Foto: Shutterstock
Sākoties jaunam gadam, vairums no mums labprāt iepazīstas ar ekspertu veidotām prognozēm dažādām dzīves jomām. Kam pievērst vairāk uzmanības, par ko lieki neraizēties, kādus mērķus izvirzīt, kādās jomās labāk nogaidīt? Kam šogad veiksies vairāk, kam labāk atpūsties un uzkrāt spēkus aktīvai darbībai nākotnē? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem meklē astroloģes Aijas Austrumas apkopotajās prognozēs 2016. gadam!

Kā skaidro astroloģe, šis ir viens no visgrūtāk prognozējamajiem gadiem, jo planēta – smagsvari Plutons, Urāns un Jupiters pošas izšķirošajai "cīņai", un tas var krietni vien pārbaudīt gan mūsu pacietību, gan mūsu vērtības. Galvenokārt jau vērtības, tāpēc nākamgad vēl jo svarīgāk neieciklēties uz sīkumiem, paturēt spēju redzēt lietas no augstāka skatu tornīša un ļoti rūpīgi sijāt informāciju.

Gada enerģija ir plastiska, mēs ar savām domām, vārdiem un rīcību varam to ietekmēt. Ja ļausimies pesimistiskam noskaņojumam – zaudēsim to, ko ikdienā neprotam novērtēt. Ja ņemsim dzīvi savās rokās un pārlieku nepieķersimies vēlamajam rezultātam – tad katram sava veiksmes daļiņa nenovēršami tiks.

Jāpiebilst, ka turpinājumā iezīmētas vien katras zodiaka zīmes gada galvenās tendences, tomēr šī nav uzskatāma par simtprocentīgi precīzu prognozi un nekādā ziņā neaizvieto sava personiskā gada smalkāku aplūkošanu pie astrologa.

Lūk, jomas, kurās atsevišķām zodiaka zīmēm veiksies vairāk, kā arī detalizēts prognožu raksturojums, ko, iespējams, vērts ņemt vērā, plānojot savu ikdienu šogad!

Zodiaka zīmes, kam šogad vērts ieguldīt enerģiju darbā

Foto: Shutterstock

AUNS

Iespējas

Līdz pat vasaras beigām Aunam vēl krietni jāpastrādā, neatkarīgi no tā, vai Auns liec muguru kāda cita vai pats savā labā. Taču labā ziņa ir tā, ka darbs Aunam ies no rokas, garlaicīgi nebūs, un galu galā arī no kalpošanas sabiedrībai viņš pratīs gūt gana daudz prieka. Savukārt uz rudens pusi var sagaidīt pārmaiņas personiskajā dzīvē, varbūt pat Auns pats sevi pārsteigs ar lēmumu iestūrēt laulības ostā, turklāt darīt to sev raksturīgi – pēkšņi, vētraini un neapturami (tas vairāk attiecas uz zīmes otrajā pusē dzimušajiem Auniem).

Izaicinājumi

Politiskā situācija pasaulē un ekonomiskie apstākļi mītnes zemē var sašķobīt Auna pārliecību par labo un ļauno, pareizo un nepareizo. Auns būs pirmais, kurš gatavs doties aizstāvēt to, kas viņam no tiesas svarīgs, ar tādiem līdzekļiem, kādi nu kurā brīdī pieejami, taču vienlaikus Auna sirds dziļumos gruzdēs (pamatotas) šaubas, vai viņš ir izvēlējies pareizo pusi. Jo tālāk no dzimtenes Auns šajā laikā būs, jo grūtāk viņam būs atrisināt šādus jautājumus, tāpēc labāk "gargabalus" un "tālbraucienus" iespēju robežās samazināt.

SVARI

Iespējas

Vēl kādu pusgadu Svari pavisam mierīgi drīkst paslaistīties, veltot laiku nomoda sapņiem un savu dvēseles dzīļu izpētei, bet uz vasaras vidu gan laiskošanās jāmet pie malas un ar pilnu krūti jāķeras pie (protams, pozitīvām!) izmaiņām savā tēlā, attieksmē un uzvedībā. Svariem var "izkrist" retā laimīgā loze – pamanīties otrreiz atstāt pirmo iespaidu par sevi. Citiem vārdiem sakot, likt citiem noticēt, ka viņi ir patiesi izmainījušies. Un būtu tiešām vērtīgi, ja Svari paši zinātu, kādu iespaidu un uz ko viņi vēlas pārraidīt.

