Foto: Shutterstock
Austrālietes Keitas Hillas grūtniecība mediķu vidū kļuvusi teju par sensāciju, tieši tāpat kā viņas divas mazās meitiņas par īstiem brīnumiņiem. Keita palika stāvoklī, jau esot stāvoklī.

Par viņu vēsta daudz ārvalstu mediju, tostarp "Bbc.com" un "Dailymail". Sieviete un viņas vīrs jau ilgstoši nevarēja ieņemt bērnu. Jau 2006. gadā ārsti Keitai paziņoja, ka viņai ir policistiskais olnīcu sindroms, kura dēļ nenotiek ovulācija.

Sieviete ilgstoši ārstējās, un 2015. gada pavasarī palika stāvoklī dabiskā ceļā, turklāt tas izdevās jau pirmajā mīlēšanās reizē. Sākotnēji Keita bija ieņēmusi dvīņus, taču viens no embrijiem neattīstījās, un sieviete to zaudēja. Tomēr pēc 10 dienām, kopš notika pirmā apaugļošanās, Keitai atkal bija ovulācija, un viņa, jau būdama stāvoklī, otro reizi kļuva par grūtnieci.

Fenomens, kurā ovulācija un bērna ieņemšana notiek jau grūtniecības laikā, un tā rezultātā, dzemdē vienlaikus attīstās divi embriji – turklāt dažāda gestācijas vecuma. Šādi gadījumi notiek ļoti, ļoti reti, un līdz šim medicīniskajā literatūrā ir aprakstīti tikai kopumā aptuveni 10 šādi gadījumi. Bet fakts, ka atkārtota apaugļošanās notikusi ar spermatozoīdiem, kas saglabājuši savu dzīvotspēju sievietes organismā 10 dienas pēc dzimumakta, Keitas un Pītera gadījumu padara vēl unikālāku.

Mulher engravidou depois de já estar grávida. Mais informações no #sapolifestyle. #sapocaboverde #katehill

A photo posted by SAPO Cabo Verde (@sapocaboverde) on Nov 14, 2016 at 9:19am PST

Keitai izdevās veiksmīgi iznēsāt divas meitenītes. Vienai no viņām pasaulē vajadzēja nākt ap 2015. gada 20. decembri, bet otrai – ap 30. decembri, tomēr Olīvija un Šarlote dzima vienlaikus, divas dienas pirms plānotās ķeizargrieziena operācijas. Dzimšanas brīdī meitenītēm bija atšķirīgs svars, augums un gestācijas vecums, kā arī dažādu grupu asinis.

Nu jau abām meitenēm ir 10 mēneši, viņas ir veselas un jautras māsiņas. Pēc mammas un tēta teiktā, neraugoties uz to, ka vizuāli mazulītes ir līdzīgas, viņas raksturā un uzvedībā ir ļoti dažādas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!