Foto: Shutterstock
Arī augusts šogad paies, aptumsumu ietonēts, turklāt lielu daļu augusta – līdz pat 18. datumam – komunikāciju, darījumus, transportu un sadzīves elektroniku pārvaldošais Merkurs būs devies "atvaļinājumā" un atstājis savas aizbilstamās nozares "pašplūsmā", tāpēc nopietnākus, ilgtermiņam domātus projektus vērts sākt bīdīt vien pēdējā augusta dekādē.

Un ko tad līdz tam? Kā jau parasti – katrs kaut ko citu. Katrai zodiaka zīmei Saules aptumsums 11. augustā raisīs citus impulsus un retrogrādā kustībā čāpojošais Merkurs liks parevidēt citas jomas. To precīzāk parādīs personīgā horoskopa analīze pie tava astrologa, bet šeit aplūkosim vispārīgās tendences.

Auns

Mēness aptumsums akcentēja to, kā Auns risina personīgi nozīmīgus un sabiedriski noderīgus projektus domubiedru grupā, savukārt Saules aptumsums pievērsīsies Aunam kā solistam – kur viņa talants varētu uzšvirkstēt ar nebijušu jaudu, kur Auns varētu savu jaudīgi radošo enerģiju izlietot tā, kā vēl neviens? Turpmākais ir Auna radošā potenciāla atklāšanas gads, tāpēc viņš nedrīkstētu sevi slāpēt, kušināt savu mūzu un gaidīt sazin kādus piemērotākus laikus – nē, ir drosmīgi jābliež vaļā tagad, kolīdz radošais impulss ir gatavs "piedzimšanai"!

Savukārt Merkura cilpa nāk Aunam atgādināt par to, ka daudzas tiešām labas idejas ir kaut kur izčākstējušas. Daudzas Aunā dzimušas daiļā dzimuma pārstāves var tā nopietnāk aizdomāties par pēcnācējiem – kādam taču jākļūst par Auna bezbailīgo pirmatklājēja gēnu mantinieku! Nu ko – radīt mēs varam nebūt ne tikai mākslu; arī bērni ir tajā pašā kategorijā!

Vērsis

Tā Vērša dzīves joma, kurā emocionālus satricinājums ieviesa Mēness aptumsums, ir viņa karjera un sabiedriskais statuss. Citiem vārdiem sakot – tas, kā Vērsi pazīst un uzlūko sabiedrība un dažādas varas grožus turošas institūcijas. Reiz sašūpota, šī joma turpinās mētāt Vērsi arī augustā, un tas viņam, visticamāk, ne pārāk patiks, jo nekādā veidā neveicinās Vērsim tik nepieciešamo drošības sajūtu.

Toties Saules aptumsums mēneša vidū atgādinās, ka teritorijai, mājvietai un saknēm Vērša pasaules uzbūvē ir ļoti svarīga loma, un, lai cik saspringta būtu situācija publiskajā dzīvē, par savu īpašumu un vietu, kur galvu uz spilvena likt, aizmirst nedrīkst. Ja nu Vērsim dikti gribas mesties šajā lauciņā ar pilnu krūti, tad lai sagaida dilstošu Mēnesi (turpat augusta sākumā jau tas būs) un ķeras pie remonta un pārveides. Ideju interjera, eksterjera un mājai piegulošās teritorijas uzsmucināšanai viņam netrūks, galvenais, lai netrūktu arī ģimenes atbalsta pārkārtojumiem.

Dvīņi

Ja Dvīņi jūlija beigu Mēness aptumsuma enerģijas izmantoja lietderīgi, tad tagad viņi var lepoties ar glīti notīrītu "tāfeli", uz kuras "uzrakstīt" jaunas pasaules uzbūves formulas. Citiem vārdiem, novecojušie un destruktīvie uzskati labākajā gadījumā ir atmesti, falšie guru un savu misiju beigušie skolotāji atstāti, un tagad Dvīņi var sākt no jauna – ar jauniem standartiem un pārliecību. Un sākt vajag kaut vai ar mazumiņu – ar kādiem jauniem kontaktiem, kursiem, uzziņu literatūru, ar informācijas ievākšanu par tālāko ceļu. Laimīgā kārtā augusta Saules aptumsums tieši tam arī dod nepieciešamo impulsu.