Izaicinājumi

Elastības trūkums jāapkaro visiem līdzekļiem tajās jomās, kas saistītas ar noteikumiem, standartiem, regulām. Ja Svari sev iestāstīs, ka bez kaut kāda "papīra" lietas uz priekšu nevar izkustināt, tad viņi paši sev būs "veiksmīgi" apcirtuši ceļus. Maz kas ir akmenī iecirsts, viss ir tā vai citādi runājams, tikai jānotic tam, ka "svarīgajos kabinetos" arī sēž cilvēki. Jo sevišķi uz gada nogales pusi Svari nedrīkst norakt savas labās idejas tikai tāpēc, ka birokrātija šķiet necaurejami džungļi! Lieciet savai otrajai pusītei ar jums lepoties!

SKORPIONS

Iespējas

Gada pirmajā pusē Skorpions droši var iesaistīties sabiedriskajā un politiskajā dzīvē, rīkot atbalsta un protesta akcijas un dažādos citādos veidos aicināt iesūnojušo sabiedrību neļaut kāpt sev uz galvas. Domubiedrus viņš atradīs viegli, cilvēkiem imponēs Skorpiona bezbailība un dziļais politekonomisko norišu redzējums, un šāda aktīva rosīšanās var satuvināt vientuļos Skorpionus ar dvēseles un domu biedriem (perspektīvā – dzīvesbiedriem). Pret rudeni Skorpions kļūs rāmāks un baudu gūs pelnītā atpūtā.

Izaicinājumi

Nevar teikt, ka nauda šajā gadā Skorpionu nemīl nemaz – mīl, bet tā nav lielā nauda, un naudas izdošanā Skorpions sasniedz daudz lielākus panākumus, nekā ienākumu pavairošanā. Tas nozīmē, ka Skorpionam finanšu plūsma ir jāplāno ar pienācīgu rūpību, turklāt vismaz divu gadu perspektīvā.

Un tikai nevajag izdomāt visādas naudas plūsmas optimizēšanas shēmas, citādi Skorpions var personīgajā dzīvē izspēlēt klasisko sižetu "gudram gudra nelaime". Arī māju vajag pieskatīt, lai neievestu kādu garnadzi kārdināšanā.

STRĒLNIEKS

Iespējas

Karjeras varianti arī šogad strēlniekam bieži gadīsies ceļā, un, ja Strēlnieks savu iespēju nav uzņēmies 2015. gadā, tad šogad nevajadzētu vilcināties. Ir lielas izredzes no formālā līdera statusa plūstoši pāriet arī neformālajā "tautas (vai vismaz kādas grupas) vadoņa" statusā. Viss, kas ar centību un tālredzību sastrādāts, atmaksāsies ar uzviju, tāpēc pēc plānu iztēlošanās un stratēģiju bīdīšanas nevajadzētu pazaudēt izpratni par ikdienišķo darbu svarīgumu. Gaidāmas arī iespējas iekļūt medijos, domājams – šoreiz pozitīvā nokrāsā.

Izaicinājumi

Tajā brīdī, kad Strēlnieks sev pateiks – tālāk (augstāk, labāk u.t.t,) es nevaru -, tieši tā arī notiks: notikumi savērpsies tā, ka Strēlniekam sevi nāksies ierobežot, disciplinēt un visādi citādi ielikt rāmjos, nu kuriem ne pašam, ne sabiedrībai (par mīļajiem tuviniekiem pat nerunājot) nebūs nekāda labuma. Tāpēc Strēlniekam ir ļoti būtiski savu enerģiju tērēt vien tur, kur kaut kas pozitīvs un konstruktīvs rodas, nevis cepties par neietekmējamo, kaunēties par kādu vai citādi "slimot" par lietām, kas viņu tiešā veidā neskar.

