Kopš šī gada sākuma labdarības kampaņā neauglības ārstēšanai ir pieteikušies 66 pāri. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, visaktīvāk piesākās rīdzinieki – ir saņemti 28 pieteikumi, savukārt vismazākais pieteikumu skaits pagaidām saņemts no Kurzemes – no septiņiem pāriem.

Kampaņu organizē biedrība "Taureņa efekts" sadarbībā ar mazumtirgotāju "Elvi" un klīniku "EGV". "Sieviešu, kuras pieteicās neauglības ārstēšanai pagājušajā gadā, vidējais vecums ir 34 gadi, tāda tendence varētu saglabāties arī šogad," informē klīnikas "EGV" direktore, ginekoloģe Zane Vītiņa. Neauglības ārstēšanas kampaņai šogad ir saziedoti 10 603 eiro.

Neauglības ārstēšanās kampaņai var pieteikties Latvijā atzītā laulībā esošas ģimenes, ar nosacījumu, ka vismaz viena laulātā pastāvīgā dzīves vieta ir Latvija un sievietes vecums ir līdz 40 gadiem. Tiek paredzēts, ka šogad aktivitāte būs lielāka nekā iepriekšējā gadā, kad kampaņai pieteicās 75 pāri.

"Pagaidām vislielāko aktivitāti izrāda rīdzinieki – esam saņēmuši 28 pieteikumus. 13 pieteikumi ir no Zemgales, 10 – no Vidzemes. No Latgales ir pieteikušies astoņi pāri, no Kurzemes – septiņi. Lai veicinātu lielāku informētību, šovasar auglības traucējumu ārstēšanas speciālisti sniedz izbraukuma konsultācijas reģionos," informē Vītiņa.

"Kampaņa ir svarīga un nepieciešama jau no pirmās dienas, kad to uzsākām. Iedzīvotāju dabiskais pieaugums joprojām saglabājas negatīvs, tāpēc ir svarīgi katrai ģimenei, kas kādu iemeslu dēļ nevar tikt pie bērniņa, nodrošināt iespējas savu ieceri veiksmīgi realizēt. Kopš kampaņas sākuma pasaulē nākuši jau seši mazuļi, par ko varam pateikties ikvienam ziedotājam," stāsta "Elvi Latvija" komercdirektore un kampaņas idejas autore Laila Vārtukapteine.

Kampaņas rīkotāji aicina ikvienu Latvijas ģimeni, kura vēlas pretendēt uz bezmaksas medicīniskās apaugļošanas procedūru, pieteikties kampaņai, aizpildot veidlapu "EGV" mājaslapā.

Ģimeņu pieteikšanās atbalstam, lai pretendētu uz 2016. gada izlozi, norisinās līdz 31. oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!