Apēst pukstošu čūskas sirdi un pa virsu uzdzert rīsu kandžu, kurai pievienota čūskas žults un asinis, - nav joks un to var darīt tikai reizi mūžā, televīzijas kanāla "360TV" raidījumā "Hobiju domnīcā" atzīst Nacionālo bruņoto spēku virsniece Sandra Brāle.

Sandra kopā ar dzīvesbiedru, ceļojot pa Vjetnamu, pabijusi Lemati ciematiņā, kur ir daudz restorānu, kas specializējušies tieši čūsku pasniegšanā. Ienākot ēstuvē, vēl pie ieejas viesis var izvēlēties, kādu rāpuli vēlas ēst. Kā stāsta Sandra, parasti varot izvēlēties vismaz trīs veidu čūskas, piemēram, kobru vai kādu citu.

Tāpat šajos restorānos ir tradīcija, ka kādam no viesiem ir jānogaršo čūskas sirds. Sākotnēji visai nehumānā veidā čūska tiek nogalināta, ar nazi tai pārgriežot rīkli. Tad visu pārējo klātienē no čūskas tiek izņemta sirds, kas vēl pukst, un tā uzreiz viesim jānorij. Saskaņā ar rituālu, pēc tam ir jāizdzer divas rīsu kandžas glāzītes. Vienā pievienota čūskas žults, bet otrā – asinis. Pēc tam čūska tiek pagatavota vismaz septiņos ēdienos un tiek pasniegta pārējiem viesiem.

Sandra atzīst, ka viņa to izdarījusi – norijusi čūskas pukstošo sirdi, tā esot bijusi unikāla pieredze, kuru otro reizi mūžā viņa gan nevēloties piedzīvot.

Plašāk par Sandras ceļojumu pa Vjetnamu skaties video!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!