Oktobri varētu taisnīgi nodēvēt par vienu no visproduktīvajiem šā gada mēnešiem, kad "gaisu nebojā" ne Merkura cilpas, ne aptumsumi, ne lielo planetāro smagsvaru konflikti. Darīšanas vaina!

Visjestrāk rudenī ieauļos Gaisa stihijai piederīgās zīmes Dvīņi, Svari un Ūdensvīri, un ne tikai tāpēc, ka ašums ir Gaisa kvalitāte, bet tāpēc, ka šai stihijai pakļautajās zīmēs pašlaik atrodas planētu pulks. Uzrāviens būtu jātaisa arī Ūdens zīmēm Vēžiem, Skorpioniem un Zivīm, kamēr vēl pēdējo mēnesi Skorpiona zīmē dzīvojas lielās laimes planēta Jupiters un kamēr mazā laimīte Venera arīdzan ir tur. Katram šis uzrāviens gan varētu būt citā jomā, par ko labāk iztaujāt savu astrologu. Šeit rakstīto jāuztver kā fonu, nevis kā precīzu prognozi.

Auns

Foto: Shutterstock

Aunam oktobrī, gribot negribot, būs aktīvi jādarbojas ar informāciju – jāskaidro un jāuzklausa skaidrojumi, jānokārto, jāsarunā, jāietērpj vārdos dažādas idejas un arīdzan sūdzības par dzīvi.
No biznesa viedokļa šis ir labs un izmantojams laiks, taču dalāms divās daļās – pirmajā nedēļā jāiemārketē un jānotirgo tas, kas Auna piedāvājumā, un pārējā mēnesī jāsadzenā nauda, ko pasaule, klienti, partneri palikuši parādā. Labā ziņa – arī šeit, visticamāk, Aunam izdosies argumentēti pierādīt, ka viņam pienākas un nav tur ko pretī stīvēties.

Ar naudas pelnīšanu nesaistītajā mīlestības jomā Auns jutīsies gana labi – pratīs pieņemt uzmanības un simpātiju pierādījumus, nepavēršot savus ragus pret pielūdzēju un neatbaidot viņu. Esošās, bet oficiāli nenoformētās attiecībās liberālismam prasīsies likt punktu. Nu, vismaz vienoties par termiņu, kurā šie punkti uz "i" saliekami.

Vērsis

Foto: Shutterstock

Oktobrī Vērsis ar sev raksturīgo "smago artilēriju" metīsies darbos, jo kaut kur viņa dvēseles dzīlēs perināsies bažiņa – vai tikai nepietrūks, vai nebūs par maz un par īsu. Atkarībā no nule pagājušās siltās sezonas slinkuma pakāpes dažiem būs, citiem nebūs par īsu, tomēr strādātgribu atmest nevajag arī tad, ja konts nav tukšs: tīri daudz visa kā laba Vērsis oktobrī var sadarīt.

Karjerā Vērsi var sagaidīt jauns izaicinājums, jauna iespēja pierādīt savu mērķtiecību un enerģiju. Kārdinājums pieņemt šo izaicinājumu būs liels, bet kāds vecs grābeklītis arī tur blakus mētājas, tāpēc jāskatās uzmanīgi.

Attiecību tēma joprojām aizņem lielu daļu Vērša domu, bet te gan jāsaka – nevis domāt, bet darīt lietas labā kaut ko vajag! Oktobra sākumā to būs vieglāk ievērot, nekā pārējā mēnesī, kad Venera metīs cilpu. Vērsi, izlasi, kā izpaužas Veneras niķi personiskajā dzīvē!

Dvīņi

Foto: Shutterstock

Vieni no oktobra favorītiem būs Gaisa stihijas pavalstnieki Dvīņi: viņiem var vienlīdz labi izdoties saklausīt intuīcijas balsi, atklāsmes mirkļos ieskatīties Lielajā Plānā un aptvert, kāda loma tur iedalīta viņiem, kā arī radīt kaut ko jaunu pašiem. Tas viss – nezaudējot savu vērīgo prāta filtru. Spēja izvairīties no acu aizmālēšanas (kas vēlēšanu laikā nav reta parādība) arī ir bonuss, un šoreiz tas tiks Dvīņiem.

