27. aprīlī televīzijas kanāla 360TV īpašajā interviju ciklā "100 personības līdz Latvijas simtgadei" viesojās psiholoģijas zinātņu doktore Diāna Zande. Sarunā ar Grētu Gorjučko Diāna stāsta par psiholoģes un aktrises profesiju, teātri un attiecībām, vērtē savu dzīvi un atklāj savas pārdomas par vīriešiem un sievietēm Latvijā.

Raidījuma viešņai jautājumus uzdeva ne tikai Grēta Gorjučko, bet arī skatītāji. Atbildot uz jautājumu, kā ir vienlaikus būt aktrisei un piecu bērnu māmiņai, Diāna saka tā: "Es vairs neesmu aktrise. Kad piedzima piektais bērns, mēdzu spēlēt teātrī atsevišķos projektos, bet tagad to nedaru un sevi ar aktrises profesiju neasociēju." Aktrises profesija Zandei ir devusi kultūras un literatūras izpratni, kas dzīvē vienmēr ir noderējušas un noder arī šodien – psiholoģes profesijā. Viņa arī atklāj, ka nekad nav raudājusi teātra dēļ, bet attiecību dēļ gan ir nācies.


Bērnībā Diāna neesot gribējusi kļūt par to, kas ir tagad. Viņas sapņu profesija bija pūdelīšu dresētāja. Interesanti, ka Zande skolas laikā esot bijusi nesekmīga un ļoti nekārtīga skolniece, kurai nekad neesot izpildīti mājas darbi. Acīmredzot, tas nav šķērslis, lai dzīvē tālu tiktu un kļūtu par psiholoģijas zinātņu doktori.


Sarunas laikā Diāna atklāj, ka viņas vecāki nekad nav dzīvojuši kopā un bijuši precēti. "Tas ļoti ir ietekmējis viņu abu attiecības un katra attiecības ar mani. Mammu es reizē mīlēju un no viņas baidījos," stāsta Zande. Vecāki vienmēr bijuši aizņemti, un savas problēmas dažkārt tika izgāztas uz bērniem, tāpēc ir bijušas lielas bailes kļūdīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!