Šogad "Orākuls.lv" taro prognozes veidot aicinājis sertificētu taroloģi Sandru Reinfeldi. Domājam, ka tavas uzmanības vērts ir arī viņas redzējums par pagātnes analizēšanu, tagadnes diagnosticēšanu, nākotnes prognozēšanu un taro pasauli kopumā.

Sarunā Sandra vairākkārt akcentē – lasītājiem vajadzētu saprast, ka kāršu likšana nav nākotnes paredzēšana vai gaišredzība. Taro kārtis ir instruments, kas mums nodod Augstāko spēku informāciju un padomu, kā rīkoties vienā vai otrā situācijā. Mums katram reiz dzīvē ir bijis mirklis, kad gribējies, lai kāds no malas iedotu objektīvu viedokli, kā rīkoties, vai lai palīdzētu saskatīt kopainu. Un kārtis ir viens no šādiem instrumentiem, kas var palīdzēt salikt punktus uz "i" un ieviest zināmu lietu kārtību.

– Taro kārtis – kā tu tās uztver? Kā pareģošanas instrumentu, kā padomdevēju vai draugu? Vai kā citādi?

Labs jautājums. Pirmais, kas ienāk prātā, ir – drošības spilvens, jo ar kāršu palīdzību varu rast risinājumu ikvienā dzīves situācijā. Jā, lai strādātu ar kārtīm, ar tām ir arī jāsadraudzējas – jānodibina savs, var pat teikt, intīms kontakts, jo, lai arī kārtis, no vienas puses, ir vienkārši ar dažādiem zīmējumiem apdrukātas kartona strēmeles, tās tomēr sevī ietver neskaitāmi daudz slēptu simbolu, kas palīdz zemapziņai pieslēgties vienotajam apziņas laukam. Kārtis ir kā vidutājs starp Augstākajiem spēkiem un klientu. Tarologs šajā gadījumā ir tulks, kurš palīdz pārtulkot kāršu sniegto informāciju.

– No kurienes tev tā interese par kārtīm?

Es jau kopš bērnības interesējos par visu pārdabisko, mistisko un nesaprotamo. Pamatskolas gados zīlēju ar parastām spēļu kārtīm, bet, kad sāku paredzēt nāvi, zīlēšanu atmetu.

Pie reizes vēlos minēt, ka manā skatījumā ir atšķirība starp zīlēšanu un kāršu likšanu jeb prognožu veikšanu – zīlēšanas process man asociējas ar uz labu laimi pirksta bakstīšanu mākoņos, savukārt kāršu likšana ir jau nopietns, atbildīgs un uz pamatotām zināšanām balstīts darbs.
Sandra Reinfelde

Atgriežoties pie jautājuma, kārtis nebija vienīgais "aizliegtais auglis", kas piesaistīja manu uzmanību, – ar klasesbiedreni pa kluso mēģinājām "niekoties" gan ar hipnozi, gan burvestībām, bet tad nostrādāja klikšķis, un visu pametu. Ar muguras smadzenēm sapratu, ka ir bīstami spēlēties ar man nesaprotamām enerģijām, zināju vien to, ka par visu ir jāmaksā. Bet galvenais iemesls pamest "niekošanos" bija bailes – tās mani pamatīgi nobloķēja, lai uz ļoti daudziem gadiem aizmigtu un par ezotēriku pat neiedomātos.

Ja runāju tieši par taro, tad pirmā taro kava man rokās nonāca 2005. gadā – jāsaka gan, ka tolaik kārtis liku tikai savam priekam un ļoti šauram cilvēku lokam. Šodien taro konsultācijas piedāvāju ikvienam interesentam.

– Ieskatīšanās nākotnē, situācijas diagnostika, attiecību tēmas – ko vēl var uzzināt no kārtīm? Ko tu visbiežāk jautā?