Arī tad, ja Dvīņu ego pilnā balsī pūlas iestāstīt, ka neviena par viņiem gudrāka nav un ka paši gana labi skolotāji, būtu vēlams atrast kādu jomu, kurā papildināties. Atkārtošana ir zināšanu māte. Ja ne citādi, tad tāpēc, lai sastrukturizētu savu plašo zināšanu krājumu tālāknodošanai.

Vēzis

Mēness aptumsums Vēzim ieblieza pa biznesu un kopīgo maku, pa krīzēm un kaislībām, kas valda kontos un guļamistabā, un tās, protams, nav tās krīzes, kas pāris dienu laikā "uzsūksies", tāpēc arī augustā (un, kas zina, pēc tam – tas jālūko individuāli) Vēzis jutīs atskaņas tajās jomās, kas prasa spēju atdzimt kā fēniksam no pelniem. Saulīte nav saudzīgāka – tā piešaus eļļu ugunij, izceļot gaismā Vēža personisko maciņu un resursus kā tādus. Stop! Pirms grimt izmisumā, jāsaprot, ka šādi var parādīties arī jaunas un labas iespējas, ka pārmaiņas var tikai sākotnēji šķist kā netaisns likteņa trieciens, bet vēlāk pārtapt spožā idejā.

Vispār pārlūkot naudas enerģijas avotiņus, pārmērīt to platumu un dziļumu Vēzim būtu pat ļoti vēlams, resursu revīzija, lai cik ķēpīga tā šķistu, palīdzēs palūkoties uz šo tēmu citām – vēlams, skaidrākām acīm, un tad jau Vēzis varēs izrakt vai atrast citus naudas avotiņus. Kas zina – raženākus...

Lauva



Kāds, nez, Lauvai pašlaik statuss partnerattiecībās? Vai jūlija Mēness aptumsums tur kaut ko sašķaidīja vai atnesa kaut kādus negaidītus pavērsienus? Tēma ir aktuāla vēl arī augustā, un lai Lauva nepukst, ka privātās dzīves jautājumi viņam pašlaik ir dziļi vienaldzīgi, – arī lietišķās partnerattiecības piederas pie šīs pašas aktualitātes un arī tur var atklāties nevajadzīgi salauztas malkas kaudzīte...

Bet dzimšanas diena paliek dzimšanas diena, un tā Lauvas omu var pacelt. Tiesa, tām Lauvām, kam liktenis lēmis piedzimt plus mīnus ap 11. augustu, jubilejas ballītē nebūtu ieteicams pārspīlēt ar sauli, alkoholu un rokenrolu – veselībai šis laiks nav draudzīgs, īpaši jau Lauvas veselībai.

Nu, un (kā jau ap dzimšanas datumu pienākas) arī eksistenciāli jautājumi Lauvu solās apciemot. Kas es esmu? Kurp es eju? Kāda ir mana misija? Lūk, daži no tiem. Bet turpat blakus arī – vai man piestāv šī matu krāsa, kuri dārgakmeņi vislabāk izceļ manas acis? Un tamlīdzīgi. Ja ienāk laba ideja – šo to vizuālajā tēlā var arī pamainīt...

Jaunava

Iespējams, arī Jaunavai iepriekšējā mēneša notikumi izkustināja veselības tēmu (tas varētu būt saistīts, piemēram, ar to pašu trako karstumu, kurā ir grūti strādāt), tāpēc diezgan uzstājīgs lūgums – ja Jaunava sajūt kaut kādus iepriekš nejustus signālus, ko viņai sūta personiskais organisms, tad tam bez vilcināšanās pievēršama uzmanība! Šis galīgi nav tas laiks, kad sev pārmest hipohondriju vai pārmērīgu jūtelību. Arīdzan Jaunavas darba vide prasās pēc sakārtošanas maksimāli ērtā kārtībā!

Saules aptumsums 11. augustā līdz ar retrogrādo Merkuru var izspīdināt kādu noslēptu detaļu Jaunavas biogrāfijā (par šo īpaši jāpadomā tām Jaunavām, kuras sarosījušās uz kandidēšanu vēlēšanās). Iespējami arī viedi sapņi, atklāsmes, kas tiek dotas, kad Jaunava ir izmainītā apziņas stāvoklī – pusmiegā, meditācijā, transā vai tamlīdzīgi, tāpēc, ja kaut kur klusi dīc interese izmēģināt regresīvo hipnozi vai transa deju, ir īstais laiks to darīt. Kaut kad tacu ir jānoliek malā tas Jaunavas supervērīgais prāts un jāsastopas arī ar tām bagātībām, ko slēpj viņas dvēsele un zemapziņa!

