Foto: Shutterstock
Jau trešo gadu izdevniecība "Latvijas mediji" laiž klajā "Dzīvesziņas gadagrāmatu", kurā apkopoti dažādu ezotērikas lauciņu kopēju pārdomas, vērojumi un gluži praktiski ieteikumi, ko var izmantot ikviens lasītājs. Īpaša vieta ierādīta 2018. gada kalendārija daļai, kur atrodami labākie datumi pirtī iešanai un zāļu gatavošanai, rituāliem un zīlēšanai, amuletu un talismanu radīšanai.

"Ne velti turi to rokās, tajā ir vēstījums Tev! Ja protam, varam būt patiesi klusi un vērst savu uzmanību, pastāv iespējas, ka redzēsim zīmes un vēstījumus sev visapkārt, kas palīdzēs zināt ceļu. Šī grāmata noteikti ir katra ceļotāja rokasgrāmata, kura dos vajadzīgās norādes un atklāsmes. Ieklausies iekšējās balss aicinājumos. Pievērs uzmanību klusajiem, vieglajiem čukstiem, kas nāk no Tavas sirds dziļumiem. Nodoms sākt vairāk ieklausīties savā sirdī ir milzu solis pretī tam, lai gūtu labumu no lielajām dāvanām, ko tā var dot, atvērsies plaša iespēju pasaule, un Tu ieiesi pavisam jaunā realitātē.

Sāks parādīties nozīmīgas apstākļu sakritības, kuras es saucu par Dievjaušībām, piesaistot savai dzīvei īstos cilvēkus un labākās izdevības, veiksmīgākos risinājumus. Tas būs apliecinājums, ka esi uzsācis savu autentisko ceļu," – tā gadagrāmatas ievadā raksta viena no tās sastādītājām, ezotēriķe un fotogrāfe Laura Grīnvalde.

Gadagrāmatā atradīsi dažādu skolu astrologu prognozes un ieteikumus nākamajam gadam un attiecību veidošanai, uzzināsi Latvijā iecienītu dziednieku receptes ikdienai un īpašiem gadījumiem, iepazīsies ar bagātības rādītājiem plaukstās, augu un to esenču brīnumaino spēku, apgūsi rituālus, izlasīsi veiksmes, mūsu senču kalendāra un Visuma darbības likumus un daudz ko citu aizraujošu un meklētāja ceļam noderīgu.

Ieskatam – astropsiholoģes, numeroloģes Inas Intaites stāstījums "Mīlestības fenšui" no "Dzīvesziņas gadagrāmatas 2018" aprīļa sadaļas.

Mīlestības fenšui

Tālo Austrumu tautu filozofija un kultūra daudziem šķiet interesanta. Mazliet ieskatīsimies ķīniešu tautas tradīcijās un mīlestības redzējumā!

Austrumu tautas lielu nozīmi pievērš virzienam, kā mēs sēžam mājās vai birojā. Pastāv uzskats, ka, regulāri sēžot ar skatu pareizajā virzienā, varam veicināt mīlestību (ir arī citi virzieni, bet šoreiz tikai par mīlestību!).

1. tabulā parādīti "mīlestības virzieni" sievietei un vīrietim pēc katra dzimšanas gada (te gan jāņem vērā Austrumu gada sākšanās). Piemēram, ja esi dzimis 1967. gada janvārī, tad uzmanību pievērs tam, ka 1967. gads (Kazas gads) sākas tikai 9. februārī. Tātad – tev jāskatās iepriekšējais gads.

Arī mājokļa iekārtošanu Austrumu tautas uzsver kā ļoti svarīgu jomu. Tam noder fenšui (Feng Shui) mācība, kura parāda, kā iekārtot telpu, lai enerģijas plūstu pareizi. Svarīgi uzturēt mājā tīrību un kārtību, īpaši pievēršot uzmanību telpu stūriem, kur uzkrājas negatīvā enerģija. Putekļi nes negatīvo!

Lai būtu harmoniskas attiecības, svarīga vīrišķās un sievišķās enerģijas harmonija, tādēļ jāskatās, lai nav vienas vai otras enerģijas pārsvara.

Savukārt, ja sieviete vēlas piesaistīt vīriešu uzmanību, vairāk jāizvieto vīrišķās enerģijas priekšmeti, attēli, gleznas, mākslas priekšmeti un tamlīdzīgi.

