Foto: Shutterstock
Katrai mājai ir savs īpašs aromāts – vienās smaržo pēc kafijas, citās – pēc skābiem kāpostiem vai vecmāmiņas sirds pilieniem. Taču ir arī tādas mājas, kur smaržo pēc svaiguma un tīrības, turklāt tur mēs jūtamies ļoti omulīgi, jo tā vis nav nekāda ķīmiska gaisa atsvaidzinātāja smarža... Iespējams, šīs mājas iedzīvotāji zina lauru lapu noslēpumu.

Šo metodi savulaik izmantoja jau senie grieķi un pēc tam arī romieši. Viņi lietoja lauru lapas ne tikai kulinārijā, bet arī telpu attīrīšanai no mitruma un smakām. Šim nolūkam lauru lapas tika dedzinātas. Ņemot vērā, ka kalendārs rāda jauna Mēness cikla sākumu, un jebkurai attīrīšanai ir īstais brīdis, varam izmēģināt!

Ja šādu procedūru veiksi regulāri, var izvairīties ne tikai no smakām, bet arī uzlabot pašsajūtu un nelaist klāt dažas slimības. Lauru lapu aromāts uz organismu iedarbojas nomierinoši un mazina sāpju sajūtu, tas cīnās ar stresu, nogurumu un bezmiegu un dažkārt var palīdzēt pat atvairīt epilepsijas lēkmi. Tas tāpēc, ka šā garšauga sastāvā ir cineols un specifiskas ēteriskās eļļas, kas atbrīvo elpceļus un veicina visa organisma atslābināšanos.

Kā tad tikt pie svaigās smaržas? Piemērotā traukā aizdedzini pāris sausu lauru lapu, un jau pēc 10 minūtēm sajutīsi efektu – telpu piepildīs patīkama smarža.

Lauru lapas tiek uzskatītas arī par lielisku līdzekli cīņai pret prusakiem, jo tā aromāts, kurš atbaida kukaiņus, nekādā veidā nekaitē bērniem un mājdzīvniekiem. Paldies dievam, mūsdienās šī problēma nav vairs tik aktuāla...

Droši vien tev ir gadījies dzirdēt arī par maģiskajām spējām, ko lauru lapai piedēvē jau izsenis. Šis tīrības, panākumu un uzvaras simbols ticis izmantots vēlmju piepildīšanas rituālos. Dažviet pasaulē cilvēki vēl tagad pie ieejas durvīm sprauž laura zariņu kā aizsardzības amuletu.

Gribi izmēģināt kādu rituālu arī pats? Lūdzu! Uzraksti uz lauru lapas vēlēšanos un aizdedzini to! Domas spēks dara brīnumus, un, ja būsi pozitīvi noskaņots, vēlēšanās noteikti piepildīsies!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!