Svari



Daudzus Svarus jūlijā notikušais Mēness aptumsums pamudināja uz (varbūt nemaz ne izsvērtu) risku, lika Svaru kreatīvajam potenciālam uzburbuļot kā siltam šampanietim un izlīt pār viņa dzīvi, atstājot apkārtējos vaļā mutēm. Ja Svari neizmantoja aptumsuma enerģijas kādas par piesaisti izvērtušās romantiskas iedomas atmešanai, tad tagad var kost elkoņos, taču mīlestības saņemšanas tēmu nāksies turpināt risināt – šoreiz runa būs par to, vai Svari paši prot pamanīt un atbilstoši novērtēt viņu adresē raidītos mīlestības pierādījumus. Tā vismaz sola Saules aptumsums...

Ne jau visi dzīvē ienākošie cilvēki pārtop par mīļotajiem – daudzi paliek draugu statusā, un draudzības loma Svaru dzīvē ir vismaz tikpat liela! Augusts sola iespēju gan pēkšņi iegūt, gan arī pazaudēt kādu draugu, tāpēc labāk lai Svari tur acis un ausis vaļā.

Savukārt Merkura cilpa var atgādināt Svariem, ka savulaik uz nenoteiktu termiņu atlikts kāds domubiedru lokā dzimis projektiņš. Varbūt vērts pie tā atgriezties vecajā kompānijā?

Skorpions

Gada laimes luteklītim Skorpionam vēl vienu likteņa dāvanu pasniedza jūlija beigas un Mēness aptumsums – tā bija iespēja pastrādāt ar dzimtas karmu, pagludināt mezgliņus, kas sasējušies tās grodajā pavedienā. Saki – tu pat nepamanīji šādu dāvanu, laiks pagāja, šķetinot vecus kašķus ar mājiniekiem? Nu, tā jau arī bija tā iespēja! Un jonā tā ir vēl tagad, tikai augustā par atskaites punktu kļuvis tas,vai Skorpions jūtas savu vecāku cienīgs. Vai mamma priecātos, vai tētis lepotos ar Skorpiona sasniegumiem? Un cik tas Skorpionam vispār ir svarīgi – šī lepnuma dzirksts vecāku acīs?

Ne vienu vien reizi augusta gaitā Skorpions tiks atkārtoti nostādīts aci pret aci ar kādu karjeras pakāpienu, ko viņš nav izvēlējies izmantot, vai ar tādu, uz kura uzkāpis un tagad vairs nav drošs, ka tieši tādu statusu gribētu ar godu nest. Karjeras ziņā tas var nozīmēt personisko mērķu pārskatīšanu, dažu atmešanu, citu aktualizēšanu no jauna. Tā kā kopumā šis tomēr ir Skorpionam labvēlīgs gads, tad ir pamats cerēt, ka visas pārmaiņas notiek uz labu!

Strēlnieks

Iespējams, kaut kādi notikumi jūlija beigās Strēlnieka auļošanu pa dzīvi ir piebremzējuši vai vismaz nomainījuši biežāk lietotās trajektorijas. Iespējams, Strēlnieks ir atradis citu pārvietošanās metodi vai bijis spiests atteikties no iemīļotā auto. Bet varbūt stāsts ir par Strēlnieka prāta auļošanas virziena izmaiņām, un tādā gadījumā Saules aptumsums augusta pirmajā pusē var iedot jaunu impulsu jomai, ko Strēlnieks varētu apgūt pats vai sludināt citiem.

Ļoti ticams, ka Strēlnieks izlemj atvaļinājuma laikā aizdoties uz kādu zemi, par kuru līdz šim tikai sapņojis un muldējies, bet nav varējis tikt līdz reālai lidmašīnas biļetei. Otrs ticamais notikumu norises scenārijs – Strēlnieks mēģina "iekāpt otrreiz tajā pašā upē" – vēlreiz gūt tos pašus saviļņojošos iespaidus, kurus reiz tur guvis. Tikai – tas diezin vai izdosies, jābūt rezervē plānam B.

