Ieskaties spogulī! Vai svētku vakarā tu tur vēlētos redzēt kaut ko citu? Vēl ir laiks! Lūk, ko par spogulī redzamo saka tradicionālā un netradicionālā medicīna.

Šaura un vāja seja liecina, ka, iespējams, pārāk esi aizrāvusies ar diētām vai vingrošanu. Pārlieku daudz vingrinājumu neļauj sejas ādai uzņemt nepieciešamo skābekļa daudzumu, no tā visvairāk cieš vaigu āda.

Pietūkusi seja liecina, ka tev vajadzētu pavadīt vairāk laika svaigā gaisā, mazāk uztraukties vai varbūt samazināt alkohola lietošanu. Šie trīs faktori negatīvi ietekmē kalogēna veidošanās procesu, liekot ādai kļūt ļenganākai. Īpaši nedraudzīgas alkoholam ir dienas, kad Mēness viesojas Zivju zīmē (drīzumā – 6. un 7.12.)

Sausa un jūtīga āda visbiežāk norāda uz nepareizu diētu. Nepareizs uzturs rada ādas elastībai nepieciešamo vitamīnu un minerālvielu trūkumu. Krēmi būs pilnīgi lieki iztērēti, ja neparūpēsies par ādu arī no iekšpuses. Lieto uzturā daudzkrāsainus augļus un dārzeņus un izmanto Mēness kalendāra ieteikumus ēdienkartes sastādīšanā! Pavisam drīz redzēsi rezultātus.

Sejas apsārtums var rasties no pārāk liela kafijas daudzuma. Kofeīns dehidrē šūnas un rada ādas sausumu un iekaisumu. Arī, ja strādā pa naktīm un guli dienā, tev, iespējams, trūkst D vitamīna, kas tiek uzņemts ar saules gaismu.

Ādas dzeltenums var liecināt par anēmiju vai aknu problēmām. Ja pamani šādas izmaiņas, tad gan pēc iespējas ātrāk konsultējies ar speciālistu!

Bālāka āda nekā parasti var norādīt uz dzelzs trūkumu organismā. Lieto produktus, kas satur daudz dzelzs (gaļu, pākšaugus). Neaizmirsti arī par C vitamīnu, kas veicina dzelzs uzsūkšanos organismā!

Tumši loki zem acīm var būt grūti novēršami, ja ciet no bezmiega vai ēd neveselīgi. Arī alkohola un tabakas izstrādājumu lietošana var veicināt aizpampušo acu efektu. Kārtīgi izgulies (apmēram 8 stundas un dienās, kad Mēness viesojas Vēža zīmē, – pat vairāk) un tiec vaļā no sliktajiem ieradumiem. Vingrošana un sabalansēta diēta var darīt brīnumus!

Aknes rašanos var veicināt uzturs, kas bagāts ar taukiem un cukuriem, vai arī hormonālas pārmaiņas. Taču, lai kāds arī būtu iemesls, tīri un detoksē ādu, lietojot veselīgu pārtiku.

Smieklu grumbiņas ap muti liecina, ka tev patīk daudz smaidīt. Taču tas liecina arī par B vitamīna trūkumu. Saplaisājušas lūpas parasti rodas no C vitamīna trūkuma. Pozitīvu efektu sniegs uzturs, kurā ir daudz zaļo dārzeņu, apelsīnu un paprikas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!