Foto: Publicitātes attēls
10. septembrī, Rīgā, Vērmanes dārzā notiks Tēva dienai veltīts pasākums, ko ievadīs gājiens no Brīvības pieminekļa.

Lai godinātu tētus, popularizētu un nostiprinātu ģimenēs tradīciju atzīmēt ne tikai Mātes, bet arī Tēva dienu, kā arī lai veicinātu sabiedrības izpratni par tēva nozīmi bērna un ģimenes dzīvē, vecāku organizācija "Mammamuntetiem" ceturto gadu organizē Tēva dienas festivālu.

Tēva dienu Latvijā oficiāli atzīmē septembra otrajā svētdienā, taču gājiens par godu šai dienai un Tēva dienas festivāls šogad notiks 10. septembrī. Ikviens interesents pasākumu var apmeklēt bez maksas. Tēva dienas gājiens sāksies pulksten 12 Rīgā, pie Brīvības pieminekļa, virzoties pa Brīvības bulvāri un Elizabetes ielu, un noslēdzoties Vērmanes dārzā pie lielās skatuves, kur uzreiz pēc gājiena sāksies svētku koncerts. Tēva dienas festivāls Vērmanes dārzā noslēgsies ap pulksten 17.

Pasākuma sauklis un vadmotīvs ir: "Tēva diena katru dienu!". Jo ikvienam bērnam rūpes, mīlestība un kopābūšana ar tēti ir nepieciešama vairāk par reizi mēnesī, pusgadā vai gadā, norāda pasākuma organizatori.

Svētkos Vērmanes dārzā tiek solīts koncerts, kurā no pulksten 12.30 līdz 14 uzstāsies Dailes teātra aktieru grupa "Ilga" (aktieri Gundars Silakaktiņš, Lauris Subatnieks un Aldis Siliņš).

Uz mazās skatuves parka teritorijā pulksten 14 notiks režisores Ditas Balčus izrāde "Kas par traku, tas par traku...".

Tāpat festivāla apmeklētājiem būs iespēja iesaistīties dažnedažādās radošās, sportiskās un amizantās aktivitātēs – pārbaudīt savu fizisko izturību spēka parkā, rāpties pa klinšu sienu, gatavot kopā ar festivāla lieldrauga "Rimi" gardēžu komandu, darboties tēviem domātu dāvanu darbnīcās, iesaistīties milzu burbuļu pūšanā, bērnu skrejriteņu sacensībās, tikt pie savas ģimenes kopbildes, piedalīties orientēšanās sacensībās un citās aizraujošās nodarbēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!