Foto: Privātais arhīvs

Daniels Maršans darbojas ar Reiki kanālu un regresijas terapiju, vada meditācijas, muzicē postfolka grupā "Daba San" un kontaktē ar smalko pasauli (jeb, kā tagad mēdz teikt, čenelingo). Mūsu saruna – par viņa ceļu, ikdienu un atziņām.

– Tu izskaties vēl jaunāks, nekā rakstīts tavā pasē! Kā tik īsā laikā var noiet tik garu ceļu?

Man ceļs pie Reiki un regresijas terapijas sākās jau pusaudžu gados. Toreiz regulāri apmeklēju Rēriha grāmatnīcu un izpirku jaunāko garīgo literatūru. Īpaši mani uzrunāja Dzīvās ētikas mācība un Vladimira Megre grāmatu cikls "Skanošais ciedrs".

Aktīvāk garīgam ceļam pievērsos 2010. gadā – pēc tam, kad ar mammu apmeklējām dziednieci Ernu Stallīti. "Kādēļ nācāt? Jūs taču paši varat dziedināt," viņa noteica, un šie vārdi man lika aizdomāties. Sāku apmeklēt dziedniecības kursus, aktīvāk meditēt, izgāju Reiki iniciācijas, studēju Lūles Vīlmas piedošanas mācību, mācījos čenelingošanu un satiku arvien jaunus līdzīgi domājošus cilvēkus.
2014. gada nogalē notika kaut kāds klikšķis, un es skaidri sajutu, ka jāsāk sava dziedniecības prakse. Man tuvojās 28. dzimšanas diena, likteņa planēta Saturns lēnām tuvojās stāvoklim, kādā tas bija manā piedzimšanas brīdī...

Tajā laikā uz pusgadu biju devies pastrādāt vecajā ķeltu un laumiņu zemē Īrijā. Lai kavētu laiku, kamēr mazgāju traukus "Burger King" virtuvē, iztēlē es biju savā dziednīcā un vadīju cilvēkiem regresijas terapijas seansus. Brīvajā laikā meditēju un veicu daudzus attālinātos Reiki seansus cilvēkiem, kas bija Latvijā. Kad atgriezos, dzīvokļa vienā istabā iekārtoju dziednīcu, kurā sāku pieņemt cilvēkus uz Reiki un regresijas terapijas seansiem, kā arī vadīt meditāciju nodarbības par dažādām tēmām.

Foto: Privātais arhīvs

– Kas īsti ir Reiki un regresijas terapija?

Reiki seansa laikā esmu kā kanāls Reiki dziedinošajai enerģijai, un caur mani uz klientu plūst šī enerģija. Tā iedarbojoties vairākos līmeņos – fiziskajā, emociju un domu līmenī. Bet ar regresijas terapijas palīdzību cilvēkam tiek dota iespēja virzīties atpakaļ (regresēt) laikā, sasniedzot brīdi, kad tika piedzīvoti cēloņi risināmajai problēmai. Regresija notiek ar vadītās vizualizācijas vai citu dziļas relaksācijas metožu palīdzību, kas ļauj piekļūt atmiņām, kas citos apziņas stāvokļos nav tik viegli pieejamas.

– Ja pareizi saprotu, tu sevi pieskaiti dziedniekiem?

Īsumā var mani saukt arī tā, bet esmu reiki praktiķis un regresijas terapeits.

Ap vārdu “dziednieks” virmo dažādi pretrunīgi viedokļi. Darbojoties dziedniecības jomā, interesanti bija arī iepazīt krāsaino dziednieku pasauli – dažādās dziedniecības skolas, kas dažkārt izsakās ne pārāk glaimojoši cita par citu. Dziednieki ir dažādi. Pirms ej pie kāda, ieklausies savā intuīcijā, vai tev to vajag, vai šis cilvēks ir gaišs un vai šī dziedināšana kalpos tavam augstākajam labumam!

Jaunie dziednieki arvien vairāk darbojas tā, ka iesaka saviem klientiem, kas tiem pašiem ir jādara, kas jāsaprot, kam jāpiedod, kā jāmaina savs dzīvesveids un attieksme pret pasauli, lai atrisinātos attiecīgā problēma. Arī es turos pie šā principa.

Foto: Privātais arhīvs
Postfolka grupa "Daba San" ir vēl viens veids, kā Daniels pielieto savu talantu un enerģiju.

– Ko tad tu īsti dari pacienta labā?

Palīdzu cilvēkam palīdzēt pašam sev un dziedināt pašam sevi. Dziednieks var iedot sākuma lādiņu, bet tālāk ir jāstrādā cilvēkam pašam. Arī intuīcija katram pašam saka priekšā, kas jādara.
Esmu ievērojis, ka bieži vien pie manis nāk cilvēki, kuriem ir līdzīgas lietas, ko dziedināt, kā man pašam. Kad sāku vērt vaļā savu sirds enerģētisko centru, lai brīvāk ļautos mīlestībai, pie manis griezās klienti, kuriem arī bija problēmas ar sirds enerģētisko centru un spēju mīlēt. Tai laikā satiku meiteni, kura bieži redzēja mirušos un dažādas būtnes. Viņa, savukārt, mani iedvesmoja vairāk izmantot kristālu palīdzību gan seansos, gan ikdienā.

