Daudz nekļūdīšos, ja nosaukšu maiju par vienu no visharmoniskākajiem šā gada mēnešiem, kad vairāk ir labiem sākumiem un turpinājumiem piemērotu dienu (seko līdzi Mēness kalendāra zaļajiem īkšķīšiem!), nekā stresainu, riskantu vai citādi nepatīkamu fonu radošu dienu.

Maijā gaidāma arī ne viena vien iespēja noskaidrot pārpratumus, kas retrogrādā Merkura un Veneras laikā radušies mīlētāju starpā, un salikt sirdis pa vietām. Protams, tas, vai šīs iespējas tiks izmantotas vai paliks, deguna galā karājamies, ir atkarīgs tikai un vienīgi no mums pašiem!

Auns

Foto: Shutterstock

Maijs Auniem piedāvās rīkoties tieši tā, kā viņiem tīk: tagad, uzreiz un nekavējoties. Saņemsi piedāvājumus, sastapsies ar iespējām, kas var dzīves notikumu ratu pagriezt divtik jaudīgi, vien atliek ilgi nedomāt un rīkoties. Jāspēj atvērtām acīs saskatīt gan plusi, gan mīnusi.

Lielisks mēnesis attiecībām ar līdzcilvēkiem – radiniekiem, māsām brāļiem, tuvākajiem. Maija sākumā izdosies atrisināt kādu jautājumu, kas pēdējos mēnešos radījis vien bažas un neskaidrības.

Lietišķās attiecībās valdīs augsti toņi, kāds var mēģināt tevi novirzīt no ceļa, centsties aizvilināt sev izdevīgā virzienā, pakļaut un likt strādāt. Tomēr tiem Auniem, kam savas idejas un plāni, gana lieli un uz drošām kājām, izdosies palikt pie sava. Arī bez skaļām balsīm.

Mīlas dzīve ņems virsroku maija otrajā pusē. Izdosies sakārtot kopā dzīvošanas jautājumus, pieņemt lēmumu par kopdzīvi.

Vērsis

Foto: Shutterstock

Aktīvs un iespējām piepildīts laiks. Tu varēsi izdarīt ļoti daudz no tā, ko esi ieplānojis. Spēka pietiks gan pašam, gan prasmīgi savās interesēs iesaistīsi arī līdzīgi domājošus ļaudis.

Enerģijas apjoms mainīgs un viltīgs – neuzņemies smagus un apjomīgus ilgtermiņa darbus, lielai slodzei sekos arī straujas garastāvokļa maiņas un bezspēks. Profesionālajā virzienā jādodas ļoti aktīvi un pārliecinoši. Jāpieņem lēmumi, kas būtiski maina iesākto virzienu. Viegli pārņemt kolēģu pienākumus, jo zemapziņā tevi vadīs vajadzība sevi pierādīt.

Mīlestība Vērsim piedāvās atvērties. Pašam atvērties cilvēkiem, būt vairāk sabiedrībā, ļauties jauniem acu skatieniem. Atvērt sirdi un emociju lādi savam izredzētajam. Sarunas, kurās viens otram atklāsiet, ko jūtat, ļoti jūtami mainīs attiecību plūsmu. Ja vēlies kopā būt, to arī dari zināmu.

Dvīņi

Foto: Shutterstock

Maijā Dvīņiem būs daudz vairāk iespēju pašiem atpūsties, priecāties, ļauties bezrūpībai un dzīves baudīšanai. Tiem, kas līdz šim ir strādājuši vaiga sviedros un uzņēmušiem pulka atbildības, tagad ir lielā atvaļinājuma laiks. Var paiet malā ar mierīgu sirdi un izbaudīt sava darba augļus, doties ceļojumā, darīt maz un pavisam bez stresa.

Lielisks laiks personīgajai dzīvei, tās sakārtošanai, kaut vai no tā viedokļa, ka būsiet kopā vairāk un ciešāk.

Par savu brīvdienu un atpūtas kompāniju ar lielāko prieku izvēlēsies cilvēku, ko mīli, nevis draugu un svešu ļaužu sabiedrību.

Profesionālais sniegums nebūs pats spožākais, jo enerģijas lielai aktivitātei un dinamiskam darbam būs ļoti maz. Lai nepaliktu pavisam bez darba un iztikas līdzekļiem, ir jārīkojas pavisam saudzīgi, taču pārdomāti – jāpievēršas vienam darbam, vienam projektam. Tam, ko iesāc, jābūt paveiktam ar lielu atbildību un ideālā gadījumā pabeigtam.

