Foto: Shutterstock
Droši vien daudzi (un galvenokārt – daudzas) būs pamanījuši, ka jau kādu nedēļu loģiskais, racionālais un citkārt uzticamais prāts ir šķietami zaudējis savu lietderību – vairāk gribas paļauties uz intuīciju, iedziļināties sirdsbalsī. Tas tādēļ, ka intelekta planēta Merkurs viesojas intuitīvajā Zivju zīmē, un nu tam pievienojas arī Venera.

Ja iepriekšējās nedēļās Venera un Merkurs mūs vedināja meklēt piedzīvojumus un eksperimentēt ar dzīvi "ārpusē", tad turpmākās nedēļas (līdz aprīļa sākumam, kad Venera dosies tālāk uz Aunu) dziļākus ūdeņus un vairāk burvības atradīsim sevī – iekšienē.

Labi šajā laikā veiksies tām un tiem, kas nodarbojas ar radošām lietām – mākslu, dizainu, modi, mūziku, foto un kino, jo Zivju Venera palīdzēs izkustināt visdziļākās dvēseles stīgas un Merkurs nāks talkā to visu iztulkot citiem cilvēkiem uztveramā mākslas valodā.

Novērosim sevī arī noslieci uz ekstrasensoriku, mistiku, bez šaubīšanās būsim gatavi uzupurēties tuvāko un varbūt arī gluži svešu cilvēku labā. Tas viss – labākajā gadījumā.

Savukārt sliktākais scenārijs ir šāds: Venera sievietēs pamodinās viltīgas sirēnas, sajauks galvu pašām un citiem, vilinās satupināt ilūziju brilles uz deguna un visu redzēt kā caur duļķainu ūdeni. Un, kā jau daždien pie greiza vērtējuma, sagrūs ilūzijas par svarīgiem cilvēkiem. Arī apkārtējie var izdarīt lāča pakalpojumu, sastāstot visādas nepasakas par, piemēram, mīļoto cilvēku, un mēs tām varam noticēt, ja neesam raduši klausīt savai sirdsbalsij.

Protams, līmeņi, kādos spējam saprasties ar savu zemapziņu, atšķiras, tādēļ atšķirīga būs efektivitāte, kādā tiksim galā ar "kaut kas nav īsti labi" sajūtu: vieni pratīs meditācijā atšķetināt mīklainās sajūtas iemeslus, citi izvēlēsies bēdas uzticēt vīna glāzei. Es tomēr ieteiktu parunāt ar savu sirdsbalsi, ieslēgt intuīciju un nonākt pie problēmas saknes, jo sevišķi tāpēc, ka līdz pat 22. martam intelekts mūs neliks tik skarbos racionālisma rāmjos.

Kam šo laiku veltīt?

Meditācijai. Ja nepraktizē to regulāri, sāc tagad – būs vieglāk izprast, kā tas darāms.

Labdarībai. Ar dziļu pārliecību darīti labi darbi dos teiksmainu gandarījumu.

Radīšanai, turklāt nevis "izskaitļotai", bet intuitīvai, brīvi un spontāni plūstošai. Analizēt nevajag.

Romantikai, īpaši tai romantikas daļai, kas saistīta ar sapņošanu, ilgošanos, idealizēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!