Ar mīlestības, piedošanas un arī ar pateicības enerģijām var veiksmīgi apgūt jebkuru dzīves mācību, izdziedināt slimības un sakārtot attiecības ar visām dzīvām būtnēm.

Kādu laiku pie manis uz seansiem nāca meitenes un sievietes, kurām dominēja vīrišķā enerģija un bija problēmas ar otro enerģētisko centru, kas atbild arī par seksualitāti un dzimumorgāniem, un tas izraisīja arī fiziskas saslimšanas. Līdz ar to sanāca regulāri saskarties ar šādām problēmām, tādēļ izveidoju sievišķās enerģijas atbrīvošanas meditāciju, ko ik pa laikam novadu.

Savā ceļā satiku arī topošās ārstes, kas vadīja čakru attīrošās meditācijas un sievišķības nodarbības.

– Tur nav pretrunas?

Uzskatu, ka dziedniekiem un ārstiem ir ļoti noderīgi sadarboties. Cilvēki kļūst arvien atvērtāki, un ceru, ka nākotnē ārsti ar dziedniekiem sastrādāsies tuvāk.

– Tu vadi dažādas meditācijas. Kāds ir to mērķis?

Saviem klientiem cenšos paskaidrot, ka nekas nav ārpus mums – visa mūsu dzīve ir mūsu radīta. Mūsu dzīve ir mūsu domu manifests. Nekas nenotiek tāpat vien. Ja kāds tev nodara pāri fiziski, emocionāli vai enerģētiski, vienmēr skaties, ko šī situācija tev grib mācīt, kas tevī vēl nav attīrīts, kas ir piesaistījis šos notikumus. No sirds piedodot, lūdzot piedošanu un sūtot beznosacījuma mīlestību, mēs varam dziedināt jebkādu dzīves sarežģījumu. Manuprāt, piedošanas un mīlestības mācība stāv pāri visam. Ar mīlestības, piedošanas un arī ar pateicības enerģijām var veiksmīgi apgūt jebkuru dzīves mācību, izdziedināt slimības un sakārtot attiecības ar visām dzīvām būtnēm. Tādēļ katram cilvēkam iesaku no sirds piedot visiem, pret ko ir kāds aizvainojums, un palūgt piedošanu tiem, kam nodarīts pāri. Jo piedot nenozīmē attaisnot notikušo, piedot nozīmē atbrīvot sevi.

– Vai to var iemācīties darīt arī patstāvīgi?

Viena no vienkāršām piedošanas metodēm, ko praktizēt, ir šāda (vadoties pēc savas intuīcijas, var arī improvizēt).

Iedomājies to cilvēku, kuram neesi līdz galam piedevis. Atceries konkrētus gadījumus, par ko gribi piedot viņam. Paskaties acīs šim cilvēkam un no sirds pasaki, ka piedod. Saki to vairākas reizes, līdz sanāk to sajust. Un uz izelpas izelpo visu uzkrāto aizvainojumu un sastājušās enerģijas. Dari to no sirds un, ja parādās asaras, tā ir attīrīšanās pazīme. Palūdz šim cilvēkam arī piedošanu, ka glabāji pret viņu aizvainojumu, palūdz piedošanu par visu, tas palīdz atbrīvot uzkrātās negatīvās enerģijas starp jums. Palūdz piedošanu arī pats sev. Un piedod sev visas kļūdas – tās bija vien mācības, kas tevi jāapgūst. Palūdz piedošanu savam fiziskajam ķermenim par to, ka glabāji viņā aizvainojumu un par to, ka kādreiz slikti par viņu domāji. Pasaki savam ķermenim paldies un – ka mīli to.

Jo patiesāk un izjustāk veiksi piedošanu, jo spēcīgāks efekts būs.

– It kā vienkāršas lietas, bet reti nonākam līdz reālai darīšanai... Kā tev pašam tas izdodas?

Ne vienmēr atlicinu laiku meditācijai, dažkārt noslinkoju. Bet tad, kad beidzot pameditēju vai veicu pats sev reiki seansu, tad domāju, cik gan patīkamas sajūtas, kāpēc gan nedaru to biežāk.

– Kas ir tās līdz šim apgūtās vērtības, kurās tu gribētu dalīties ar ikvienu, kas lasīs šo sarunu?

Lai arī jau daudz interesanta piedzīvots, esmu sava ceļa sākumā un turpinu augt kopā ar cilvēkiem, kas izvēlas satikt mani. Novēlu katram uzdrīkstēties ieskatīties acīs savām bailēm un problēmu cēloņiem un nebēgt no tām TV, internetā, alkoholā vai kur citur. Ja mēs kaut daļu no tās enerģijas, ko veltām, lai izvairītos no savām bailēm, ziedotu tam, lai dziedinātu problēmu cēloņus, viss mūsu dzīvēs nokārtotos daudz ātrāk. Atlaid to, kas ir prom, esi pateicīgs par to, kas ir, un esi atvērts tam, kas nāk!

Vairāk informācijas par tuvākajiem pasākumiem var atrast šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!