Foto: DELFI
Džins Ng Kins Vī (Gin Ng Khin Wee) jeb vienkārši Džins tic, ka akadēmiskie sasniegumi nav saistīti ar sasniegumiem privātajā vai finanšu sfērā. Šā iemesla dēļ viņš pēc vidusskolas pabeigšanas Malaizijā pārcēlās strādāt uz Singapūru, lai atrastu savu "tiltu", kas viņu aizvedīs līdz finansiālai un personīgai veiksmei. Džins uzskata, ka, neatkarīgi no savas pagātnes, jebkurš cilvēks var būt tik veiksmīgs, cik sapņo tāds būt, ja kaut ko arī tā labā dara. Par to runā viņa izveidotā vietne "Ginthevagabond.com".

Piedāvājam tavai uzmanībai daļu no Džina motivācijas runas, iespējams, tā tevi iedvesmos!
Zini ko? Vairums cilvēku ir kā tu, viņi nezina, kāpēc viņi kaut ko dara, tāpēc nevar sasniegt labu rezultātu! Neatkarīgi no tā, cik ļoti viņi cenšas sasniegt savu sapni, ir kāda sastāvdaļa, kas viņiem trūkst, kas neļauj viņiem sasniegt savu sapni. Padalīšos šajā sastāvdaļā ar tevi, un, tici man, tas tavai dzīvei piešķirs tik daudz spēka un enerģijas. Šī trūkstošā sastāvdaļa ir "tavs kāpēc". Es varu izlauzties cauri visdažādākajiem šķēršliem uz šīs skatuves, pateicoties manam spēcīgajam kāpēc.

  • Mans kāpēc stiprina mani, lai es spētu izturēt lielākas sāpes nekā parasti!
  • Mans kāpēc ļauj man ziedot savu miegu!
  • Mans kāpēc paaugstina manu pašapziņu, lai es varētu izdarīt visu nepieciešamo, lai piepildītu savu sapni!
  • Mans kāpēc spiež man rīkoties par spīti sāpēm!
  • Mans kāpēc pārliecina mani neatslābināties pirms sapnis piepildīts!
  • Mans kāpēc ir iemesls tam, lai nepadotos, lai cik grūti būtu!
  • Mans kāpēc piespiež mani piecelties, katru reizi, kad es krītu!

Nekad nav viegli atrast tavu kāpēc, tāpēc daudzi cilvēki atmet savu sapni, kad tam parādās šķērslis. Kā jau solīju, es ar tevi padalīšos ar informāciju par to, kā atrast tavu spēcīgo es, lai stiprinātu tavu prātu, lai nekas nespētu tevi atturēt no tava sapņa piepildīšanas.

Kas ir tavas sāpes?

Sāpes ir labs motivators. Lielākās sāpes, kas šobrīd ietekmē tavu dzīvi, atrašana dos tev speku izturēt spiedienu, kad kaut kas nenotiks, kā iecerēts. Kad es sastapu finansiālus izaicinājums, lielākās sāpes, kuras izjutu, bija nespēja finansiāli uzturēt ģimeni, jo abi vecāki bija sasnieguši pensijas vecumu.

fragments no "Pēdējā samuraja"
Katsumuto: Vai tici, ka cilvēks var izmainīt savu likteni?

Algrēns: Es domāju, ka vīrietis dara to, ko var, līdz viņa liktenis ir atklāts.

Kas ir tava laime?

Tādu lietu darīšana, ko tev patīk darīt, padara tevi laimīgu. Šī laime piepilda tevi un paaugstina pašapziņu. Uztaisi sarakstiņu ar lietām, ko tev patīk darīt brīvajā laikā, un saraksti arī to, ko tu gribi izdarīt pirms nāves. Tici vai nē, ja, uzrakstot šādu sarakstu, iedomāsies, ka to piepildi un jutīsies labi un šā saraksta motivēts, jo dzīve nav tikai par rēķinu samaksāšanu, vēdera piepildīšanu un jumtu virs galvas. Dzīve ir domāta šīs brīnišķīgās pasaules apskatei, jauko mirkļu pieredzēšanai ar mīļajiem un tik daudz kam vēl!

"Tavām sāpēm un priekam jābūt saistītam ar tavu sapni, tiem jābūt pietiekami personīgiem, lai izraisītu emocijas, kad par tiem domā. Tas varbūt ķermeņa svars, finanses, attiecības u. tml., tas būs atkarīgs no sapņa sfēras."

Tātad

  • Tavas sāpes = konsekvences.
  • Tavs prieks = atalgojums.

Pēc tam saraksti tādus teikumus, kas katrs iekļautu sevī gan konsekvenci, gan atalgojumu.

Lūk, kāpēc es tik ļoti gribēju sasniegt finansiālu brīvību...

"Mani vecāki nekad necieta no finansiālām grūtībām, un es varu iegūt laika un vietas brīvību, lai dzīvotu tādu dzīvi, par kādu vienmēr esmu sapņojis!"

Šis ir spēcīgs teikums, lai atgādinātu man gan par atalgojumu, gan sekām, ja neiešu uz savu sapni. Tas nostrādāja man, un, es ceru, tas palīdzēs arī jums atrast jūsu "kāpēc".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!