Foto: Shutterstock
Laikam gan būtu grūti atrast kādu, kurš nīst naudu. Bet – ne katrs mēs protam sadraudzēties ar to, pārvērst to par mūsu maka pastāvīgo ciemiņu. Došu dažus padomus, kā šo draudzību vērst noturīgākā un pastāvīgākā.

1. Nauda ir līdzeklis, nevis mērķis

Neuzskati naudu par savu dzīves vai kāda tās posma mērķi. Nauda ir tikai mērķu sasniegšanas instruments, līdzeklis. Tā ir enerģija, ko jāprot piesaistīt un, protams, arī racionāli un pareizi lietot. Bagāti cilvēki (vismaz to lielākā daļa), starp citu, naudu neuztver kā matemātiskus skaitļus ar daudzām vai ne tik daudzām nullēm. Viņu uztverē nauda ir savdabīga upe, no kuras jāprot pareizi izrakt kanāls, kas jānovirza "kārtējā lauka apūdeņošanai" jeb kārtējā mērķa sasniegšanai.

2. Izlem konkrēti, ko gribi pirkt

Nepareizi dara tie cilvēki, kuri domā – nopelnīšu naudiņu un tad jau sapirkšu visu ko (vai – tad jau tikšu skaidrībā). Tāda vispārināta domāšana par naudas tālāko ieguldīšanu "kaut kur, nezin kā" bremzē naudas piesaisti. Mērķim jābūt konkrētam. Piemēram – ļoti vēlos un gribu braukt ar lepnu mersedesu. Vēlams pat zināt šā mersedesa modeli un komforta (ekstru) aprakstu. Nepieciešams šo mērķi jau apjaust kā notikušu procesu, kā likumsakarību, kas ir neizbēgama un kuras sasniegšanai ir nepieciešams tikai laiciņš un tava pacietība. Jo vairāk, emocionālāk un izjustāk fantazēsi, kā jau baudi sava sasniegtā mērķa labumus, jo ātrāk tev būs iespēja nopelnīt naudu, lai apmierinātu savu vēlmi.

3. Iepazīsti lielo naudu

Lai arī daudziem naudiņa patīk, lielākā daļa pat nezina, kas attēlots uz 500, 100, 50 eiro naudas zīmēm. Un pat uz "piecīša"! Iznāk paradokss – es gribu kaut ko vispārinātu, nezinu tieši ko, bet "to". Tas nav konkrētums, un tas ir slikti. Tu pasūti savai zemapziņai, apkārtējai pasaulei kaut ko vispārinātu, kaut arī zināmu. Un pasaule, izpildot tavu vēlēšanos, arī dod iespēju iegūt naudu, kas tev visvairāk "ņirb gar acīm", veikalā un citur pērkot sīkas lietas. Tātad vidusmēra cilvēkam – 5, 10, 20 un 50 eiro. Zemapziņai 100, 200 vai 500 eiro banknotes nav pazīstamas (vai ir mazpazīstamas), tāpēc viņa tās necenšas sagādāt!

Tādēļ paņem rokās 500 vai 200, vai 100 eiro banknotes – kārtīgi ar mīlestību viņas izpēti, apskati, atceries, mēģini pat sajust šo naudaszīmju smaržu, enerģētiku. No visas sirds priecājies, ka tev šīs banknotes jau pieder. Iepazīsti, atceries visas iepriekš minētās naudas īpašības, maksimāli un ļoti emocionāli. Parādi zemapziņai, ka naudas (tev piederošās naudas!) turēšana rokās tev sagādā maksimālu baudu. Zemapziņa ir gudra dāma un sāks gādāt, lai tu atkal un atkal "kaifotu", lai tev atkal un atkal būtu rokās tev piederošas lielās naudas zīmes. Iesaku šo vingrinājumu darīt 2–3 nedēļas. Efekts būs patīkami pārsteidzošs.

4. Izstrādā dzīves ģenerālplānu

Cilvēki, kas pavada dzīvi režīmā "ceļos – eju uz darbu – strādāju – eju mājās – atpūšos, skatos televizotu, rokos internetā – eju gulēt – guļu – ceļos", lielu naudu nenopelnīs. Vienīgi, ja paveiksies, tad kaut cik normāli varēs paēst un apģērbties. Cilvēkam ir jābūt gan galvenajam dzīves mērķim un plānam, gan starpposmu plāniem un mērķiem. Jo lielāki mērķi, jo vairāk būs iespēju nopelnīt ikdienas vajadzībām.

Šie mērķi tev pašlaik var šķist fantastiski, pašam neticami, un var arī gadīties, ka tu tos nesasniegsi, bet tas nav svarīgākais. Galvenais, ka ar šo Napoleona plānošanas veidu tavs "iztikas minimums" noteikti palielināsies. Šeit, atsevišķi uzsvēršu – nevis Napoleona domāšanas, bet plānošanas veidu!

5. Uztaisi revīziju savos uzskatos

Liela nozīme naudas piesaistē ir arī mūsu uzskatiem. Cilvēkiem ar uzskatiem "naudu ir grūti pelnīt", "man ir grūta dzīve", "visi bagātie ir krāpnieki", "bagātnieki ir ekspluatatori" u.tml. lielākas naudas summas tiešām ir grūtāk nopelnīt. Jebkuru lielāku peļņu tad bloķē mūsu zemapziņa.

Šī naudas pelnīšanas aktivizēšanas sadaļa ir grūtāka. Te labāk aiziet pie Teta dziedniecības speciālista vai psihologa un šos uzskatus nomainīt pret produktīvākiem. Teta dziedniecībā ir vesela atsevišķa sadaļa, kas cilvēkiem, jo sevišķi biznemeņiem, ļauj strauji palielināt ienākumus un stratēģiski, pa jaunam, plānot un domāt par naudas pelnīšanu.

Par naudas piesaistei labvēlīgiem apstākļiem, veidiem un tehnikām var rakstīt vēl daudz. Bet, kopumā, pareizi saka – zem guloša akmens ūdens netek. Un naudas enerģija kā reiz ir vislabākais ūdens stihijas īpašību demonstrācijas paraugs. Šī "ūdens" pasaulē ir milzīgs, neizsīkstošs, neizsmeļams okeāns, un pieeja pie okeāna nevienam nav liegta. Tikai nav jāpaslinko, jāpieceļas un jāpasmeļ no šā okeāna (tas ir – jākļūst turīgākiem).

Vēlu veiksmi visiem un pilnu "piemājas ezeriņu" jeb maku, čemodānu ar naudiņu, vislielākajās banknotēs. Bet, galvenais, – vēl vairāk mērķu un ieceru, kur šo naudiņu ieguldīt!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!