ŪDENSVĪRS

Iespējas

Vislabākās izredzes izveidot ienākumus nesošu pasākumu 2016. gadā būs Ūdensvīram, kurš glīti mācēs apsaimniekot ne tikai pats savu, bet arī kopīgo maciņu. Gada pirmās divas trešdaļas labvēlīgas vietēja mēroga projektam, pēdējā trešdaļa – sadarbībai ar pārrobežu noskaņu. Ļoti labi Ūdensvīrs spēs izpausties krīzes situācijās, kad citi zaudēs galvu un mētāsies no viena rīcības scenārija pie cita. Tas gan nenozīmē, ka Ūdensvīram pašam jāizraisa kāda krīze, kaut gan šāds kārdinājums palaikam varētu rasties...

Izaicinājumi

Turpinās visai sarežģītais laikposms, kurā Ūdensvīram jāsastopas aci pret aci ar savu draugu (?) patieso seju, un ne vienmēr šī seja viņam šķitīs pievilcīga. Izaicinājums slēpjas tajā, ka Ūdensvīram jāiemācās saprast un piedot draugu vājības, turklāt apzināties, ka rīcību, kura novedusi pie nevēlama iznākuma, draugs nebūt nav ļaunprātīgi izplānojis – vienkārši dažkārt labie nodomi ir konkrētā virzienā vedošu ceļu seguma materiāls. Otra lieta – Ūdensvīram būs tendence glabāt sevī rūgtumu. No tās noteikti jātiek vaļā!

Veiksmes lutekļi, kam šogad ieteicams koncentrēties uz sevi

Foto: Shutterstock

LAUVA

Iespējas

Nauda Lauvai šogad nav mērķis, toties ir gana labs līdzeklis, lai sasniegtu jaudīgāku mobilitāti (tas jāpagūst līdz vasaras beigām), iegūtu kādu jaunu kvalifikāciju (to – uz rudens pusi) un labāk iepazītos ar savu tuvāko apkārtni. Lauvai padosies arī iepirkšanās un sevis lutināšana, un tas kaut kādā ziņā būs pa prātam arī Lauvas otrajai pusītei. Ak, Lauvai vēl nav otrās pusītes? Jo lielāks iemesls pucēties – uz rudens pusi kāds vērtīgs kandidāts(-e) pie Lauvas apvāršņa var parādīties. Ja ne uz ilgu, tad vismaz uz spilgtu laiku.

Izaicinājumi

Radošajai būtnei Lauvai šajā gadā būs nopietnāk jāsaņem grožos viņas nevaldāmā mūza, kurai jaunrades procesā rodas arvien dīvainākas kaprīzes un trakākas idejas. Mēģinājumi tikt pie vēl neizbaudītiem iespaidiem var izrādīties visai dārgs prieks (un ne jau par naudu, bet gan par Lauvas emocionālo resursu mēs šeit runājam). Lauvai jāgādā, lai viņas vārdi nepaliktu bez seguma, īpaši tajos gadījumos, kad Lauva plātās ar nenomedītu lāču ādām, neuzrakstītu grāmatu nosaukumiem un citiem nākotnes panākumiem.

JAUNAVA

Iespējas

Divas trešdaļas gada veiksmes planēta Jupiters šurpu turpu staigās pa Jaunavas zīmi, un tāpēc Jaunavu puslīdz droši varam ierakstīt gada veiksminieku sarakstā. Vislielākie sasniegumi gaidīs zīmes otrajā pusē dzimušās Jaunavas, kuras atslēgu pārmaiņām meklēs nevis ārpusē, bet pašas sevī, un uzdrošināsies šogad darīt kaut ko jaunu un iepriekš nemēģinātu (turklāt darīs to neatlaidīgi, kā jau pie Jaunavām parasts). Un tad uz rudens pusi arī kabatas kļūs smagākas un bankas konts – iespaidīgāks.

