Saskarsmes un saziņas nedienas beigušās: "sakarnieks" Merkurs 15. aprīlī atgriežas "normālā" – taisnvirziena kustībā! Retrospekcijas periods beidzies!

Iepriekšējās gandrīz trīs nedēļas piedzīvojām kārtējo retrogrādā Merkura periodu. Katrs mēs to izjutām citādi – cits vairāk, cits mazāk, taču, pavisam ķibeļu netraucēts, domāju, bija tikai retais.

Kavēšanās ar termiņu izpildi, nepareizi nosūtīta īsziņa, "uzkāries" kompis vai "pazudis" internets – tās ir tikai tipiskākās retrogrādas komunikāciju planētas izpausmes. Katram mums nācās arī par kaut ko padomāt un kaut ko domās pārcilāt. Pastiprinājās izklaidība. Arī uzturēt ierasto straujo dzīves tempu kļuva grūtāk. To tik gribējās, kā ielīst kaut kur kaktā, apstāties un padomāt, kāpēc es tā skrienu. Ja izdevās atpūsties pavairāk – tad labi. Ja nepaspēji, droši vien jūties ļoti noguris un iztukšots.

Nu, lūk, tad labā ziņa ir tā, ka 15. aprīlī Merkurs debesjumā apstājas, lai mainītu savu kustības virzienu turpmākam skrējienam uz priekšu. Kamēr Merkurs vēl nav ieskrējies pēc virziena maiņas un pāris dienas ir vēl lēns, mums ir pārdomu laiks, lai saliktu punktus uz i, ieskatītos sevī un nonāktu pie secinājumiem, kā gribam dzīvot tālāk.

Lai labāk izprastu notiekošo, lasītāju uzmanībai neliels vispārējs ieskats katrai zodiaka zīmei, kura tad bija tā dzīves joma, kurā šo pēdējo trīs nedēļu laikā pienācās veikt revīziju. Atgādinu, ka Merkurs nosaka to, kurp virzīta cilvēka mentālā enerģija un kuras tēmas dominē domās un sarunās ar apkārtējiem cilvēkiem.

Padomā, vai pievērsi uzmanību nosauktajām jomām šajā retrogrāda Merkura periodā (23. marts–15. aprīlis)?

Auns: retrogrāds Merkurs bija labvēlīgs laiks, lai apdomātu, kā tu komunicē ar apkārtējo pasauli. Vai neesi pārāk skarbs? Vai izsakies skaidri un konkrēti? Varbūt runā par daudz un pārāk ātri? Vai tavas vēlmes un prasības citiem cilvēkiem vispār ir saprotamas? Domas un sarunas galvenokārt bija vērstas uz to, kā apgūt to informāciju, kuru varbūt iepriekš kaut kad biji palaidis garām.

Vērsis: šajā periodā svarīgāk tev bija uzturēt saikni ar savu iekšējo "es", nekā iedziļināties ārējās pasaules peripetijās. Visticamāk, daudzas lietas palika vispār nepateiktas, un daudzus notikumus vispār palaidi garām. Šis periods bija piemērots, lai veltītu laiku tavai iekšējai pasaulei, kā arī, lai veiktu kādu pētījumu paslepus no citu acīm.

Dvīņi: šis bija labs laiks, lai pārvērtētu savus sapņus un nākotnes mērķus, kā arī peļņas iespējas no sava biznesa. Vai izmantoji draugu un nozares speciālistu palīdzību sarežģītu jautājumu risināšanā? Varbūt satiki kādu sen neredzētu cilvēku? Varbūt atjaunoji bibliotēkas abonementu un biedra statusu kādā forumā?

Vēzis: šajā periodā varēji pārdomāt, kurā virzienā turpināt attīstīt savu karjeru. Vai manīt darbības virzienu, vai varbūt tomēr ne. Varbūt tu tiešām aizgāji no vecā darba, bet varbūt saprati, ka gribi palikt turpat? Šajā laikā izdarītie secinājumi un saņemtās mācības bija vērtīgas un noderēs tev turpmāk. Kādu statusu sabiedrībā īsti tu gribi ieņemt?

Lauva: sapņoji par ārzemēm vai iestāšanos augstskolā? Varbūt tur jau biji, bet izdomāji atgriezties pie ierastā ritma? Varbūt atjaunoji kontaktus ar ārzemju sadarbības partneriem, un nācās atcerēties sen aizmirstu svešvalodu. Lai nu kā, šis periods bija labvēlīgs, lai pārvērtētu savu pasaules redzējumu un daudzus uzskatus.

Jaunava: šis bija pamācošs periods, kā pareizāk pārvaldīt ne tev vienai piederošus finanšu līdzekļus. Varbūt nācās saskarties ar kādu krīzes situāciju, pat uzzināt par kāda cilvēka nāvi. Vai vismaz saprati, ka nekas nav mūžīgs un neviens nedzīvo bezgalīgi. Šajā periodā varēji atjaunot savu apdrošināšanas līgumu vai pārskatīt kreditēšanas nosacījumus.

