Foto: Shutterstock
Kailua – Kona, Havaju salu pludmalē tapušas skaistas fotogrāfijas, kurās redzama ar krūti barojoša mamma. Tā ir Obrija, kura sociālajos tīklos sevi nodēvējusi par "Nāriņu Obriju". Fotosesijā atspoguļotas ainas, kā sieviete ar krūti baro savu gadu veco meitiņu. Šo fotosesiju sieviete veidojusi kā protesta akciju: Obriju satraucot apkārtējo cilvēku negatīvā reakcija, ieraugot sabiedriskā vietā ar krūti zīdot mazuli.

Obrija atzinusies, ka viņa nemaz nevarējusi iedomāties, cik sarežģīti ir pabarot sabiedriskā vietā savu mazo, neizsaucot apkārtējos sašutumu. Taču pavisam nesen viņa pati piedzīvojusi tādu situāciju. Tas noticis restorānā. Obrijas mazulīte sākusi raudāt, un viņa nolēmusi meitu pabarot. Pēc pāris minūtēm pie viņas piegājusi sieviete, kura sēdējusi pie blakus galdiņa, un centusies Obriju nokaunināt. Svešā sieviete pat piedraudējusi, ka par šādu uzvedību varot viņu izdzīt no restorāna.

"Labi, ka es zināju savas tiesības," saka Obrija. "Mans bērns, tāpat, kā jūs, grib ēst, kāpēc gan viņš to nevarētu darīt?" svešiniecei mierīgi pavaicājusi Obrija.

Svešiniecei nebijis ko atbildēt, un viņa atgriezusies pie sava galdiņa. Tomēr pēc šīs situācijas Obrijai bijis neērti palikt šajā restorānā. "Es zinu, ka visas jaunās māmiņas saskaras ar šādu problēmu. Un tas ir briesmīgi. Mans padoms jums: visupirms domājiet par savu bērnu, bet tikai pēc tam par sabiedrības domām," iesaka Obrija.

Krūtsbarošana, pēc Obrijas domām, ir dabisks un skaists process. To noteikti jāpavada pozitīvām emocijām, nevis ar kauna sajūtām. Lai iedvesmotu citas jaunās mammas, Obrija sociālajos tīklos ievietojusi fotogrāfijas, kurās redzama nāriņas kostīmā, barojot ar krūti meitu.

Komentāros pie fotogrāfijām pausts atbalsts Obrijai. Protams, Obrija nav pirmā un vienīgā sieviete, kura publiski atļāvusies propagandēt krūtsbarošanu sabiedriskās vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!