Manuprāt, kārtis sniedz atbildes uz pilnīgi visiem jautājumiem, bet ne visus jautājumus konkrēti es izskatu. Ir rinda jautājumu, ko tīri ētikas apsvēruma dēļ es neskatos, tajā skaitā ar nāvi saistītus jautājumus, kā arī bez cilvēku atļaujas nerušinos "pa svešu veļu". Kas attiecas uz manu pieredzi, tad visbiežāk uzdotie jautājumi skar finanšu tēmu, attiecības, veselību un nākotnes paredzēšanu.

– Vai sev var likt kārtis?

Jā, šis ir jautājums, par ko strīdas daudzi tarologi. Ja runāju par sevi un savu pieredzi, tad atbilde ir – jā, var, bet ne vienmēr. Strādājot ar kārtīm, man kā taroloģei ir jāspēj palikt bezkaislīgai, lai ieraudzītu pēc iespējas objektīvāku situācijas bildi, bet, liekot sev, ne vienmēr ir iespējams saglabāt šo objektivitāti.

– Taro kārtis mēdz būt dažādas. Vai jūtama atšķirība arī darbā ar tām? Kāda?

Katrs sevi cienošs tarologs ar laiku izgatavo pats savu taro kavu (vai pat vairākas) ar savu enerģētiku un izpratni par tām, kā rezultātā šodien ir pieejami nesaskaitāmi daudzi kāršu varianti.

Manuprāt, vienīgā atšķirība starp kārtīm ir pašu tarologu konkrētā brīža dvēseles stāvoklis vai pasaules uztveres prizma, – piemēram, vienam tarologam saprotamāks un vieglāk uztverams ir gotisks vai dēmonisks kāršu paveids, bet kādam citam kārtis var būt ar kaķu, ziedu vai eņģeļu tematiku. Neapšaubāmi – ir svarīgi izvēlēties sev tīkamāko kavu, ko tarologs izjūt vislabāk, jo no šīs mijiedarbības ir atkarīga sniegtās prognozes kvalitāte un precizitāte. Jāņem vērā, ka ir vairākas taro sistēmas, un katra no tām pieturās pie saviem uzskatiem un principiem, un ir nedaudz nekorekti runāt par to, kura labāka, jo tas ir subjektīvs vērtējums.

Man labāk saprotama ir Raidera Vaita (Rider Waite Smith) taro sistēma, un arī taro kavu izvēlos pietuvinātu šīs skolas sistēmai.

– Tu esi arī sertificēta eņģeļu kāršu speciāliste. Kas tas tāds?

Esmu apguvusi starptautiski atzītas eņģelu speciālistes Dorīnas Virtjū skolu, kas palīdzēja palūkoties uz kārtīm no cita – enerģētiski smalkāka un maigāka skatpunkta. Dorīna Virtjū ir izstrādājusi ļoti daudz dažāda rakstura kāršu – lielākoties orākulus dažādām dzīves jomām un eņģeļu taro.

Var rasties jautājums, kāda ir atšķirība starp klasisko un eņģeļu taro? Nereti cilvēki baidās vērsties pie tarologa pēc palīdzības, jo klasiskajā taro ir vairākas, maigi izsakoties, biedējošas kārtis, kaut to nozīmes ne tuvu nav tik briesmīgas. Eņģeļu taro aicina mūs uz dialogu eņģeļiem raksturīgā mierīgā, harmoniskā, pozitīvā un mīlestības pildītā manierē. Strādājot ar eņģeļu kārtīm, ir sajūta, ka esmu apsēdusies pie galda ar ļoti tuviem un mīļiem ciemiņiem, kuri mani cieši, cieši apskauj un steidz dalīties ar informāciju, ko attiecīgajā brīdī man vai klientam ir nepieciešams zināt – eņģeļu klātbūtne kārtīs ienes prieku un optimismu.

– Ko neaizmirstamu esi iemācījusies no savas skolotājas?

Dorīnas lekcijas palīdzēja man kļūt drošākai un uzticēties eņģeļiem. Jā, var pat teikt, ka zināmā mērā pamodos pēc ilgāka baiļu veicināto bloku miega.