Ar Dvīņu biznesu ir tā – ja dara, tad pa nopietno un bez "izmēģināšanas". Tā, pa druskai, "līdz celīšiem" un pa mākoņstarpām nevarēs, par pusratā atstātiem eksperimentiem jau visai drīz var nākties norēķināties. Bet, ja Dvīņi strādā kāda cita labā, tad par darba trūkumu sūdzēties nenāksies. Tiesa – strādāt varēs ar prieku!

Savā sirdsbalsī un citos guru Dvīņi oktobrī būs daudz gatavāki ieklausīties nekā savas mīļotās otrās pusītes teiktajā un (adresāta uzmanības trūkuma dēļ) noklusētajā. Te būtu vēlams ieviest vairāk līdzsvara!

Vēzis

Foto: Shutterstock

Vēzim oktobris rāda, ka nenovēršami beigusies siltā sezona, pienācis laiks savu vasaras rezidenci nolikt "ziemas guļā", un Vēzis šai nodarbei ķersies klāt maigi un mīloši, ar mātes entuziasmu. Ļoti var būt, ka ar laukiem vai vasarnīcu vien Vēža entuziasms nebūs izsmelts, un viņam gribēsies atsvaidzināt arī ziemas mājokli. Kādēļ gan ne? Ja nolūks nopietns, Vēzis atradīs veiksmīgas dienas gan ģenerāltīrīšanai, gan ieziemošanai, gan pārkrāsošanai.

Biznesam arī nav slikts laiks, ja Vēzis ņems talkā radošu pieeju un katrai idejai pievienos šķipsniņu prieka un pārliecības par izdošanos. Kamēr vēl oktobris un lielās laimes patrons Jupiters Vēzim draudzīgā zīmē, var pagūt noriskēt ar jaunu ideju.

Mīlestībā... hm.. sarežģīti. Var nākties kopā ar dzīvesbiedru kādu izlietu ūdeni sasmelt vai vara caurulei cauri izlocīties. Vēzim jābūt gatavam pielikt savu atbalstošo plecu un izrādīt sapratni.

Lauva


Foto: Shutterstock

Lauva oktobrī centīsies savās mājās un savā zemē ievest visu labo (pašas Lauvas izpratnē labo, protams), tāpēc starp Lauvām varētu būt cītīgi balsotāji un vēlēšanu rezultātu apspriedēji. Arī par savu saimi Lauva neaizmirsīs, jo nemaz nebūtu brīnums, ka tā būs kļuvusi plašāka. Noteikti šomēnes nelaid garām ielūgumu pabūt Lauvas rīkotās viesībās – tās būs iespaidīgas un neaizmirstamas!

Strādāt – to gan vēl īsti negribas, Lauvai prātā vēl siltais laiks, izbraucieni, pārgājieni, ciemošanās pie radiem... Un darbā ne tuvu nav tik omulīgi kā mājās... Neko nevar darīt, nokārtojamais ir jānokārto, jāapzīmogo, jāsarunā šomēnes, novembrī būs grūtāk!

Attiecībās viss notiek – dažkārt ne pārāk gludi, toties Lauvai būs iespēja likt lietā savu aktiermākslas talantu, un šad tad viņai tas tīri labi patīk. Rāms, paredzams plūdums ir daudz garlaicīgāks!

Jaunava

Foto: Shutterstock

Sajutusi, ka viņai satikšana, sarunāšana un nogādāšana oktobrī veicas labāk nekā citu zodiaka zīmju pārstāvjiem, Jaunava ņemsies par septiņiem, spēs ietirgot sniegu eskimosiem un paprasīt lielāku cenu par slapjāku ūdeni. Tēlaini runājot, protams. Tā visa rezultātā Jaunavai var izdoties padarīt tuklāku personisko maciņu. Faktiski vislabākais guvums varētu būt par starpniecību, ja vien godaprāts ļaus.

