Foto: Shutterstock
Planēta spēlē savu, noteiktu lomu cilvēka orgānos un visdažādākos organisma procesos. To, cik labi katra planēta pilda savas funkcijas un kā tas var atspoguļoties veselībā, astrologs var redzēt klienta dzimšanas kartē. Aplūkosim planētu kompetences!

Saule

Saule saistīta ar sirdi un sirds asinsvadu sistēmu, ar mugurkaulu, tā atspoguļo dzīvības resursus organismā.

Ja Saule pietiekami stipra, tad cilvēkam labi strādā sirds un sirds asinsvadu sistēma, šāds cilvēks ir pārliecināts par sevi un savām spējām, dzīvespriecīgs un labs iedvesmotājs.

Ja Saule ievainota*, tad iestājas problēmas kā skolioze, sirds sāpes, cilvēks nav pārliecināts par sevi un savām spējām, kļūst despotisks un izslāpis pēc baudām. Ar vāju Sauli cilvēkam grūti izveidot labu dzīves ritmu.

Mēness

Mēness saistīts ar cilvēka pielāgošanās spējām. Zinot to, kādā zodiaka zīmē mums atrodas Mēness, varam izveidot tādus dzīves apstākļus, kuriem spējam veiksmīgi pielāgoties un neslimot. Mums ir 12 zodiaka zīmes, kurās var atrasties Mēness, līdz ar to ir 12 ieteicamie dzīvesveidi. Ja tos ievērojam, tad esam veseli un neslimojam.

Mēness atbild par vielu un ēdienu asimilāciju, pārvalda kuņģi, kopumā visu gremošanas sistēmas darbību, jebkuru orgānu gļotādu, kā arī visu reproduktīvo sistēmu kopumā. Mēness ļoti stipri iespaido cilvēku psihi un dvēseli.

Ar labu Mēnesi cilvēks viegli pielāgojas jauniem apstākļiem, viņa gremošanas sistēma lieliski strādā un nervu sistēma ir stabila. Cilvēkam nav grūtības radīt bērnus.

Ar vāju Mēnesi cilvēkam parādās dažādi psihes traucējumi, grūtības pielāgoties un adaptēties jauniem apstākļiem, parādās redzes traucējumi. Grūtības radīt bērnus, cilvēks ir emocionāli vēss.

Neharmonisks Mēness rada slinkumu, lēnīgumu, pesimismu, melanholiju, grūtības koncentrēties, aizmāršību.

Merkurs

Merkurs saistīts ar visu elpošanas sistēmu, oksidēšanās procesiem organismā, nervu sistēmu, šī planēta norāda, cik veiklas ir cilvēku kustības (īpaši pirkstu veiklību), apraksta arī spēju komunicēt.

Ar labu Merkuru apveltītam cilvēkam piemīt labas runas dāvanas, lieliska žestu valoda, laba kustību koordinācija, kā arī viņam labi funkcionē visa elpošanas sistēma.

Disharmonisks Merkurs norāda uz melošanu, krāpšanu, cilvēkam mēdz būt grūtības noformulēt un izpaust savas domas, viņš var raustīt valodu, būt ļoti nervozs, ar grūtībām spēj nosēdēt uz vietas, visu laiku dīdās. Tādam cilvēkam ir grūtības uztvert informāciju.

Venera

Venera saistīta ar nierēm, reprodukcijas orgāniem, vairogdziedzeri, ādu, taukaudiem, ožu, dzirdi, spēju baudīt skaisto.

Ar spēcīgu Veneru cilvēkam labi strādā nieres un urīnpūslis, notiek laba organisma filtrācija, un tās spēj attīrīt organismu no sabrukšanas procesiem.

Vāja Venera asinis netīra, rodas dažādi ādas iekaisumi, un cilvēks nespēj piesātināties ar dažādiem miesas kārdinājumiem.

Marss

Marss norāda, cik stipri ir mūsu muskuļi, atbild par arteriālajām asinīm, norāda ķirurģiskās iejaukšanās vietu, traumas.

Spēcīgs Marss dod drosmi, spēju sevi aizsargāt, labu organisma vitalitāti, žultspūšļa darbību, lieliski regulē ķermeņa temperatūru.

Ar ievainotu Marsu cilvēks kļūst rupjš, nespēj sevi savaldīt. Žultains cilvēks, kas rada asins pārpilnību galvā un galvas reiboņus, paaugstinātu asinsspiedienu.

* Atrodas nedraudzīgā zīmē vai disharmoniskās attiecībās ar citām planētām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!