– Kā vispār notiek tādas mācības?

Mācības notiek attālināti – caur internetu, klausoties audio un video lekcijas par un ap eņģeļu kārtīm un darbu ar tām.

Šādam mācību modelim ir savi plusi, jo ierakstus var klausīties atkārtoti, katru reizi sadzirdot jaunas nianses, kā arī "Facebook" komūnā ir iespējams apmainīties viedokļiem ar citiem kursus pabeigušiem dalībniekiem un gūt vērtīgu pieredzi no praktizējošiem speciālistiem. Arī pasniedzēji ir jauki, sirsnīgi, pretimnākoši un vienmēr gatavi atbalstīt.

– Kāpēc dažādiem speciālistiem par vienu un to pašu jautājumu krīt citas kārtis?

Es dzīvoju pēc principa, ka lielos vilcienos mūsu galamērķis ir jau šūpulī ielikts, bet ceļiem, kas mūs turp novedīs, ir bezgalīgi daudz variāciju.

Tarologs nav gaišreģis – kārtis mums palīdz uzmodelēt iespējamus nākotnes scenārijus, vadoties pēc klienta konkrētā brīža situācijas. Mēs visu mūžu esam bezgalīgi daudz izvēļu priekšā, un tieši tikpat daudz scenāriju var uzmodelēt kārtis.
Sandra Reinfelde

Piemēram, klients vēlas noskaidrot, kādas attiecības izveidosies ar nesen satiktu meiteni. Tajā brīdī klients pie sevis klusībā apdomā vakara plānus par restorānu, kurp vakarā plāno uzaicināt meiteni. Vienam tarologam kārtis var parādīt pozitīvu attiecību potenciālu, savukārt citam – attiecību beigas. Un kurš tarologs būs melojis? Neviens, jo izrādīsies, ka simpātijas patiešām ir abiem, bet meitenei todien kaut kas sabojāja noskaņojumu, tāpēc uz tikšanos ar klientu ieradusies cimperlīgākā omā – punktu negarastāvoklim pielika restorāns ar pārsālītu zivi, kā rezultātā meitene savas dusmas izgāzusi uz puisi, ka šis, nejēga, pat normālu restorānu neprot atrast! Protams, meitene apcirtusies un pametusi apjukušo puisi divvientulībā ar izbrāķēto zivi.

Vai savstarpējā simpātija pārgāja? Nē, kaut gan tajā konkrētajā brīdī attiecībām tika pārvilkta liela, trekna strīpa! Pārgāja meitenes dusmas, un te jau paveras jaunas iespējamās versijas – vai meitene pārkāps ego un atvainosies? Vai puisis mēģinās atkal aicināt šo meiteni uz tikšanos? Attiecību potenciāls aizvien ir gana labs, bet vai to puses izmantos?
Bet varbūt bija vēl kāds cits randiņa scenārijs, par ko izlika vēl trešais tarologs?

– Vai tiešām kārtij ir stingri noteikta nozīme jeb varbūt tev tā pati kārts saka citu nekā man?

Nē, kārtij pavisam noteikti nav piestiprinātas konkrētas nozīmes, no kurām nevar atkāpties ne soli. Jā, taro sistēmu pamatlicēji ir ielikuši pamatnozīmes, pie kurām var pieturēties, bet nekas nav akmenī kalts.

Vienam un tam pašam tarologam viena kārts dažādās situācijās var sniegt atšķirīgu skaidrojumu, un tajā pat laikā vairāki tarologi vienā un tajā pašā situācijā vienu kārti var saredzēt/sajust citādi, bet ne nepareizāk. Protams, ir jāuzmanās arī no šīs slidenās robežas, kad kaut kādu iemeslu dēļ kāršu licējs sāk patiešām uz labu laimi akli zīlēt, jo ir pazaudējis saikni ar klientu un/vai apskatāmo jautājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!