Ar 20. jūliju Marss – mūsu rīcības, darbu un gribasspēka noteicošā planēta – ieiet cildenajā Lauvas zīmē, kurā uzkavēsies līdz 5. septembrim. Lauvas troni mantojumā atstājuši mūsu senči, tas mums pienākas "pēc noklusējuma", bet kā tieši mēs šo savu karalisko statusu izmantosim, vai turēsim augstu mums piešķirto godu tajā sēdēt – tas atkarīgs no mums pašiem.

Un tā, kādas īpašības un tēmas tad mūsos aktivizēs Lauva?

Pozitīvās: cēlumu, dāsnumu, augstsirdību un augstsirdīgu piedošanu, autoritāti, mākslinieciskos talantus, vēlmi pēc skatuves spožuma, artistiskumu, iejušanos dažādās lomās, azartu un risku, radošumu, radītprieku un mīlestību – romantisko un aizrautīgo – un, protams, bērnu tēmu kā Lauvas nozīmīgu dzīves daļu.

Negatīvās: kritizēšanu, autoritārismu, pat despotismu, jo ir liela vēlme izcelties, taču to var izdarīt tikai, pazemojot citus, dominēšanu, nepiedošanu, nesaprātīgu riskēšanu, stagnēšanu, jo nav vēlmes izaugsmei un attīstībai dēļ uzskatiem, ka Lauva ir gana labs tāpat, tādēļ ir vēlme sēdēt uz veciem lauriem.

Lai vai kā, Lauvas zīme mums visbiežāk saistās ar mīlestību un skaistām romantiskām attiecībām, ziedu klēpjiem un dāvanām, kas pasniegtas skaisti, cēli un pat mazliet teatrāli. Un Marss, ejot cauri šai zīmei, protams aktivizēs un liks mums piedomāt pie šīs mūsu dzīves brīnišķīgās daļas.

Zīmīgākie brīži

Pašā sākumā, 20. jūlijā, Marsam tikko ieejot Lauvas zīmē, būs stipri jūtams tā savienojums ar Sauli un saspringtais aspekts ar neprognozējamo Urānu (spēkā līdz 1. augustam). Varam ar savu rīcību pārsteigt paši sevi, turklāt gan labā, gan sliktā nozīmē. Spridzeklīgā gaisotne var likt sevi manīt arī saistībā ar tehnikas izmantošanu (jābūt piesardzīgiem), tai skaitā auto vadīšanu. Pārsteigumus sagādās arī elektronika un datorsistēmas, pie kam visnepiemērotākajā laikā, kad paredzama publiska uzstāšanās vai cits svarīgs mirklis.

Tomēr no 3. augusta (un visu turpmāko laiku līdz 5.septembrim, kamēr Marss ceļos pa Lauvas zīmi) Marsam būs labvēlīga saikne ar lielās laimes planētu Jupiteru, kas vienai lielai daļai sniegs milzu aktivitāti, enerģiju, daudz darba un plašas darba iespējas, vēlmi gan mācīties, gan ceļot (apgūt tālos horizontus), gan arī atpūsties ar plašu roku.

9. augustā šo savienību ar labvēlīgu saikni piezemēs konservatīvais Saturns, kas neļaus mums pilnībā aizceļot uz savām gaisa pilīm, bet liks nākotnes plānus izvērtēt no praktiskā un pragmatiskā viedokļa. Ar Saturna pieslēgšanos šai karaliskajai planētu kombinācijai mums radīsties vēlmes nospraust un sasniegt augstus un tālejošus mērķus. Un tas viss – pateicoties diplomātijai, spējai būt elastīgiem, bet arī taisnīgiem, un saglabājot skaidru apziņu par lietu praktisko pusi un neļaušanos aizlidot mākoņos.

Vēl jāpiebilst, ka ar 7. augustu sākas kārtējais aptumsumu koridors ar daļēju Mēness aptumsumu 7. augustā (būs vērojams arī Latvijā) un pilnu Saules aptumsumu 21. augustā (Latvijā nebūs redzams). Arī Marss un Saturns šajā laikā aktīvi iesaistās ar aptumsumiem saistītajās planētu kombinācijās, radot zīmīgus un būtiskus notikumus katram no mums gan labā, gan ne tik labā nozīmē (Marss spiež aktīvi rīkoties, darīt, kustēties, bet Saturns – beidzot visu sakārtot un salikt pa plauktiņiem). Daži var izjust izteiktu spiedienu tieši tagad pieņemt būtiskus savas dzīves lēmumus, sakārtot lietas, kas līdz šim ir atliktas, bet velkas līdz kā smags akmens jau gadu gadiem.

Interesants laiks mūs sagaida no 21.augusta, kurā Marss izveidos labvēlīgu saikni ar pilnīgi neprognozējamo Urānu, elektrizējot attiecību jomu, vēl jo vairāk zinot, ka ar mīlestības planētu Venēru šajā laikā Urānam būs stipri elektrizējošas attiecības, kas pa laikam izsitīs ārā ne vienus vien attiecību korķus.

Lai vai kā, šis laiks no 21. līdz 30. augustam vairumam no mums būs ļoti nozīmīgs un atmiņā paliekošs (patiesībā tāds tas būs jau no 7.augusta, bet tagad vēl pastiprināsies), jo kārtības un taisnības planēta Saturns zaudē ātrumu un nostāsies viena grāda robežās tieši uz divu karalisku planētu kombināciju krustpunkta, kas pirmkārt liks mums atkal un atkal pārdomāt lielos, pamatīgos ilgtermiņa lēmumus. Vienlaikus nepacietīgais Marss radīs milzīgu vēlmi rīkoties, bet statiskais Saturns radīs sajūtu, ka nekas nekustas uz priekšu un esam kā iestiguši. Tomēr dažiem tā būs brīnišķīgā iespēja ķert mirkļa piespēlētās izdevības (un tādas var būt arī vairākas, pateicoties Jupiteram, kas visu dod daudz un dāsni, un neprognozējamajam Urānam) un uzreiz tās realizēt dzīvē.

Nebūs viegli, lēmumi būs jāpieņam ļoti kardināli, nopietni, tie nesīs līdzi būtiskus dzīves pavērsienus, bet katram būs savas izdevības, savi lēmumi, sava darbība vai bezdarbība.

Ticēsim sev! Ticēsim savam saprātam, mīlēsim, un lai spožs un karalisks ceļš mums priekšā, pa kuru doties paceltu galvu! Lai veicas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!