Izaicinājumi

Mājas un ģimenes lietas šogad prasīs lielāku nopietnību, un Jaunava to var uztvert kā ierobežojošu faktoru pašizaugsmē. Arī bizness paņems mazliet par daudz nervu – šis būs gads, kad Jaunava ļoti skaidri aptvers, ka laime nav naudā un pat ne tās daudzumā, bet gan laikā, ko katrs var veltīt pats sev, savu patieso mērķu un vēlmju izprašanai. Aptumsumi, kuri rudenī trāpa, akurāt Jaunavai, svarīgos punktos, var izraisīt vēlmi mest pie malas līdzšinējo naudas pelnīšanas veidu un pasākt kaut ko pilnīgi citu.

MEŽĀZIS

Iespējas

Jau pērnais gads Mežāzim (cerams) pagāja jaunu, augstāku zināšanu zīmē, bet pie sasniegtā nevajag apstāties – vērā liekama informācija Mežāzim pretī nāks arī šajā gadā, un vēlams to sagaidīt atplestām rokām, sabīdot visus darbus tā, lai atliek gana daudz laika sava apvāršņa paplašināšanai. Ar to mēs domājam gan formālu, gan neformālu izglītošanos un arī ārzemju pieredzes izvētīšanu visplašākajā nozīmē. Un tad jau rudentiņ(i)s būs bagāts ar iespējām atrast jauniegūtajai izpratnei augļus nesošu pielietojumu.

Izaicinājumi

Tie faktori, kas Mežāzi šajā gadā var nevietā un nelaikā piebremzēt, slēpjas dziļi, dziļi bērnībā un, kas zina, varbūt pat iepriekšējās dzīvēs. Tāpēc vēl jo būtiskāk ir "uzrakt" attīstību bloķējošus uzskatus un tikt no tiem vaļā. Otra lieta – par Mežāzi šajā gadā daudz runās, bet lielā daļā gadījumu MEŽĀŽA ausis to nedzirdēs un nevarēs sabiedrības viedokli ietekmēt, apstiprinot vai noliedzot izskanējušo informāciju. Mežāzis ir cīnītājs un no oponentiem nebaidās, taču izaicinājums – ko darīt ar nezināmu pretinieku?

Ģimenes ligzdiņas vijēji un komforta baudītāji

Foto: Shutterstock

VĒRSIS

Iespējas

Daudzi Vērši šajā gadā aci pret aci sastapsies ar to, kā nobriest un par personībām izveidojas viņu bērni. Šī ir Vērša iespēja – atbalstīt savus troņmantniekus viņu centienos, tā ieliekot pamatu uzticēšanās pilnām un "pieaugušo" attiecībām. Arī jauno vecāku vidū, visticamāk, dominēs Vēršu zīmes pārstāvji. Kamēr vēl kokiem lapas nekrāsojas, vientuļie Vērši var lūkoties pēc sirdsāķīša, lai ļautos neparastam romānam – spilgtam un straujam, kurš rudenī var pārtapt arī par likumīgu kopdzīvi. Gada nogale paies rosīgā darbā.

Izaicinājumi

Šis gads ieviesīs kārtību Vērša biznesā, investīcijās un kredītos, tikai jautājums – vai Vērsim šāda kārtība patiks? Var nākties savilkt jostu, lai pirms termiņa atdotu kādu parādu (sevišķi, ja aizdevējs ir Vērša draugs), un lieliem biznesa vai personīgajiem izdevumiem gads savu svētību, šķiet, nedos vis. 2015. gadā aizsāktajiem projektiem atdeve nebūs tik strauja, kā Vērsim gribētos, īpaši tad, ja šie projekti saistīti ar ārzemēm vai tiesvedību. Izaicinājums – sasniegt maksimumu ar ierobežotu resursu apjomu.

DVĪŅI

Iespējas

Laimīgi tie Dvīņi, kuri jau sākuši pārkārtojumus savā teritorijā, lai cik liela tā būtu. Līdz pat vasaras beigām mājas un ģimenes jautājumi būs aktuāli, un to risināšana Dvīņiem sagādās rimtu prieku. Iespējams, ģimenē ir gaidāms paplašinājums, bet ne obligāti ar knupīti – varbūt Dvīņu vecāki izlēmuši pārcelties pie bērniem vai uzaicināt viņus apsaimniekot dzimtas īpašumu. Uz rudens pusi Dvīņi kļūs azartiskāki, uzprasīsies uz risku, un ne vienam vien Dvīnim var paveikties piesaistīt gan Fortūnas, gan savas mūzas izmanību.

