Foto: F64

Līgošana būtu jārīko 21. jūnijā, kad Saule ieiet Vēža zīmē un sākas astronomiskā vasara, portālā Astrologi.lv stāsta sertificēts astrologs Kristaps Baņķis. Šogad ir viena no retajām reizēm, kad saulgriežos iekrīt pilnmēness, tādēļ šī nakts piepildīta tieši ar to Jāņu maģiju, kas aprakstīta tautas paražās. Savukārt 23. un 24. jūnija kalendārie Jāņi noritēs enerģētiski smagnējā 19. Mēness dienā, kas liedz papardes zieda meklējumus, gaļas un alkohola lietošanu, kā arī paredz kļūmīgas situācijas un pat nelaimes, brīdina astrologs.

Astrologs Baņķis ilgus gadus vērojis dabas cikla un kalendāro Jāņu sakritības un secinājis, ka harmoniskāki teju vienmēr bijuši īstie saulgrieži, turpretī 23. un 24. jūnijs retu reizi varējis palepoties ar labvēlīgu planētu stāvokli vai Mēness cikla enerģētiku, un šis gads diemžēl nav izņēmums.

Līgo vakara pasākumi labvēlīgi vien līdz pusnaktij, jo pēcāk sākas un līdz pat 25. jūnija pulksten 0.15 ilgst kaitnieciski provokatīvā 19. Mēness diena – viena no trim Mēness dienām, kas paģēr mērenību, pretošanos kārdinājumiem un neizdabāšanu baudām. "Šīs ir visīstākās "tarakānu" dzīres, tādēļ svētīgi ir maksimāli ierobežot papardes zieda meklējumus, jo partnerim varam nodot tikai sevī uzkrātos sārņus. Arī gaļas ēšana un alkohola lietošana pazemina imunitāti un piesārņo enerģiju, par ko vēlāk dārgi būs jāmaksā," norāda astrologs un piebilst, ka šis ir nepiemērots laiks miermīlīgām ģimeniskām svinībām. "Var apdedzināties visās šā vārda nozīmēs. Un ēdiens var ātri sabojāties. Šķindēs trauki. Iedzērušos vilks uz kašķi un kautiņiem. Pastiprināsies negadījumu risks uz ceļiem un pie ūdeņiem."

Par laimi, 25. jūnijs esot vislabākā kalendāro Jāņu diena, kad var atgūt zaudēto. Tā pēc Saules un Mēness kalendāra ļauj gan izbaudīt svētlaimi, gan tradīcijās laimē diet. "Tiesa, daudzi tā atlaidīs bremzes, ka nebijušas sajūtas piedzīvos pirmoreiz mūžā," nosmej astrologs, piebilstot, ka sestdienu un svētdienu kā vienas no veiksmīgākajām jūnija dienām nevajadzētu notrallināt, bet izmantot svarīgiem veikumiem.

20. jūniju ieteicams veltīt sagatavošanās darbiem, lai saulgriežu dienu 21. jūnijā apvienotu ar Pilnmēness svētkiem, veltot to Jāņu rituāliem – dažādām maģiskām nodarbēm, tajā skaitā čeku dedzināšanai. Arī Jāņiem raksturīgā izēšanās šajās dienās nekaitēs organismam un nepieaudzēs lieko svaru.

Pirmssvētku īstenā pirts diena iekārtojama 16. jūnijā, kad Mēness Skorpionā ļauj pēršanai līdzēt visu dziņu sabalansēšanai, turklāt pirts rituālam ir seksualitāti veicinošs efekts. Tas ļaus vieglāk pārdzīvot arī gaidāmās planetāri sarežģītās pirmssvētku brīvdienas. 17. – 19. jūnijs izmantojams mērenai atpūtai, vairoties no pārliekas aktivitātes.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Lai saulgriežu rituāli iedarbotos spēcīgāk, rīko tos atbilstošās planetārajās stundās (no norādītā laika līdz nākamās planētas laikam).

• Saule 21. jūnijā lec Marsa stundā pulksten 4.29 – tad līdz 5.58 rīta rasas un svētku sagaidīšanas rituāli.
• Saules stundās no 5.58 un no 16.23 velti laiku savām vēlmēm, radošām aktivitātēm, hobijiem; sumini Sauli un tēvu.
• Veneras stundās no 7.27 un no 17.53 dekorē māju, pin vainagus, veic skaistuma procedūras.
• Merkura stundās no 8.57 un no 19.22 pin vainagus, gādā mielastu, dodies ciemos.
• Mēness stundās no 10.26 un no 20.51 velti laiku saviem mīļajiem, godini māti, baudi tradicionālo svētku maltīti.
• Saturna stundās no 11.55 un no 22,21 (saulriets) – sakārtošanas darbi, atpūta.
• Jupitera stundās no 13.25 un no 22.51 – lielās godināšanas, lielīšanās, apdziedāšanās, slavināšana, čeku dedzināšana un citi rituāli.
• Marsa stundā no 14.54 – aktīva rosība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!