Ja sekojam dabas cikliem un astrologu stāstītajam, kaut kur jau esam sastapušies ar astrologa Kristapa Baņķa savulaik ieviesto terminu "dižčiks". Ja ne – šis vārds var darīt bažīgu: vai tiešām šogad no svētkiem čiks vien iznāks, turklāt nevis parasts, bet tāds pamatīgs?

Panikai nav pamata, zem dižčika vārda slēpjas tā dēvētā Merkura cilpa, par kuru esam runājuši ne reizi vien. Iepriekšējais šāds laikposms bija no 30. augusta līdz 22. septembrim, turklāt tajā laikā bija arī Saules un Mēness aptumsumi, bet gada laikā tādi posmi ir vairāki.

Astrologi uzsver, ka Merkura cilpas laikā nevajag pasākt neko jaunu un nopietnu, kā arī nav ieteicams tērēt lielu naudu – īpaši par sadzīves elektrotehniku, elektroniku un transportlīdzekļiem. Tāpēc – dāvanas un svētku tērpu patiesi labāk iegādāties līdz 18. decembrim!

Ar nopietniem solījumiem, jaunu zobu suku un jaunu, skaistu dzīvi būtu vēlams iepauzēt līdz janvāra otrajai nedēļai, taču par to, ka gada rezumēšana neizdosies vai vēlējumi nepiepildīsies, gan nav īsti pamata uztraukties. Rezumēšana kā reiz ir viena no lietām, ko retrogrāds Merkurs atbalsta (tāpat kā revīzijas, remontus un citas nodarbes, kas svešvalodās sākas ar "re")!

Par vēlējumiem aiz auss jāliek viena lieta – ja vēli kaut ko otram, rūpīgi piedomā, vai šis otrs pareizi sapratīs. Neko pārāk samudžinātu vai divdomīgu labāk apsveikuma kartītē nerakstīt un tostā neteikt. Arī savas vēlmes jāformulē pēc iespējas precīzāk, un šajā ziņā Merkura "ierobežojumi" mums nāks tikai par labu.

Vai retrogrādā Merkura laiks nemīl svinēšanu un līksmošanu? Mīl gan, faktiski pat vairāk nekā darbu, un arī citas planētas šoreiz būs "tusīgā" noskaņojumā – Venēra Ūdensvīrā (tur arī Mēness Jaungada naktī) mīl kompānijas un brīvdomīgas izklaides, savukārt Marss Zivju zīmē ir romantisks bruņinieks.

Ne vienam vien var ienākt prātā doma bildināt nupat Jaungada ballē sastaptu būtni, taču šos bildinājumus tā ļoti nopietni ņemt vērā laikam tomēr nevajag. Ja pēc dižčika laika beigām nebūs pārdomājis – tad ir vērts padomāt par atbildi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!