Foto: Shutterstock
Mūsdienu fizioterapijas ierīces darbojas, izstarojot kādu no enerģijām, – skaņas viļņus, vibrāciju, siltumu vai noteikta stipruma elektriskisko strāvu. Taču šāda ierīce daudziem no mums ir mājās, un sauc to – kaķis.

Kaķis murrājot raida skaņas viļņus 27–44 Hz – diapazonā, kurā atrodas ultraskaņas vilņi un orgānu vibrācijas. Šie viļņi palīdz organismam paaugstināt savas aizsargfunkcijas, tātad – stiprināt imunitāti. Starp citu, kaķis murrā ne vien tad, kad viņam ir labi, bet arī tad, kad sāp.

Kaķa normālā ķermeņa temperatūra ir 38–39ºC, kas ir efektīva sildīšanas temperatūra.

Glaudot kaķi, rodas vājš elektriskais lādiņš, kas normalizē nervu sistēmas darbību. Tas veicina arteriālā spiediena un sāpju sajūtas pazemināšanos.

Kaķi spēj uzsūkt negatīvo enerģiju. Pateicoties šai unikālajai spējai, šie dzīvnieki nekļūdīgi spēj uzstādīt diagnozi, tikai izstāstīt to diemžēl nespēj.

Murrātāji dziedina depresiju, neirozes, galvassāpes, sirds un asinsvadu saslimšanas, nogurumu, zobu sāpes, neiralģiju, bezmiegu, visu veidu atkarības, kuņģa-zarnu trakta saslimšanas, saaukstēšanās slimības, hroniskas augšējo elpceļu saslimšanas, osteohondrozi, locītavu slimības un pat onkoloģiju. Tie stabilizē arteriālo asinsspiedienu un veicina brūču un lūzumu dzīšanu. Tomēr jāatceras, ka kaķi ārstēšanos neaizstāj, tikai palīdz!

Kaķu dziedniecības metodes

Kaķu jeb felinoterapija jau izsenis izmantota Austrumu medicīnā. Aprakstīsim, kādas metodes mums pieejamas tās efektīvai izmantošanai.

Sāksim ar pašu vienkāršāko – paskaties uz kaķi. Kaķa atrašanās blakus rada miera un mājīguma sajūtu. Vientuļiem un padzīvojušiem cilvēkiem tas ir brīnišķīgs kompanjons cīņā pret skumjām un grūtsirdību. Bet smieklīgu kaķu attēlu skatīšanās garastāvokli uzlabo jebkuram!

Nākamais – paglaudi kaķi. Gandrīz katram, ieraugot kaķveidīgu radījumu, stiepjas roka, lai to paglaudītu. Ne jau velti tas notiek teju refleksa līmenī.

Kaķa murrāšana ne tikai nomierina, bet arī iedarbojas uz slimo orgānu, ar skaņas viļņu un vibrācijas palīdzību paaugstinot imunitati. Dažās klīnikās izmanto audioierakstus ar kaķa murrāšanu, lai nostiprinātu pacientu nervu sistēmu.

Aplūkosim arī sarežģītākas metodes, kas balstītas uz kaķa un cilvēka savstarpējām attiecībām un uzticēšanos, jo kaķi nevar piespiest kaut ko darīt. Ja vēlies, lai kaķis kļūst par dziednieku, vispirms nodibini ar viņu draudzīgas un uzticības pilnas attiecības.

Kaķu masāža un adatu terapija. Kaķis ar savām ķepām dziedina gluži kā profesionāls refleksoterapeits vai masieris. To gan spēj ne gluži visi kaķi, un pat, ja jums ir labas attiecības, ne vienmēr izdosies kaķi pierunāt to darīt. Taču vairumam tā vien patīk mīcīties ar ķepām un arī nadziņus izlaist. Parasti to kaķi dara labsajūtā. Jaundzimuši kaķēni ar ķepiņām sāk masēt mātes pupu, lai izspiestu vairāk piena. Tā no mazotnes tie saglabājuši šo labsajūtas izpausmi. Šādi rīkojoties, dzīvnieks izrāda savu mīlestību un vienlaikus iezīmē tevi kā savu īpašumu, jo ķepu spilventiņos esošie dziedzeri izdala aromātu, kas piemīt tikai šim eksemplāram.