Maija beigās jāieklausās apkārtējā vidē, notikumos, piedāvājumos. Var būt vērā ņemamas iespējas.

Vēzis

Foto: Shutterstock

Pavasara saules gaisma Vēzim sniegs nepārspējamu dzīvīguma enerģiju. Būsi ļoti aktīvs un mērķtiecīgs.

Lielākie panākumi šajā mēnesī gaidāmi tieši profesionālajā jomā, kur dosies pretim savam mērķim augstu paceltu galvu. Svarīgi rīkoties pēc plāna, pretējā gadījumā tavi mērķi var būt vairāki un uzmanība izkaisīsies.

Pieaugs pārliecība par sevi, saņemsi vērtīgus ieteikumus sava profesionālā ceļa pilnveidošanai, kā arī novērtējumu no cilvēkiem, kas tev ir autoritātes. Šis fons emocionālajiem Vēžiem var maksāt kādas tuvas attiecības un to mieru, jo laika, ko veltīt saviem cilvēkiem, kļūs aiz vien mazāk un attieksme – nemierīgāka. Līdz ar to viens no vissvarīgākajiem šā mēneša uzdevumiem ir nepazaudēt sevi, savu mīļo un juteklisko Es, kam tik svarīgs miers un mīlestība.

Maija beigās aktuālas attiecības ar kolēģiem, sadarbības partneriem. Jātiecas pēc vienotības, pēc kompromisiem un jādodas rezultatīvas mijiedarbības virzienā, tajā pašā laikā turot roku uz pulsa visam, kas tev svarīgs.

Lauva

Foto: Shutterstock

Lauvām ļoti pozitīvs un priecīgs mēnesis. Teju vai dzīves piepildījuma maksimālais punkts, vismaz emocionālā plānā noteikti.

Pacilājošā, visu varošā un piepildītā enerģija Lauvai ļaus rīkoties aktīvi, brīžam varbūt mazliet pārgalvīgi un egoistiski, tomēr panāktais rezultāts viennozīmīgi būs tā vērts.

Veiksmīgs laiks politiskos un sabiedriskos pasākumos, jo ar tavu šarmu un aizrautību pietiks, lai pārliecinātu par savām idejām un savu atbalstītāju pulku dubultotu.

Neizbēgami kā mākoņi vējainā dienā parādīsies arī diezgan sarežģīti uzdevumi un situācijas, pie kurām sākotnēji apjuksi, tomēr, mazliet pagaidot, ļaujot vējam pūst, atskārtīsi, ka viss sakārtojas arī bez pārlieku lielas piepūles.

Mīlas dzīve pozitīvu notikumu pilna. Tie, kas attiecībās, baudīs romantisku kopā būšanu, pārsteigs un iepriecinās viens otru ar mīlestību. Jaunas attiecības veidosies uz ļoti spēcīgas emocionālās pievilkšanās bāzes.

Jaunava

Foto: Shutterstock

Jaunavas atrodas uz liela, augsta un nozīmīga sliekšņa savā dzīvē. Kādai noteikti šis mēnesis būs izšķirošais kādas lielas, ilgstoši uzrunātas situācijas atrisināšanā.

Lielisks laiks, lai atskatītos uz pagātni, uz senākiem un arī pavisam neseniem notikumiem, piefiksētu nozīmīgākās nianses, kuras šodien vari mainīt. Laiks kļūdu labojumam, jaunai gaismai un dzīves virzienam.

Nemēģini to attiecināt uz profesionālo jomu vai attiecībām, sāc ar sevi, jo visu notikumu centrā esi tieši tu. Darbs ar sevi nesīs patīkamas vēsmas arī attiecībās. Tās kļūs mierīgākas, atklātākas un skaidrākas. Maija pirmajā pusē vairāk pārdomas un meklējumi, tomēr otrajā pusē steigšus celsies no dīvāna augšā, lai rīkotos, mainītu, labotu, veidotu.

Pirms ķeries kādai domai pie ragiem, pastrādā pie ieceres, uzskicē to rezultātu, ko sagaidi.

