Foto: Shutterstock

Jāpiekrīt, ka kāzas ir ārkārtīgi satraucošs pasākums. Uztraukums par dienas gaitu, par to, vai kleita kārtīgi piegulst ,vai arī par to, vai labākie draugi vakariņu laikā nedalīsies ar kādu diezgan apkaunojošu stāstu no pagātnes. Lai mazinātu stresu, portāls "Realsimple.com" piedāvā sešus veidus kā no tā atbrīvoties.

Darba organizācija ir tavs labākais draugs

Arī gadījumā, ja neesi cilvēks – plānotājs, šo dienu bez stresa pavadīsi tikai tad, ja viss būs sagatavots līdz pēdējai detaļai. Tajā dienā būs simtiem sīku nianšu, ko vajadzēs atcerēties un paveikt, tāpēc bez labas organizācijas neiztikt. Ja vēlies būt kāzu noteicēja, tad vari tās plānot pati – mūsdienās pat ir vairākas aplikācijas un vietnes, kurās vari atzīmēt savas darbības līdz pēdējai sekundei,piemēram, "WeddingHappy", "WeddingParty" un citas. Taču, ja uzskati, ka tehnikai nevar uzticēties – vienmēr var nolīgt kāzu organizatoru vai par to iecelt, piemēram, savu draudzeni.

Turies tikai savā komforta zonā

Daudzas līgaviņas pirms kāzām izplāno lielo relaksēšanās maratonu – kādu masāžiņu, pastaigu gar jūru vai snauduļošanu televizora priekšā, taču, ja ikdienā šīs nav lietas, kas nomierina un patiesi relaksē tevi, tad tas arī nemazinās stresu pirms kāzām, jo būsi izkāpusi ārpus savas komforta zonas. Vislabāk tomēr darīt to, ko dari parasti, un necensties mākslīgi atpūsties. Ja pati jutīsies ērti, tad arī prāts būs mierīgs.

Necenties padarīt citu darbus

Tu neesi ne floriste, ne viesmīle, ne muzikante – tu esi līgava. Pirms nolīgsti profesionāļus, centies noskaidrot, vai viņi patiešām ir labākie, iegūstot atsauksmes no pazīstamiem cilvēkiem. Kad tas darīts – atstāj visu darbu viņu ziņa, ļauj cilvēkiem darīt savu darbu, bet tu – izbaudi savu kāzu dienu.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!