Kaķis-ekstrasenss – tā ir kaķterapijas augstākā virsotne! Dažiem ūsainajiem dziedniekiem tas izpaužas ļoti izteikti, bet citus šajā mākslā speciāli apmāca. Taču visi kaķi dziedina savus mīļotos saimniekus, noņemot negatīvo enerģiju, kad saimniekam ir slikti.

Felinoterapijas speciālisti iesaka izmantot konkrētus diennakts laikus konkrētu slimību dziedināšanai:

  • nogurums, depresija un citas nervu kaites – vakarā pirms gulētiešanas,
  • sirds un asinsvadu slimības kaķi vislabāk ārstē no plkst. 11 līdz 13,
  • plaušu saslimšanas – no plkst.3 līdz 5,
  • kuņģa-zarnu trakta problēmas – no plkst.5 līdz 7.

Katrai kaitei – savs kaķis-dziednieks

Kaķu "iedarbība" ir atkarīga no daudziem faktoriem, tajā skaitā no kažoka krāsas, sugas un dzimuma. Kaķenei ir spēcīgāka bioiedarbība nekā runcim. Sterilizēti runči un kaķenes diemžēl zaudē lielāko daļu savu dziednieka spēju.

  • Melni kaķi savāc negatīvo enerģiju,
  • Balti kaķi sniedz nepietiekamo enerģiju,
  • Rudie kaķi uzlādē ar pozitīvu enerģiju,
  • Pelēkajiem kaķiem piemīt gan melno, gan balto sugasbrāļu spējas.

Arī kaķu šķirnei ir nozīme.

Garspalvainie kaķi dziedina bezmiegu, uzbudinātību un depresiju. Tie ir lieliski psihoterapeiti un neiropatologi. Persiešus īpaši iesaka osteohondrozes un locītavu slimību gadījumos.

Īsspalvainie un bezspalvainie kaķi dziedina kuņģa-zarnu trakta, kā arī urīna un dzimumceļu slimības (gastrītus, kolītus, aknu un nieru slimības, ginekologiskās saslimšanas).

"Plīša" kaķi (briti, krievu zilie, bengālieši u.tml.) ir kardioloģijas un sirds-asinsvadu slimību speciālisti.

Sētas kaķi labi dziedina faktiski jebko. Tiem ir spēcīgākas dziednieciskās spējas nekā tīrasiņu sugasbrāļiem. Ir aprakstīti daudzi gadījumi, kad klaiņojošie kaķi dziedina slimos cilvēkus, bet pēc tam vienkārši aiziet.

Terapijas seansa laiks ir neierobežots – jo ilgāk, jo labāk, bet to jau kaķis pats izlems. Kaķis nav antibiotika vai inde, kas varētu nodarīt organismam ļaunu. Taču kaķim pašam gan pēc pārlieku ilgstoša seansa var būt slikti, jo viņš būs uzņēmis pārāk daudz negatīvās enerģijas. Neizmanto kaķa nesavtīgo palīdzību pārmērīgi, jo ir zināmi gadījumi, kad kaķi iet bojā, bet saimnieki – atveseļojas.

Taisnības pēc jāpiebilst, ka kaķu izmantošanai dziedināšanā (kā jebkurai metodei) ir arī kontrindikācijas: alerģija pret kaķa apspalvojumu, ādas saslimšanas un kaķu ka tādu nepanesamība. Pēdējā gan jau pieskaitāma pie cilvēka garīgajām problēmām.

Izmantoti materiāli no "Vashipitomcy.ru", "Cats-burg.ru".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!