Pret saviem padotajiem Jaunava sajutīs mātišķu atbildību, bet jāuzmanās, lai šie nesāk kāpt uz galvas un neatmet viņai garlaicīgākos darba uzdevumus. (Un arī tad Jaunava parūks, parūks, bet izdarīs.)

Jaunavas mīlestība oktobrī iegūs visai dinamisku nokrāsu – ar romantiku vairāk gadīsies nodarboties pa ceļam, "uz riteņiem", garāmskrienot. Randiņi pieturās, lidostās un autoostās, ar ierobežotu laiku, jo jāpagūst izdarīt vēl tas, tas un tas...

Svari

Foto: Shutterstock

Mēneša jubilāri Svari oktobrī jebkuru sarunu pratīs pagriezt tā, lai paši nonāktu uzmanības centrā, un no materiālā (varbūt arī emoconālā?) viedokļa tas viņiem var izvērsties visai izdevīgi. Panākumu apreibināti, daudzi Svari aizžmiegtām acīm turpinās riskēt. Daži arī laimēs, tomēr jāuzmanās pārkāpt smalko līniju, aiz kuras Svaru Fortūnai apnīk, ka viņu uztver kā kaut ko pašsaprotamu un mūždien saulaini smaidošu.

Kaut kur starp dzimšanas dienas torti un trakulīgu rudens ballīti Svari varētu nonākt pie atziņas, ka viņu biznesa plānā kaut ko tik un tā drīzumā nāksies pamainīt. Un paprātot par jaunu, uzlabotu vīziju.

Svaru mīlestība ies rokrokā ar spēju savu pieķeršanos izrādīt kaut kādā taustāmā formā. Jā, protams, mīlestību nevar nopirkt par naudu, taču pēc tā, ko pielūdzējs vai fane būs sarūpējuši Svariem dāvanā, viņi šādus tādus secinājumus (vai izvēli) droši vien izdarīs.

Skorpions

Foto: Shutterstock

Ja nu šogad ir vēl kāds mēnesis, kas Skorpionam jāizmanto uz pilnu klapi, tad tas ir oktobris! Un ne tikai tāpēc, ka šajā mēnesī Skorpions vairumā gadījumu spēs ne vien labi justies un izskatīties, bet arī izstrādāt labvēlīgu attieksmi pret sevi pašu. Citiem vārdiem sakot – kaut uz mirkli nedzelt pats sev un pārlūkot arī apkārt dāļājamās indes "kvotas".

No Skorpiona mājiniekiem gan var nākt viens otrs aplauzienveidīgs pārsteigums, bet Skorpionam jau pie tā nav jāpierod – zinām, esam peldējuši. Savukārt no sirdsāķīšiem var nākt dažādi slepeni prieciņi, par kuriem Skorpions nevienam nestāstīs, priecāsies savā nodabā.

Drusciņ stresa biznesā būs – īpaši tad, ja Skorpions ir izvērsis sevis cienīgu, vērienīgu uzņēmējdarbību, bet tas vairāk saistīts ar to, ka grūti prognozēt, kā mainīsies uzņēmējdarbības vide pēc jaunās Saeimas ievēlēšanas.

Strēlnieks

Foto: Shutterstock

Draugu pulkā Strēlnieks oktobrī būs iecienīts politisko un sabiedrisko notikumu komentētājs, viņā ieklausīsies, viņam ticēs, viņa norādītajos avotos smelsies informāciju (un tieši tāpēc vēl vairāk nekā citkārt Strēlniekam derētu apzināties, ka vārds ir spēcīgs ierocis).

Tiesa, vislabāk Strēlniekam padosies tie vārdi, kas divvientulībā maigi ausī iečukstēti, un ja vēl tajos būs mājiens uz "mežā būdiņu (vai kaut ko labāku) tev celšu", Strēlnieka otrā pusīte kusīs. Par mājokli patiešām ir vērts nopietnāk piedomāt, lai būtu nodrošināta platforma drīzas nākotnes lielajiem projektiem.

