saka, ka tev jāizskatās atbilstoši savam vecumam?
Runājot par vecumu, gadu skaits – tie ir tikai tukši skaitļi! 2014.gadā veiktajā pētījumā secināts, ka bioloģiskais vecums ir viens no mazsvarīgākajiem faktoriem, kas diktē to, cik veca vai jauna sieviete vizuāli izskatās! Dāņu zinātnieki secinājuši, ka sievietēm, kuras izskatās jaunākas par savu bioloģisko vecumu, ir lielākas lūpas, seja liecina, ka viņa izvairās no sauļošanās, viņai vēlāk iestājas matu sirmums un vēlāk arī veidojas ādas krunciņas. "Vecāka izskata simptomi" ir maisiņi un krunciņas zem acīm, pigmentācijas laukumi, izmaiņas ādas mikrotekstūrā, neviendabīgs sejas ādas tonis.

Taču ir vairākas supervienkāršas lietas, ko tu vari sākt darīt jau šodien, lai izskatītos veselīgi un starojoši par spīti gadu desmitiem!

1/8 Lieto atbilstošu sejas kopšanas kosmētiku
Atceries, ka ir 2 spēcīgas vielas, kas palīdz uzturēt jauneklīgu sejas ādas izskatu. Sāc ikdienā lietot līdzekļus un vitamīnus, kas veicina ādas šūnu augšanu un kolagēna atjaunošanos. Otrkārt, ādai ļoti patīk procedūras, kas to attīra no atmirušajām šūnām.

2/8 Sargā sevi no saules stariem
Vienalga, vai ārā ir vēss, lietains, vai karsts, ir jālieto saules aizsarglīdzekļi, kurus daudz pareizāk būtu dēvēt par dienas gaismas aizsarglīdzekļiem. UV starojums jeb dienas gaisma ir ādas ienaidnieks #1. Krunciņas, pigmentācijas plankumi, ādas elastības zudums, raupjums ir tās rezultāts. Visos gadalaikos un visos laikapstākļos āda pakļauta dienas gaismai jeb UV stariem un tā prasa nepārtrauktu aizsardzību. Ik dienu ādu pienācīgi noklāj ar krēmu, kura sastāvā ir SPF faktors. SPF 15 nodrošina 94% lielu UV starojuma aizsardzību, SPF 30 ir tikai par nieka 3% spēcīgāks, bet SPF 50 nodrošina 98% lielu aizsardzību. Svarīgi, lai izvelētais dienas gaismas aizsarglīdzeklis pasargā no abu veidu stariem - gan UVB, gan UVA.

3/8 Antioksidanti - lieto iekšķīgi
Ir vērts uzņemt antioksidantus, jo tie no dienas gaismas un tās radītajiem brīvajiem radikāļiem spēj aizsargāt vienlaikus visus ādas slāņus, "pilnā augumā" (arī brīžos, kad nav aplicēti krēmi). Tikai iekšķīgi uzņemtās vielas ar asinsriti tiek nogādātas katrā ādas šūnā un var nodrošināt ilgstošu efektu. Spēcīgākā viela miljardiem vērtajā pretnovecošanās līdzekļu industrijā ir aļģēs esošais antioksidants astaksantīns. Šis dārgais un efektīvais antioksidants pamazām parādās arī kopjošās kosmētikas produktu sastāvā. Tomēr pilnu astaksantīna pozitīvo iedarbību spektru āda var iegūt astaksantīnu lietojot iekšķīgi. Astaksantīns ir 10 reizes spēcīgāks par beta karotīnu, 100 reizes iedarbīgāks par E vitamīnu, 65 reizes spēcīgāks par C vitamīnu attiecībā uz spēju pasargāt šūnas no bojājumiem. Šovu vadītāja un grāmatu autore Opra Vinfrija, dziedātāja Madonna, supermodele Heidija Klūma un aktrise Gvineta Paltrova intervijās, grāmatās un blogos nekautrējas atklāt savu skaistuma noslēpumu - astaksantīnu, un cildināt tā ietekmi.

4/8 Izvēlies dekoratīvās kosmētikas bāzi
Pārāk smaga bāze var neglīti iegulties sejas krunciņās. Labāk aizstāj to ar bezkrāsainu mitrinātāju vai, ja nepieciešams, mitrini un reizē izlīdzini ādas toni ar kādu līdzekli no tonēto mitrinātāju klāsta. Pirms bāzes uzklāšanas var izmantot arī "praimeri". Tas nogludinās smalkās līnijas, maskēs poras un ļaus vieglāk un līdzenāk uzklāt kosmētikas bāzi, nodrošinot ilgnotūrīgu grimu.