Nu, un vēl zīmējas liela iespēja, ka Strēlnieks atgriežas augstskolas solā, lai pabeigtu "pēdējos metrus". Par to viņam, protams, žetons!

Mežāzis



Ja jūlija Mēness aptumsums izšāva "caurumu" Mežāža makā (kas izskatās visai ticami), tad īpaši krāšņu dzīvesveidu Mežāzis augustā vis nevarēs atļauties, toties būs visādi ieinteresēts kaut ko sadomāt un sadarīt, lai notērētos resursus atpelnītu... un nekas Mežāzi nemotivē tik labi, kā pārvarami (vēl labāk – šķietami nepārvarami) šķēršļi! Tad Mežāža radošais potenciāls tā pa īstam izpleš spārnus un spēj uzlidot augstāk par vienu otru tradicionāli kreatīvāku zodiaka zīmi. Tātad – iegādājamies mazu, jauku blociņu vai atklājam balss ieraksta funkciju telefonā un nelaižam garām nevienu pašu labo ideju!

Turklāt nav nepieciešams ieciklēties izslēdzoši uz jaunām un oriģinālām idejām – gluži jēdzīgas var izrādīties idejas, kas kaut kad iepriekš piedzimušas "priekšlaikus" un ko nav bijis iespējams realizēt tolaik. Ja jau reiz jātaisa ideju revīzija, Mežāzis pie viena var paprātot – varbūt izvēlētā biznesa nozare nemaz nav tā, kurā vislielākie panākumi gūstami. Varbūt jāmet lepnums pie malas un jāatgriežas pie tā, kas pagātnē nesis lielāku peļņu...

Ūdensvīrs

Visslielākās cīņas Ūdensvīram pēdējā laikā, visticamāk, bijušas pašam ar sevi. Ar ko gan vēl, ja ne ar savu ego ir visvairāk tēmu, par ko atvaļinājuma laikā (un ne tikai) padiskutēt? Iespējams, Ūdensvīrs sev par izbrīnu secinājis, ka viņa dvēsele alkst realizēties pilnīgi citādā veidā, nekā līdz šim tas noticis skolas, vecāku un sabiedrības ietekmē. Piemēram, nebūtu brīnums, ja Ūdensvīrs nonāktu pie atklāsmes, ka tikai vecākiem par spīti izvēlējies profesiju, kas sirdij nemaz tik tuva nav... Bet tas nekas, visa dzīve vēl priekšā, nav par vēlu vektoru mainīt! Tikai jābūt pilnīgi godīgam pašam pret sevi.

Godīgums pret sevi var krietni vien palīdzēt arī attiecību jomā, kur augusta Ūdensvīru gaida koši piedzīvojumi. Ja kāds šomēnes pēkšņi un negaidot lūgs sava sapņu partnera roku, tas, visticamāk būs Ūdensvīrs. Ja kāds spers izšķirošo soli savas personīgās brīvības atgūšanā, tad – arī tas varētu būt Ūdensvīrs.

Zivis

Kaut kas ap iepriekšējā mēneša beigām spēcīgi saviļņoja Zivju apziņas dziļākos slāņus – tāds notikumu izvērsums ir ļoti ticams, un neba tā pēkšņi un bez pēdām tas pazudīs! Visdrīzāk, ka Zivtiņa "ieies garšā" un nerimsies nirt un nirt, meklēdama vēl kaut ko, kas varētu izskaidrot viņas pasaules skumjas vai vēlmi par katru cenu ziedoties kāda cēla mērķa vārdā...

Labā ziņa ir tā, ka tāds cēls mērķis var tiešām uzrasties! Rūpīgi ausis pa šo tēmu jāspicē ap Saules aptumsuma laiku 11. augustā. Zivju intuīcija norādīs pareizo virzienu, kurā peldēt, un cilvēkus, kuriem Zivis var būt visnoderīgākās šajā dzīves posmā.

Nesavtība, protams, ir slavējama īpašība, bet Zivju gadījumā netālu no tās stāv aizmiršana pašām par savu veselību, sava dzīvības spēka resursa nevērīga pārtērēšana un tai sekojoša jau šķietami apārstētas kaites atgriešanās. To nu gan nav gudri pieļaut, tāpēc būtu vēlams klausīties savā organismā arīdzan – ne tikai pasaules žēlabās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!