Svari: šis bija labs periods, lai pārskatītu sen noslēgtas vienošanās, līguma nosacījumus vai lai izpildītu kādu sen dotu solījumu. Varbūt vēlreiz mēģināji pārliecināt savu otro pusīti par savu taisnību jautājumos, kuros viņa vispār nepiekrīt? Attiecību joma – gan ar mīļotajiem, gan ar sadarbības partneriem – noteikti kādu galvassāpi sagādāja.

Skorpions: šā perioda galvenās jomas: veselība un darbs. Šis bija labs periods, lai padomātu, kāpēc es strādāju tik daudz, vai, tieši otrādi, – kāpēc es strādāju tik maz. Ja radās problēmas ar veselību, tad – kā es to sabojāju un kā man to atkal uzlabot? Vai veselības problēmas nav saistītas ar manu ierasto dienas režīmu un noslodzi darbā? Varbūt beidzot laiks doties pie ārsta?

Strēlnieks: šis bija labs periods, lai padomātu, ko es sagaidu no mīlestības. Kas ir tās vērtības, kas man nepieciešamas, lai justos mīlēts? Kāda ir mana mīlestības valoda un vai tā sakrīt ar mana partnera mīlestības valodu? Strēlniekiem, kas ir vecāki, nācās paraizēties arī par savu bērnu. Varbūt pamanīji, ka jums zudis ciešais kontakts?

Mežāzis: noteikti saskāries ar lietām no pagātnes, kas joprojām ietekmē tagadni. Nācās padomāt par neatrisinātiem jautājumiem, kas traucē tev virzīties uz priekšu. Ja tevi neapmierina tavi dzīves apstākļi vai tavs mājoklis, bija īstais laiks, lai par to apspriestos ar ģimenes locekļiem. Šis bija piemērots brīdis, lai atjaunotu kontaktus ar vecākiem.

Ūdensvīrs: noteikti bija daudz komunikācijas un braucienu plānu – kurus cilvēkus gribi satikt, kurus apciemot, bet vai tam visam sanāca laiks? Tai vietā, lai runātos ar viņiem fiziskajā plānā, visticamāk, diezgan daudz runājies tikai domās. Un daudzas tikšanās tika atliktas no laika uz laiku. Pat satiekoties, tā arī nepateici visu, ko gribēji? Nekas. Tagad vari atgūt zaudēto.

Zivis: šis bija labs periods, lai pārskatītu tavu vērtību sistēmu. Mīļā miera labad tu vienmēr visiem piekrīti, bet varbūt tomēr tā nevajag darīt? Varbūt tevī iezagās dusmas, kāpēc tavas vajadzības citi neliek 1. vietā? Tāpat šis bija piemērots periods, lai pārdomātu peļņas iespējas. Kas ir svarīgāk: sekot savai sirdij vai pelnīt vairāk?

Tāds nu bija īsais ieskats katras zodiaka zīmes aktualitātēs. Protams, Merkurs nav vienīgā planēta, kas nosaka toni mūsu dzīvēs, un varbūt cita planēta tieši tavā horoskopā šobrīd ir "uzgriezta skaļāk", taču kaut kāda daļa taisnības tajā tomēr ir. Ja gadījumā neesi par minētajiem jautājumiem domājis, tad nesatraucies, tos risināt varēsi visu laiku, kamēr Merkurs atradīsies Auna zīmē.

Un ko tālāk? Merkura retrogrādais periods ir paredzēts, lai mēs problēmas pamanītu, bet direktais jeb taisnvirziena – lai mēs tās risinātu!

Tad, lūk, kamēr Merkurs atradīsies savas cilpas "ēnas zonā" līdz 3. maijam, varēsim savu mentālo enerģiju aktīvi virzīt un risināt tos jautājumus, kuros retrogrāda perioda laikā konstatējām problēmas un kļūdas. Pēc Merkura iziešanas no ēnu zonas, sākot ar 4. maiju – ģenerēsim jau pavisam jaunas idejas! Tātad, laiks no 4. līdz 12. maijam – labs jaunu ideju ģenerēšanai.

Bet priecīgā ziņa visiem ir, ka, sākot ar 15. aprīli, direktais Merkurs pamazām uzlabos mūsu komunikāciju un informācijas apriti. Domas plūdīs raitāk, idejas paudīsim atklātāk, mijiedarbosimies dzīvespriecīgāk. Iepriekš krātās drūmās domas pamazām izplēnēs, un mūsu skatieni cerīgi būs vērsti uz priekšu un nākotni. Arī ceļot kļūs drošāk – mašīnas lūzīs retāk, un beidzot atradīsies pazaudētie koferi un sūtījumi. Aktīvi ķersimies klāt nepadarītajiem darbiem. Lai mums visiem aktīvs un iecerēm bagāts pavasaris!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!