Foto: Shutterstock
Mirklī, kad iepazīstamies ar sev līdz šim svešu cilvēku, rodas mūsu pirmais iespaids par konkrēto personu. Turklāt visbiežāk tas notiek neapzināti, cilvēka ķermeņa valodai, izskatam, pat ādas aromātam un citām niansēm veidojot viņa koptēlu. Jāpiebilst, ka vien pēc tam novērtējam saskarsmes partnera inteliģences līmeni, rakstura iezīmes un personības iespējamo šarmu, šiem kritērijiem esot sekundāriem pirmā iespaida rašanās laikā.

Tādējādi mūsu tēlu veido šķietami sīkumi, par kuriem patiesībā ne vienmēr aizdomājamies. Gadījumā, ja vēlies nodrošināt savu personības valdzinājumu līdzcilvēku acīs un radīt par sevi patīkamu pirmo iespaidu, iepazīsties ar niansēm, kam jāpievērš papildu uzmanība. Lūk, nosacīti nenozīmīgas lietas, kam cilvēki, viens otru vērtējot, uzmanību pievērš vispirms!

Krāsu izvēle

Kā vēstī Psychologytoday.com, mūsu izvēlētā apģērba krāsa līdzcilvēkiem kalpo kā vērā ņemams pieturas punkts, pēc kura vadīties, raksturojot saskarsmes partneru personību. Protams, apģērbam un aksesuāriem ir būtiska loma koptēla radīšanā, tomēr to krāsa pirmā iespaida veidošanos par mums ietekmē vairāk, nekā apzināmies.

Kā liecina pētījumi, cilvēki, kuri tērpjas melnā krāsā, tiek raksturoti kā mākslinieciski, jūtīgi un uz detaļām orientēti savukārt, piemēram, sarkanās krāsas cienītāji tiek vērtēti kā zinātkāri, drosmīgi un baudkāri, ar prieku izdzīvojot ikvienu dzīves dienu pēc iespējas piesātinātāk.

Turpretim zaļās krāsas cienītāji tiek raksturoti kā lojāli un sirsnīgi, bet baltās krāsas – rūpīgi, analītiski un apveltīti ar labām plānošanas spējām, kamēr cilvēki, kuri tērpjas zilas krāsas apģērbā, tiek raksturoti kā nosvērti, uzticami un gādīgi.

Mazi un lieli burti

Foto: PantherMedia/Scanpix

Nagu forma

Foto: Shutterstock

Parādi man savas kurpes, un es pateikšu par tevi visu

Foto: Shutterstock

Punktualitāte vai tās trūkums

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!