Foto: Shutterstock
Trīs ķermeņa atslēgas punkti ir vietas, no kurām organismā izplatās trīs veidu spēki – sajūtu, elpošanas un apziņas spēks. Mūsu uzdevums ir uzturēt līdzsvaru starp šiem trim spēkiem, tādēļ ieteicams veikt vingrinājumus, kas paredzēti to apzinātai līdzsvarošanai. Runā, ka viss ģeniālais ir vienkāršs... Katrā ziņā šie vingrinājumi patiesi tādi ir!

E-žurnāls "Intersbook.ru" apraksta šos trīs punktus un to "atbildības", kā arī piedāvā vairākus vienkāršus vingrojumus enerģētiskā līdzsvara veicināšanai un atbilstošo orgānu stimulēšanai.

1. punkts – dzīves enerģijai

Ķermeņa augšējā daļā atslēga uz veselību slēpjas jostasvietā. Krusti ir tieši saistīti ar nierēm, kuras ir galvenais dzīves enerģijas avots. Tādēļ šai ķermeņa daļai jāpievērš īpaša uzmanība. Vingrinājumi veselīgai jostasvietai nosaka mūsu kustīgumu un dzīves enerģiju.

Vingrinājums

Kājas plecu platumā, pēdas paralēli viena otrai. Rokas ar plaukstām uz iekšpusi brīvi karājas gar sāniem. Ieelpojot rokas paceļam sāniski un virs galvas. Kustībai jābūt lēnai un plūstošai. Ieelpu pabeidzam, kad rokas paceltas virs galvas un elkoņi iztaisnoti. Izelpojot vienlaikus ar roku kustību atpakaļ ķermenis viduklī saliecas tā, lai izelpas beigās rokas aizsniegtu grīdu.

Tad atkal ieelpojam, un rokas, sekojot ķermenim, paceļas virs galvas, lai izelpojot atgrieztos izejas pozīcijā gar sāniem.

Šis vingrinājums veicams deviņas reizes no rīta, bet vakarā pirms gulētiešanas to ieteicams atkārtot sešas reizes.

2. punkts – mieram un jūtām

Otrs ķermeņa atslēgas punkts atrodas krūšu vidū, un ar to saistīta diafragma. Šis punkts ir ļoti būtisks, lai saglabātu mieru un valdītu pār jūtām un emocijām.

Lai saglabātu mieru un prāta tīrību, jāiemācās valdīt pār jūtām. Šim nolūkam var veikt vingrinājumus, kas saistīti ar šo krūšu punktu. Jāatceras, ka punkts ir tikai nosacīts ķermenī esošās kustīgās zonas apzīmējums! Veicot vingrinājumu, kas paredzēts šā punkta savešanai kārtībā, spēki tiek virzīti arī uz muguras un mugurkaula zonām.

Vingrinājums

Vingrinājuma izpildei uzmanība jākoncentrē uz krūšu vidusdaļu. Izejas pozīcija – rokas sažņaugtas dūrēs krūšu priekšā ar plaukstas ārpusi uz priekšu. Ieelpojot rokas tiek izplestas uz sāniem plecu augstumā, bet dūres vienlaikus tiek atlaistas. Izelpojot rokas atgriežas sākuma stāvoklī. Vingrinājuma veikšanas laikā elpošanas spēks ar uzmanības palīdzību virzās no krūšu vidusdaļas uz plaukstām.

Vingrinājumu veic sešas reizes.

3. punkts – prātam

Trešais ķermeņa atslēgas punkts ir sprandas rajons, ar kuru ķermenis savienots ar galvu. Ar šīs daļas stāvokli ir tieši saistīts mūsu prāta stāvoklis. Asinis, kas baro mūsu smadzenes, nonāk tur, virzoties augšup pa asinsvadiem, tādēļ ir ļoti būtiski dienas gaitā noņemt spriedzi sprandas rajonā.

Tas veicinās pareizu apgādi elpošanas, sajūtu un apziņas spēkiem, kuri tiek izstrādāti mūsu iekšējos orgānos un nonāk galvā, barojot maņu orgānus un padarot ausis dzirdīgas, acis skaidras un prātu – gaišu.

Vingrinājums

Šo vingrinājumu var veikt stāvus vai sēdus. Rokas brīvi gar sāniem vai sev priekšā. Ķermenis taisns, galvvidus tiecas uz augšu. Lēnas ieelpas laikā uzmanības spēks tiek virzīts uz galvvidu. Izelpas laikā galva lēni tiek pieliekta uz priekšu tā, lai zods skartu krūtis. Tālāk ieelpas laikā kakls lēni iztaisnojas, bet galva tiek nedaudz atliekta atpakaļ. Izelpas laikā kakls pilnībā iztaisnojas un galva ieņem sākotnējo pozīciju.

Vingrinājumu izpilda trīs reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!