Foto: LETA
Līgo un Jāņi ir vieni no krāšņākajiem latviešu svētkiem ar īpašu enerģētisku nozīmi. "Delfi" sadarbībā ar mobilo televīziju, lietotni "LMT Straume" piedāvā Līgo vakaram un Jāņu svinībām veltītās video padomu sērijas turpinājumu. Tajā latviskās dzīvesziņas zinātāji Ģirts un Rasa Laubes un vīru kopas "Vilki" vadītājs Edgars Lipors skaidro dažādu Jāņu rituālu nozīmi.

Jāņu svinību norisē būtiska ir apkārtējās vides sakārtošana un pareiza pulcēšanās vietas izveide. Tradīciju pārzinātāji video sižetā atklāj dažādus noslēpumus, kā to pareizi izvēlēties un iekārtot gada maģiskākās nakts pavadīšanai.

Neatņemama saulgriežu daļa ir uguns. Video sižetā eksperti dalās ar padomiem uguns un citu rituālu veikšanai, kā arī sniedz ieteikumus tiem līgotājiem, kas Līgo vakaru un Jāņus pavadīs savā darba vietā.

Līgo padomu video sērija, kā arī saulgriežu svinību koncertieraksti skatāmi lietotnē "LMT Straume" un internetā. Video skatītāji aicināti iesaistīties Twitter diskusijās un dalīties ar savām saulgriežu svinību tradīcijām, lietojot tēmturi #LMTstraume.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!