Līdz ar Ziemas saulstāvju iestāšanos (lai arī realitātē ar mainīgām sekmēm, tad vismaz, fakts paliek fakts) astronomiskā ziema nupat ir klāt. Šis ir brīdis, kad varam prognozēt nākamo gada ceturksni.

Šogad Saule Mežāža zīmē ieiet 21. decembrī pulksten 18.27. Saulei atrodoties sestajā – darba, veselības un funkcionalitātes – astroloģiskajā mājā, turklāt vēl viesojoties pie un esot pavisam ciešā kontaktā ar atbildības un likumsarga patronu Saturnu, kurš, savukārt, šobrīd ir savā visspēcīgākajā pozīcijā, ceturksnis solās būt nopietns savos uzstādījumos. Kā nekā priekšā Saeimas vēlēšanas.

Darba būs daudz. Visa centrā nākamajā ceturksnī solās būt likums, kārtība, atbildība, kalpošana, mērķi. Katram personīgi – savas darbaspējas, veselība. Galvenais, kas jāievēro: strādājam nevis kvantitatīvi, bet kvalitatīvi. Un, kad nogurstam no atbildības spiediena, labi sevi uzlādēt visās "neptūniskajās" sfērās – sapņos, mākslā, mūzikā, meditācijā, vietējā vai ārvalstu spa – vai vienkārši palaist lietas pašplūsmā (jāteic, ka šī opcija mums vēl ilgi būs pieejama, jo Neptūns Zivīs atrodas tikai pusceļā, tādējādi atliek tikai sadraudzēties ar šo enerģiju, katrs varam atrast sev atbilstošāko nodarbi un gūst prieku dvēselei ne tikai šajos saulstāvjos vai nākamgad).

Mēnesim atrodoties Ūdensvīra zīmē, 7. – partnerības – mājā un dinamiskās attiecībās ar Marsu Skorpionā, 4. mājā – emocionālā plānā dinamiski un ar jaudu risināsim savas draudzīgās attiecības un savienības visnotaļ revolucionārā formā. Iespējams, kāda pašmāju, pašvaldību rīcība var gūt negatīvu rezonansi sabiedriskajā plāksnē.

Savukārt mūsu mentālā plāna pārvaldnieks ir galīgi pazudis tulkojumā – prātnieks Merkurs ir retrogrāds (pozitīvā ziņa – drīzumā gan tas atgūs savu ierasto kustību un pārtrauks jucekļa sēriju), sev visvājākajā pozīcijā Strēlniekā, 5. mājā, turklāt vēl veido saspringtu aspektu ar iluzionistu Neptūnu Zivīs, 9. mājā. Ko tas nozīmē? Mēs galīgi neesam šeit un tagad. Prāts iestidzis filosofijā par tālēm plašajām, novērojumiem kaut kur stipri tālu no mums. Informācijas laukā varam muļļāties – apcerēt bērnu dzimstības, bērnudārzu, izklaides industriju ideālus. Individuāli esam savas dzīves "svētku" meklējumos.

Ko darīt? Mazāk runāt, prātot, shēmot (diezin vai tas šobrīd adekvāti izdosies), vairāk izpaužamies katrs savā teritorijā, dzīvesvietā, darot un mainot tās lietas, kuras ir pašu spēkos mainīt.

Arī veiksmes planēta Jupiters, atrodoties Skorpiona zīmē, rosina uz pārmaiņām mūsu attīstības nolūkos.

Vērtību planēta Venera Strēlniekā un 5. mājā arīdzan šobrīd ir atrauta no pašmāju labumiem un vairāk lūko ārvalstu virzienā. Finanšu jomā ir vērojams optimisms, turklāt harmoniskais aspekts ar inovatoru Urānu vēl vairāk veicina entuziasmu un vēlmi riskēt, teiksim, iegādājoties "nākotnes valūtu" Bitcoin. Lai arī saulstāvju karte paģēr labas norādes finanšu spekulāciju virzienā, tomēr ieteikums tomēr nogaidīt retrogrādā Merkura perioda beigas, kad spēsim ar prātu un loģiku adekvātāk novērtēt jauninājumus.

Apkopojot, noskaņa kā jau Latvijas ziemā: savelkam ciešāk mēteļus, ar atbildību darām, kas jādara, cenšamies distancēties no sabiedriskajām revolūcijām, sapņojam, bet šoreiz bez tālejošiem plāniem, bet ar reālām darbībām pašu teritorijā.

Mierpilnus svētkus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!