Foto: Shutterstock
Pavasarī ir raksturīgi lidināties pa gaisu, staigāt ar krāsainām brillēm un dzirdēt putnus gan ārpusē, gan personiskās galvas iekšpusē. Diemžēl vienlaikus mēs "izkrītam no realitātes", kļūst grūti koncentrēties pat uz ikdienišķām lietām, bet – galvenais – mēs zaudējam spēju manifestēt (tas ir – iedzīvināt realitātē savas vēlmes). Zemāk aprakstīti daži paņēmieni, lai varētu "atgriezties uz šīs zemes". Ezotēriķu valodā runājot – sazemēties.

Interneta vietnes Aum.news autori to skaidro tā – ja neesam kārtīgi sazemējušies, mūsu ideju un domu enerģija sakrājas ap galvu, taču neaizplūst lejup, lai iesakņotos zemē un realizētos trīsdimensiju fiziskajā pasaulē. Tādos brīžos mēs kļūstam līdzīgi apgāztai piramīdai, kas bīstami balansē uz smailes, – ar miljons plāniem un minimāliem rezultātiem.

Kā atjaunot saikni ar zemi? Lūk, deviņi paņēmieni. Daudzi no tiem izklausās vienkārši pēc veselīga dzīvesveida apraksta. Tur nav nekādas pretrunas – jo veselīgāki būsim, jo vieglāk padosies manifestēšana.

Jebkuri fiziski vingrinājumi, ieskaitot sadzīvisku rosīšanos pa māju vai dārzu, aktivizē tavu fizisko sākotni un iedarbina ķermeni. Šajā brīdī mentālā enerģija, kas sakopojusies ap tavu galvu, nolaižas zemāk un izplatās pa visu ķermeni. Un tieši fiziskais ķermenis ir tas, kas mums piegādā no Zemes nākošo enerģiju!

Veikt sev ķermeņa masāžu ne katram būs pa spēkam, bet ar plaukstu iepliķēt visu, kam tiec klāt – cita lieta. Tādējādi tu "ieslēgsi" ķermeni un izgaiņāsi nobloķēto enerģiju.

Kad zūd sazemējums, tavs ēteriskais lauks izplatās tālu ārpus fiziskā ķermeņa, un tieši šis ir iemesls, kāpēc rodas sajūta par zaudētu saikni ar realitāti. Ierīvēšanās ar sāls ziepēm vai pelde sāls vannā samazina ēteriskā lauka robežas, vārda tiešā nozīmē atgriežot tevi ķermenī. Šis paņēmiens ir ļoti ieteicams pēc jebkurām enerģētiskām vai meditatīvām praksēm.

Ēd sakņaugus. Visam, kas aug zemē, ir noturīga saikne ar zemi. Sakņaugus var ēst gan svaigā, gan termiski apstrādātā veidā.

Lieto uzturā dzeltenus un oranžsārtus augļus un dārzeņus (vēlams – svaigā veidā). Sazemējuma zaudēšana ir pirmās (sarkanās) un otrās (oranžās) čakras līdzsvara traucējumu rezultāts (enerģija virzīta uz augšējām čakrām).

Dzer vairāk tīra ūdens – tas palīdzēs enerģijas apritei organismā, kā arī attīrīs no toksīniem un citām kaitīgām vielām. Ne kafijai, ne tējai vai citam dzērienam tas tik labi neizdodas kā tīram ūdenim!

Darbojies ar zemi – darbojies mazdārziņā, rūpējies par istabas augiem, veido mālā, kaut vai pastaigājies ar kailām pēdām pa zemi! Turklāt darboties vēlams apzināti, izjūtot zemes struktūru, temperatūru, smaržu – visu, kas pieejams.

Ja augstāk minētie sazemēšanās pasākumi tev nav pieejami, izmanto vizualizēšanu. Ieņem vertikālu stāvokli, pārliecinies, ka stāvi stingri uz abām kājām. Iztēlojies, ka no tavām pēdām zemē iesniedzas varenas saknes, arvien dziļāk un dziļāk... Tu esi koks ar raženiem zariem, kas tiecas debesīs, un saknēm, kas tiecas zemē. Tevi nebiedē ne vētras, ne negaisi, jo saknes tevi notur cieši pie zemes. Tu izlaid caur sevi kosmiskās enerģijas plūsmu, tā iziet cauri tavam ķermenim un pa saknēm noplūst zemē.

Vari izmantot arī enerģētisko sazemēšanos. Iztēlojies, ka no tavas pirmās čakras (vīriešiem) vai otrās čakras (sievietēm) lejup stiepjas enerģētiska aukla piesātināti tumšā tonī – tieši uz Zemes kodolu. Jo vairāk vizualizēsi šo enerģētisko auklu, jo vairāk enerģijas virzīsies lejup un aukla kļūs resnāka – tā pārtaps tauvā, kas tevi saista ar Zemi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!