Svari

Foto: Shutterstock

Saules stari lutinās un kutinās Svarus, priecēs viņu pašapziņu un gādās par neremdināmu enerģijas apjomu. Pateicīgs mēnesis tam, lai veltītu laiku sev, saviem hobijiem, aizraušanām, vaļaspriekiem.

Tie, kas krietnu laika sprīdi pavadījuši ģimenes ielenkumā, gribēs pavērt logus vairāk vaļā, satikties ar draugiem un draudzenēm, atpūsties, satikties un priecāties.

Maija vidū patīkami notikumi norisināsies profesionālajā jomā. Tie, kas jauna darba meklējumos, saņems darba piedāvājumu, pat vairākus. Nesteidzies ar lēmumu, vērtē piedāvājumu atbilstoši tam, kā tas tevi ietekmēs emocionāli. Var atklāties tas, ka kādā specifiskā jomā nepieciešamas papildu zināšanas, kuras steigšus jāpilnveido.

Ja esi ar vienu kāju un domu sava biznesa idejas īstenošanā, šis ir īstais laiks, kad nostiprināt tā pamatus – pievērsties finanšu plānam, strādāt pie stratēģijas un novilkt jau spēcīgākas kontūras iedomātajam mērķim.

Privātā dzīve ne mazāk piedzīvojumu pilna. Jo vairāk atvērsies paši Svari, jo vairāk aktīvu sajūtu tie alks. Tas piesaistīs pretējā dzimuma uzmanību, radīs kompromitējošas un mulsas situācijas attiecībās esošo Svaru dzīvē. Nespēlējies ar uguni, rūpējies par to, kas tev svarīgs.

Skorpions

Foto: Shutterstock

Amizants un nedaudz neparasts mēnesis Skorpioniem. Sastapsies ar ne mazums situācijām, pārbaudījumiem un pat grūtībām, tomēr attieksme un rīcība būs pavisam citāda nekā iepriekš.

Pamēģini. Nereaģē uz šīs situācijām emocionāli, nemeklē vainīgo un neej galējībās, bet atver acis un izvērtē to prakstiski un loģiski.

Tava spēja emocijas nolikt otrajā plānā un pieņemt patiešām racionālus un mierīgus lēmumus pārsteigs gan tavus līdzcilvēkus, gan tevi pašu. Turklāt rezultāti būs pārsteidzoši poztīvi un efektīvi uz ilgu laiku.

Vairāk atvērsies mijiedarbībai ar cilvēkiem, uzklausīsi, ņemsi vērā viņu viedokli. Ar kādu nostiprināsies ciešākas mijiedarbības saites, un vari pat sākt kopīga projekta īstenošanu. Ņemot vērā to, ka ilgtermiņā cieša kopā strādāšana Skorpionam nemaz nav pa prātam, tad tagad ir svarīgi patiešām izvērtēt, kam piekrīti un ar ko piekrīti.

Mājas dzīve patiešām mājas dzīve, jo Skorpionam būs vēlēšanās rūpēties par savu vienīgo un īsto cilvēku. Emocijas un patiesu mīlestību dāvāsi vien tam, kas tavā dzīvē ienācis uz mūžu. Citus nemaz neredzēsi un neielaidīsi. Jaunas attiecības veidosies lēni.

Strēlnieks

Foto: Shutterstock

Strēlnieks šomēness dzīvos sev raksturīgā stilā – ar vieglu humoru par sev svarīgo. No malas izskatīsies, ka neiespringsti un nepārdzīvo ne par ko, tomēr acīm redzamo nemieru būs nomainījusi pārliecība un mērķtiecīga došanās izvēlētajā virzienā.

Izdosies atbrīvoties no tā, kas nesniedz gandarījumu: pienākuma, projekta, laika zagļa, varbūt arī no cilvēkiem, kas paņem tavu uzmanību, atpakaļ nedodot neko. Un arī tas notiks viegli – tā, it kā tam sen jau bija jānotiek, tādēļ ļauj, lai iet, neturi aiz rokas, nevelc atpakaļ. Tas, kas paliks, tas paliks tavā dzīvē uz ilgu laiku un vairos pārliecību.

Mācies plānot savu laiku, lai paliek, ko veltīt sev. Var izdoties atrast tādu nodarbošanos un aizraušanos, kas izmainīs tavu pašajūtu un iedos cilvēkus, kas gādās par citām krāsām tavā dzīvē.