Izaicinājumi

Dvīņu attiecības jau kādu gadu ir sarežģītas un brīžiem neparedzamas, un arī 2016. gadā šokolādes upes nav gaidāmas – Dvīņi vāji tiks galā ar savu iekšējo vēlmi distancēties un sarkastiski noraidīt mīļuma pierādījumus, savukārt Dvīņu mīļotajam cilvēkam agri vai vēlu apniks viņu vīzdegunība, un tad arī otrā pusē var sākties "aukstais karš". Protams, attiecību pacelšana nākamajā spirāles lokā un gredzens pirkstā var kaut ko mainīt šajā kopainā. Rakstiski noformētas norunas veicinās saprašanos lietišķo partneru starpā.

VĒZIS

Iespējas

Radniecības saites ir jāuztur un dzimtas sajūta jāveicina visos veidos – tas Vēža dzīvi līdz pat rudenim krāšņos ne tikai nedēļas nogalēs, bet arī darbdienās, jo tieši caur savu tuvāko cilvēku loku Vēzim var rasties ideja par jaunu biznesa attīstības virzienu. Tuvāk rudens pusei Vēža domas būs aizņemtas ar īpašuma lietām, un te nu Vēzi gaida plašas iespējas īstenot dzīvē sen izsapņotus projektus (tiesa, ir gan arī drauds uzkāpt uz kāda "pagalmā piemirsta" grābekļa, bet Vēzis ir prātīgs – tātad ir cerība, ka pamanīs to laikus).

Izaicinājumi

Daudziem Vēžiem nāksies upurēt savu brīvo laiku un braši patērēt enerģiju, darbojoties sabiedrības labā. Ne vienmēr šī darbošanās būs pašu Vēžu sirds izlolota, drīzāk jau apstākļi klauvēs pie viņu sirdsapziņas, piesaucot humānismu un nepieciešamību iesaistīties globālos procesos. Ne vienmēr Vēzis būs vienisprātis ar vairākuma viedokli, un visskarbāk šīs uzskatu atšķirības var izpausties darba vidē: noturēt savu "fronti" kolēģu "apšaudēs" Vēzim var kļūt par īstu izaicinājumu. Ne vienam vien tas var beigties ar darba maiņu.

Zodiaka zīmes, kas šogad baudīs mīlas vētras

Foto: Shutterstock

ZIVIS

Iespējas

Attiecību laiks Zivīm turpinās vismaz līdz 2016. gada rudenim, un, lai gan ne vienmēr šajā tēmā Zivju ceļš būs rozēm kaisīts, tomēr par vienmuļību Zivis sūdzēties diezin vai varēs. Ne vienai vien Zivij var nākties apgūt arī kāzu valša soļus, tikai īpaši vilkt garumā nevajag – labāks laiks ir līdz septembra vidum. Savukārt pēc tam – rudenī un ziemas sākumā – izveidojas labi apstākļi Zivju biznesa attīstībai: kaut gan veiksmes pīķis gaidāms vēl pēc gada, Zivis darītu prātīgi, ja labu pamatiņu tam ieliktu jau šajā gadā.

Izaicinājumi

Uz straujiem karjeras izrāvieniem šogad Zivīm nav īpaša pamata cerēt, jo attiecības ar priekšniecību neveidosies gludi. Pareizāk sakot – iespējams, veidosies gan, bet visai attālā sakarā ar profesionālo izaugsmi. Arī Zivju publiskais tēls prasīs īpašu uzmanību – atstāts novārtā, tas nereti pamanīsies sasmērēties, un Zivīm nāksies pielikt ne mazumu enerģijas, lai to nospodrinātu, kā nākas. "Sasmērētu" atstāt nedrīkst, jo tam var būt nelāga ietekme uz Zivju darījumiem (bet to jau Zivis ir pārbaudījušas praksē).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!