Īsi pirms svētkiem īpaši aktuāla kļūst vēlēšanās labi izskatīties, un tas ir vistiešākajā veidā atkarīgs no labas pašsajūtas un veselības. Kā to vislabāk panākt? Meklējām padomu pie dziedniekiem, ekstrasensiem un veselības skolotājiem.

Maisījums organisma attīrīšanai

Šis dzēriens paātrinās tavu metabolismu, attīrīs organismu no kaitīgajiem toksīniem, palīdzēs atbrīvoties no liekā svara un ne sevišķi glītā vēderiņa.

Atceries arī, ka taukaudi ap vēderu saistīti ar vairākām saslimšanām, piemēram, cukura diabētu, augstu asinsspiedienu un sirds–asinsvadu saslimšanām. Vairāki pētījumi ir apstiprinājuši saikni starp taukiem uz vēdera un 2. tipa diabētu, tādēļ, lai no tiem atbrīvotos, nāksies gan trenēties, gan lietot veselīgu pārtiku.

Pagatavo dabīgu dzērienu, kurš satur vienu no efektīvākajiem tauku dedzinātājiem – citronu! Pētersīļi, savukārt, labi ietekmē nieres, satur antioksidējošos flavonīdus un ēteriskās eļļas, palīdz cīnīties ar stresu. Tie darbojas kā asins attīrītāji un palīdz izvadīt no organisma lieko šķidrumu.

Tev būs nepieciešams viens citrons, saišķītis pētersīļu, ēdamkarote rīvēta ingvera, tējkarote etiķa, viena standziņa kanēļa no un puslitrs ūdens. Visas sastāvdaļas liec blenderī un kārtīgi sakul.

Dzer šo dzērienu katru vakaru, un katru rītu pamodīsies jau mazliet vieglāka!

Skaistas skropstas, uzacis un mati

Skaistas skropstas, uzacis un mati

Šeit lieti noderēs jau sen zināmā rīcineļļa, kura ir ļoti draudzīga matiem un ādai. Šai eļļai ir augsts omega-9 taukskābju, olbaltumvielu, minerālvielu un E vitamīna saturs, tādēļ tā baro gan matu folikulus, gan pašus matus, veicina skropstu, matu un uzacu augšanu.

Pagatavo skaistummaisījumu no 30 pilieniem ķiploka sulas, 40 ml pantenola un 60 ml rīcineļļas un ielej to tumšā pudelē – tā tas ilgāk saglabāsies. Rūnu mīļotāji uz pudeles var uzzīmēt attēlā redzamo runeskriptu, lai pastiprinātu iedarbību.

Iemasē līdzekli galvas ādā stundu pirms mazgāšanas 3 x nedēļā (izvairies no dienām, kad Mēness ir Zivju vai Vēža zīmē!). Lai sasniegtu vēl labāku efektu, uzliec galvā polietilēna cepurīti un aptin galvu ar dvieli, lai siltumā līdzeklis labāk iesūktos.

Šis maisījums derēs arī skropstu un uzacu kopšanai. Iezied to katru vakaru, izmantojot vecu skropstu tušas otiņu. Pirmos rezultātus manīsi jau pēc pāris lietošanas reizēm, bet pēc mēneša apmatojums kļūs biezāks un pārstās izkrist!

Brīnumkrēms sejas ādas atjaunošanai

Brīnumkrēms sejas ādas atjaunošanai

Lai pagatavotu krēmu, kas liks tavām grumbiņām pazust, nepieciešams:

  • 100 g saldā krējuma,
  • olas dzeltenums,
  • ēdamkarote šķidra medus,
  • tējkarote citrona sulas,
  • 2 deserta karotes laba konjaka.

Samaisi visus komponentus un uzzied vakaros uz notīrītas sejas. Pēc stundas noskalo un vairs neko uz sejas neklāj. Krēmu vari glabāt stikla burciņā ledusskapī. Grumbiņas jau pavisam drīz sāks izlīdzināties, un jaunas vietā negaidi!

Padomi dekoltē zonas uzlabošanai

Padomi dekoltē zonas uzlabošanai

Šī ir zona, kura visbiežāk nodod sievietes patieso vecumu. Tās uzfrišināšanai noderēs šādi līdzekļi.

  • Glāzē ūdens iemaisi pa ēdamkarotei citrona sulas un medicīniskā spirta, ka arī tējkaroti sāls. Uz attīrītas ādas ar vates tamponu uzklāj šo līdzekli. Kad āda mazliet apžuvusi, ar pirkstu galiem uzklāj barojošu krēmu. Veic šo procedūru trīs reizes nedēļā, un jau pēc mēneša āda būs brīnišķīga!
  • Ja pazode zaudē savu elastību, vairākkārt salocītu marli samērcē sāls šķīdumā (tējkarote sāls uz glāzi ūdens) un uzliec to problēmzonai, pa virsu apsaitējot ar sausu marli, un turi pusstundu. Atkārto to divreiz nedēļā. Šī komprese palīdz nostiept atkarājušos ādu.
  • Izrullē rauga mīklu, izstiep un uzliec uz kakla uz 30 minūtēm. Šāda maska lieliski nostiprina kakla ādu. Liec masku katru otro dienu mēneša garumā, un efekts saglabāsies pusgadu. Šādu masku var izmantot arī sejai.
Cīnīties ar kakla grumbām palīdzēs silts kartupeļu biezenis, kuram pievieno tējkaroti glicerīna un tējkaroti olīveļļas. Izkārto biezeni uz auduma gabala, uzliec to uz kakla, tad aptin ar plēvi un šalli. Turi kompresi 15–20 minūtes, tad nomazgā ar siltu ūdeni. Palīdzēs jau pēc dažām lietošanas reizēm.