To shēmu, kas oktobrī Strēlnieka ienākumiem visdraudzīgākā, gan nevar īsti nosaukt par biznesu un arī par algotu darbu ne. Toties var gadīties, ka kāds jūt aicinājumu atbalstīt kādu Strēlnieka projektu ai centienus. Varbūt viņš dabū kādu stipendiju vai ziedojumu?

Mežāzis

Foto: Shutterstock

Oktobris solās būt spraigs laiks gan tiem Mežāžiem, kuri ir pierādījuši savu neatlaidību un tikuši vadošā postenī, gan arī tiem, kas vēl vai joprojām padotā statusā: priekšniekiem diktam gribēsies paspīdēt un pilnā diapazonā izmantot tiem piešķirtās pilnvaras, savukārt padotos ne reizi vien apciemos doma tomēr reiz spert pakāpienu augstāk un saņemt atbilstoši lielāku algu.

Labs atbalsts Mežāzim šomēnes būs domubiedri – tie pratīs īstā brīdī pateikt labu vārdu, iedot labu rekomendāciju, paņemt zem sava spārna un ievilkt "krējumainākā" sabiedrībā. Lai Mežāzis labāk ļaujas un seko, jo tur – starp draugu draugiem, neformālā gaisotnē – var sastapt mīlošu sirdi.

Ar naudu gan labāk nešķiesties, tāpat arī personīgo enerģiju bez jēgas tērēt nevajadzētu, jo arī šis resurss nav neizsmeļams, un, ja tas tiks pārtērēts, Mežāzim var nākties paņemt kādu atveseļošanās brīvdienu.

Ūdensvīrs

Foto: Shutterstock

Oktobrī vinnētāji ir tie Ūdensvīri, kuri sekojuši zināšanu alkām un apvārsni paplašināt devušies uz augstskolas auditoriju, izcilu semināru vai varbūt uz ārzemēm. Tā Ūdensvīram būs gan iespēja dažādas "saules sasmelties", gan arī konfrontācija ar paša ego, kas vienlaikus ož pēc cīņas un pēc uzvaras. Ir tā vērts! Ieguvēji būs visi, tajā skaitā Ūdensvīra darba devēji un fani.

Otra svarīgā lieta – izfiltrēt, kuras izmaiņas vizuālajā tēlā ir vēlamas, nepieciešamas vai caur paša Ūdensvīra vērtējuma prizmu izlaistas un kuras – sabiedrības uzspiestas un lieka naudas tērēšana, skrienot pakaļ iluzoram sezonas modes standartam.

Starp citu, par naudu runājot – to ir vērts ieguldīt prestižāka un respektablāka imidža pieslīpēšanai, jo ļoti ticams, ka Ūdensvīrs nonāks sabiedrības vai priekšniecības uzmanības centrā... Un varbūt pat tur sastaps kādu, kas Ūdensvira sirdij liks papukstēt drusku straujāk.

Zivis

Foto: Shutterstock

Nu re, vēl viens mēnesis šogad Zivīm iedots, lai izceltu no pūriem visas sveces, kas tur vēl aizķērušās, aizsāktu projektus, kas prasa sabiedrības, tiesībsargu vai finanšu turētāju atbalstu. Nu vairs tiešām nav ko gaidīt uz sazin kādiem labākiem laikiem, Zivīm jāsaņemas un jāķeras pie darīšanas. Star citu, oktobrī vieglāk nekā citkārt var izdoties sevi pareklamēt, padaudzināt, paslavēt tā, lai auditorija notic.

Svarīga loma šomēnes būs Zivju spējai nodefinēt savu attieksmi pret godīgumu. Iespējams, viņām pašām nāksies saskarties ar kādu pret sevi vērstu intrigu, bet var arī būt, ka prāts tā vien riņķos ap dažādām shēmām, mēģinot rast attaisnojumu rīcībai, ko citkārt pašas Zivis neatbalstītu.

Ja Zivīm gribas uzpūst augstākas liesmas savas mīlestības ugunskurā, laba doma būtu pagarināt vasaru kādā siltajā zemē, līdzi paņemot (vai turpat uz vietas atrodot) savas rokas un sirds kārotāju. Bet arī šeit – prātīgi ar kreisajiem sakariem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!