Fenšui populārs ir bagua maģiskais kvadrāts. Tas sastāv no 9 sektoriem, un katram ir sava nozīme. Austrumu tautas tic, ka, aktivizējot noteiktu sektoru, var veicināt un piesaistīt sev vēlamo. Šoreiz runāšu tikai par tiem sektoriem, kas saistīti ar partnerattiecībām, mīlestību, ģimeni un bērniem.

Uzliekot bagua kvadrātu uz mājas, dzīvokļa vai istabas plāna, sadalām to sektoros. Jāievēro, ka galvenā ieeja atrodas pie kvadrāta apakšējās malas!

Pašā centrā atrodas mājas dvēseles centrs, saukts par Lielās veiksmes centru . Svarīga vieta, kur rast harmoniju pašam ar sevi. Laba vieta meditācijai, pārdomām, kad vēlies atrast otro pusīti vai sakārtot attiecību problēmas, risināt dažādus ģimenes jautājumus. Laiks, ko pavadi šajā sektorā, var labi ietekmēt fizisko un garīgo veselību. Tā būtu ideāla vieta virtuvei. Šo centru var aktivizēt ar svaigiem ziediem, kristāliem, augļu trauku – vislabāk ar skaistiem apelsīniem, jo tie asociējas ar mīlestību, auglību. Labi iederēsies ziedošs apelsīna vai laima koks. Sektoram jābūt apgaismotam! Derēs dzeltenas lampas.

Ģimenes harmonijai, pozitīvai saskarsmei un komunikācijai aktivizē sektoru Ģimene. Lotosa zieds ir mīlas simbols, tas stiprinās ģimenes saites. Komunikācijai, attiecību harmonizēšanai ieteicams ametista kristāls vai drūza. Skaisti interjerā iederēsies kvarca drūza – tā palīdzēs mazināt stresu, negatīvas emocijas, harmonizēs telpā esošās enerģijas.

Bērnu zonu iesaka aktivizēt, ja vēlas bērnus, harmoniskas bērnu savstarpējās attiecības, pozitīvas attiecības ar vecākiem un labu veselību bērniem. Novietojam te bērnu rokdarbiņus, zīmējumus, mīļākas rotaļlietas, kristāla olu. Piemērotas būs gleznas ar bērniem, dzīvnieku mazuļiem, bērnu fotogrāfijas ar priecīgiem, laimīgiem brīžiem u.tml. No kristāliem piemēroti būs rozā kvarcs, malahīts (bērnu amulets). Granātāboli un apelsīni – auglības simboli – jaunajam pārim novietojami guļamistabā.

Tie, kuri vēlas veidot partnerattiecības, atrast otro pusīti un laulāties, aktivizē Laulības sektoru. Pie šīs zonas ir īpaši jāpiedomā: tai jāizskatās gaumīgai, sakoptai. Tai jābūt vietai, kur var pasapņot par mīlestību vai vienkārši pabūt, ieritinoties mīļākajā pledā. Šajā sektorā ieteicams domāt tikai labas domas. Ja izjūti stresu vai dusmas, labāk Mīlestības sektorā neuzturies. Aktivizēšanai noderēs viss, kas saistās ar romantiskām attiecībām un mīlestību. Šeit ieteicams visu turēt pa divi – simbolus, figūriņas, priekšmetus. Mīlestību veicinās divas rozā kvarca sirsniņas (šis kristāls ir mīlestības, maiguma simbols). Labi derēs tirkīzs, kas nesīs mieru un laimi ģimenē. Kalnu kristāls, iekārts loga ailē DR pusē, uztvers saules gaismu, ienesīs mīlestību, harmonizēs attiecības. Mūžīgo savienību starp vīrieti un sievieti simbolizē Iņ un Jan lodītes. Noderēs bildes, kurās attēlots pāris. Magones radīs kaislīgu enerģiju.

Laulības pirmajos gados vēlams iekārtot guļamistabu sārtos toņos. Sarkanā krāsa raisa kaislību, rozā – maigumu, uzticību, oranžā – siltas jūtas, jutekliskumu. Šajā stūrī neiesaka novietot smagas mēbeles.

Šeit apskatīju tikai nelielu daļu no Austrumu tautu pieredzes.

Vai to pieņemt – tas lai paliek tavā ziņā. Savu dzīvi mēs veidojam katrs pats. Bez mūsu pašu darbības nekas nenotiks. Sāksim ar sevi – mīlēsim sevi, rūpēsimies par savu veselību, pašsajūtu, ķermeni, iekšējo būtību (garu), tad arī citi mūs mīlēs un mēs spēsim veidot harmoniskas attiecības ar līdzcilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!