Cīņai ar sirmiem matiem – bez ķīmijas

Cīņai ar sirmiem matiem

Kuram gan gribas svētkus sagaidīt sirmiem matiem? Bieži vien tie liecina nevis par vecumu, bet stresu, hormonālām problēmām, iedzimtību u.tml. Protams, veikalos ir nopērkamas dažādas matu krāsas, tomēr tās satur daudz ķimikāliju, kuras negatīvi ietekmē ne vien matus, bet arī veselību kopumā. Tādēļ izmēģini kartupeļu novārījumu – lēti un bez ķīmijas!
Notīri piecus kartupeļus un mizas vāri 5–10 minūtes. Nolej, uzlej mizām 2 glāzes ūdens un vāri vēl 5 minūtes. Ļauj ūdenim atdzist, nokās, pārlej trauciņā un pievieno rozmarīna vai lavandas aromātisko eļļu. Izmazgā matus ar šādu līdzekli un iemasē maisījumu galvas ādā. Sirmie mati pazudīs gandrīz acumirklī.

Āzijas skaistuļu recepte novājēšanai, tīrai ādai un matiem

Foto: PantherMedia/Scanpix
Ādas attīrīšanai tev būs nepieciešami tikai baltie rīsi un parasts ūdens. Noskalo pustasi vai mazliet vairāk rīsu, ieliec tos emaljētā traukā, pārlej ar ūdeni un atstāj uz 15 minūtēm. Šajā laikā vitamīni un minerālvielas izdalīsies ūdenī. Tad pārlej ūdeni tīrā traukā (rīsus neizmet, vari tos izmantot arī uzturā).
Iegūto rīsu ūdeni izmanto, lai mazgātu seju, viegli to masējot vienu minūti. Jau pēc pirmās reizes āda kļūs mīkstāka, maigāka un jaunāka.
  • Ja mazgāsi vai skalosi matus šādā ūdenī, tie kļūs mīkstāki un spīdīgāki.
  • Rīsu ūdeni vari glabāt hermētiski noslēgtā trauka ledusskapī, taču ne ilgāk kā 5 dienas.
Matu un sejas kopšanai var izmantot arī fermentētu rīsu ūdeni, kas satur antioksidantus, minerālvielas, E vitamīnu un fermentus. Šādu ūdeni iegūsi, to nolejot, kolīdz ūdens sāks vārīties, un tad atstāj uz dienu istabas temperatūrā rūgt, atdzesē un pievieno 2–3 piles tējaskoka, lavandas vai rozmarīna ēteriskās eļļas. Ja tas ir pārāk koncentrēts, vari atšķaidīt ar parastu ūdeni. Fermentēto šķidrumu vari glabāt ledusskapī, lai izvairītos no tālākas rūgšanas.
Ja vēlies notievēt, tev būs nepieciešams rīsu novārījums. Kad vārīsi rīsus, vienkārši pielej krietni vairāk ūdens. Dzer to gan no rīta, gan visas dienas garumā kā dziedniecisku toniku, kas palielina enerģiju.
Āzijā notievēšanai lieto arī citu rīsu līdzekli. Ieber tasi rīsu 4–7 tasēs ūdens un atstāj uz nakti uz karstas plīts (vai 2–4 stundas uz lēnas uguns). Šo novārījumu nedaudz pasāli un dzer visas dienas garumā.
Organisma prasību pēc kalorijām ievērojami var samazināt, vienu no ēdienreizēm nomainot ar rīsu novārījumu. Ja viena ēdienreize satur aptuveni 650 kalorijas, tad tase novārījuma – tikai 150. Tas ļaus viegli zaudēt apmēram kilogramu svara nedēļā.

Taiczi vingrinājums ķermeņa tonusam

Taiczi vingrinājums ķermeņa tonusam


Veselības skolotājs Juris Brants īpaši "Orākula" lasītājām un lasītājiem ierakstījis video – skaties un vingro katru dienu!
Šis taiczi sistēmas vingrojums domāts tiem, kas vēlas uzlabot savu veselību un iegūt stipru ķermeni. Tas ir šķietami ļoti vienkāršs, taču vienlaikus stiprina ķermeni, uzlabo koordināciju, asinsriti, limfatiskās sistēmas cirkulāciju un, protams, arī kopējo ķermeņa tonusu.
Ja vēlies padarboties nopietnāk un klātienē, droši nāc uz nodarbībām "Esi vesels" veselības telpā Rīgā, Graudu ielā 68.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!