5/8 Vilto veselīgu iedegumu un mirdzumu
Pašiedeguma krēms - viens no veselīgākajiem veidiem kā ziemas mēnešos piešķirt ādai pievilcīgu toni. Ja uz ķermeņa to klāj pakāpeniski dienu pēc dienas, neveidojas toņa sabiezējumi kritiskajā potīšu un pēdu rajonā. Iedeguma efektam uz sejas, apļveida kustībām klāj krēmveida vaigu sārtumu, izpludinot sejas kontūru zonā. Tas vienmērīgāk izlīdzinās un "neiesēžas" krunciņās.

6/8 Mirdzošas ēnas nav domātas pieredzējušām acīm
Spilgti un drosmīgi acu ēnu toņi, kā arī mirdzošas acu ēnas un citi produkti ar gliteriem un mirdzumiem izceļ krunciņas. Tie nepiestāv acīm, ap kurām sākušas veidoties smalkās mīmikas krunciņas. Plakstiņu jauneklīgam izskatam jāizvēlas tumšas ēnas kombinācijā ar gaiši neitrāliem toņiem. Noteikti jāizvairās no šķidrajiem laineriem, kuri izceļ delikāto un smalko ādu ap acīm. Tā vietā izvēlies mīkstu, viegli uzklājamu acu zīmuli.

7/8 Atrodi īsto uzacu formu
Ļauj savu uzacu formu veidot profesionālim. Uzacu forma liek izcelties tavām acīm, kā arī spēj radīt pilnīgi pretēju efektu - padarīt acis mazākas un degunu - lielāku. Uzacis spēj padarīt sejas izteiksmi priecīgu, bēdīgu un pat dusmīgu. Sejai atbilstoša uzacu forma var vizuāli pacelt nolaistus acu kaktiņus. Bioloģiski, matiņi uz mūsu ķermeņa aug ātri, tādēļ tev ir visas iespējas eksperimentēt un atrast "savu" uzacu formu.

8/8 Neaizmirsti par kaklu
"Mūsu sejas melo, bet kakls runā patiesību", savulaik par savu kakla ādu žēlojusies Oskara balvas nominante slavenā Holivudas scenāriste un režisore Nora Efrona. Viņa ironiski turpina "ik reizi, kad lasu grāmatu par vecumu, vienmēr rakstīts viens un tas pats - novecot ir skaisti. Es nevaru izturēt cilvēkus, kuri tā domā. Vai viņiem nav kakla?" Lai tava kakla un dekoltē zonas āda būtu vienādi jauna ar sejas ādu, iekļauj ikdienā šo trīs soļu rutīnu: mitrini to katru rītu un vakaru, noskrubē to 1 līdz 2 reizes nedēļā un ik dienu uzklāj saules aizsarglīdzekli.

Astaksantīns - mūžīgai jaunībai jeb skaistai novecošanai
Dabā zināmais spēcīgākais antioksidants astaksantīns novērš ādas sausumu un raupjumu (korneocītu līmenī), bremzē melanīna pārprodukciju, mazinot neglīto un nepatīkamo pigmentācijas plankumu veidošanos (epidermas līmenī), attālina krunciņu veidošanās, jo tiek stiprināta kolagēna šķiedru izturību pret UV starojuma radīto bojājumu (dermā), visbeidzot hipodermā - astaksantīns uzlabo ādas audu apgādi ar uzturvielām.

Tā efektivitātes iemesls ir unikālā molekulas struktūra, kas ļauj vielai iekļauties šūnas membrānā un pasargāt no brīvajiem radikāļiem gan šūnas iekšpusi, gan ārpusi. Molekulas uzbūves dēļ tas ilgstoši saglabā organismā optimālu antioksidatīvo iedarbību. Astaksantīnam nav prooksidanta jeb brīvo radikāļu veicinātājvielas īpašības.
Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

LYL ASTAXAN® ir vienīgais dabīgā astaksantīna avots Latvijā. Tas satur 4 mg dabīgā astaksantīna, kas iegūts no mikroaļģēm Haematococcus pluvialis.

Šo uztura bagatinātāju ir ieteicams lietot ziemas mēnešos, jo ādai papildu pārbaudījums ir vējš, aukstums, skābekļa trūkums un infekcijas, kā arī vasarās, kad cilvēka lielākais orgāns āda ir jāsargā no saules kaitīgajiem stariem.

LYL ASTAXAN® ir ideāla Jaungada dāvana draudzenei, mammai un pašai sev!
Vairāk informācijas: www.lyl-astaxan.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!