Cilvēki, ko šajā mēnesī satiksi, pilnībā atšķirsies no tiem, kādi tie bijuši līdz šim. Viņu iepazīšanas un izziņas process būs vesels piedzīvojums. Ļaujies tam, izdzīvo.

Mežāzis

Foto: Shutterstock

Pats sava ceļa gājējs, pats savas malkas gādātājs. Visvieglākais ceļš būs tas, ko iesi vienatnē, vismaz profesionālais noteikti.

Gūsi vērā ņemamus panākumus tajās jomās, kurās savas prasmes pierādītas gadu garumā, rīkosies uz savu galvu, ņemsi vērā vien savu pieredzi. Un tas arī ir labākais, ko darīt, ko citu cilvēku komentāri un viedokļi diezgan viegli sitīs ārā no līdzsvara un izraisīs tevī emocionālus sprādzienus.

Profesionālās attiecības ir vērts izskatīt un pārskatīt, jo, iespējams, kāds tavā tuvumā ir vienkārši liekēdis un labi pavada laiku tavu panākumu saulītē.

Mežāzis būs skarbs, taču taisnīgs attiecībā uz cilvēkiem un viņu klātbūtni savā dzīvē. Tas var attiekties arī uz romantisko dzīves jomu. Izdosies nocirst fiziskas un arī emocionālas astes attiecībās ar cilvēkiem, kas nesniedz tavai dzīvei piepildījumu. Esošās partnerattiecībās būs vairāk sajūtu pilnas un atklātas sarunas, Mežāzis vilks uz paplātes, tomēr to darīs vien ar tiem, kas viņam patiešām ir ļoti, ļoti dārgi.

Ūdensvīrs

Foto: Shutterstock

Laiks savas pašsajūtas un veselības rehabilitācijai.

Ūdensvīrs pavisam tālākā plauktā noliks savu atbildības nastu un ikdienas skrējienu pēc atzinības un ļaus sev to, kas sen jau aiz piemājas stūra stāvējis. Laiks sev, savai veselībai, savam organismam. Piepildīsi to ar fiziskām aktivitātēm un jaunu uztura plānu.

Pamēģini to, ko līdz šim tikai apbrīnoji, piesakies sacensībām, izaicini sevi fiziski un garīgi. Par visu jauno un vieglo, kas tavā dzīvē ienāks, sajūsmināsies ar tuvinieki, turklāt tev izdosies piesaistīt viņus savām aktivitātēm un darīt kopā.

Profesionālā joma, kā jau minēju, aties soli nostāk, tomēr tā prasīs arī pieņemt zināmus lēmumus. Pats svarīgākais visā šajā ir neklausīties pa kaktiem, nemeklēt piemērus no citu pieredzes, bet ieklausīties savās sajūtās. Ja tās, saka, ka jārīkojas tagad, tad rīkojies.

Sirdstuvās attiecībās valdīs savstarpēja sapratne un miers. Pavadīsiet daudz laika kopā, apmainīsieties ar mūžīgas mīlestības solījumiem. Šodien tie gādās par drošību un mieru mājās.

Zivis

Foto: Shutterstock

Zeme zem kājām nedaudz satrīsēsies, un Zivīm būs jāpieņem kāds nozīmīgs lēmums, jānostājas uz lielākas vai pavisam jaunas notikumu laipas un jāsāk kustība. Ļoti svarīgi to darīt ar pārliecību un neskatīties atpakaļ, jo šī mēneša enerģijas ļaus attīstīt tādu notikumu lavīnu, kas dzīvi griezīs kājām gaisā ne vienu reizi vien.

Ja tavās fantāzijās un zīmējumos šīs pārmaiņas ir skaistas un krāšņas, tad tā tam arī būs jānotiek. Sastapsies ar situācijām, kuras ar mierīgu sirdi varēsi nosaukt par problēmām, tomēr, ja pakāpsies soli atpakaļ, tad pamanīsi, ka problēmu radītājas ir vienīgi tavas emocijas un fantāzijas.

Tas ļoti tieši atskanēs attiecībās ar līdzcilvēkiem un mājiniekiem. Pirms sāc pulsēt, uzelpo un paklausies, ko par to domā citi, neradi stresu tur, kur tam nav pamata.

Maija beigās emocionālais fons daudz mierīgāks, pievērsīsies attiecību sakārtošanai un skaidrības ieviešanai. Pa abiem nonāksiet līdz idejām par kopīgām interesēm un jaunām vēsmām savā ikdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!