Saulei tuvākā planēta Merkurs, kas valda pār apzinīgo, domājošo prātu, tuvākās trīs nedēļas – no 10. līdz 31. oktobrim – atradīsies Skorpiona zīmē. Merkurs nosaka mūsu attapību, ietekmē intelektuālo un nervus sistēmas aktivitāti, spēju izteikties un sazināties.

Skorpiona zīmi raksturo degsme, kaisle un noslēpumainība. Šīs zīmes pārstāvjiem piemīt dziļas uztveres spējas un dabisks detektīva talants. Skorpioni ir drosmīgi, bet sarkastiski, apņēmīgi, bet aizdomu pilni. Skorpiona tipiskās tēmas: nauda, vara, kontrole, sekss un viss noslēpumainais, neparastais.

Merkura atrašanās zodiaka zīmē parāda, kā un kurp prāts virza domas. Kamēr Merkurs atradīsies Skorpiona zīmē, tas pastiprinās cilvēkos gan zinātkāri, gan aizdomīgumu, rosinās par katru cenu aizrakties līdz lietas būtībai.

Skorpiona enerģija veicinās izpratni par to, ka aiz redzamās fasādes slēpjas kaut kas vairāk un ka aisbergam ir arī neredzamā daļa.

Līdz ar to, cilvēki neuzticēsies uzreiz svešai informācijai vai cilvēkiem, kamēr paši nepārbaudīs un neizpratīs situāciju. Būs tendence visā meklēt "dubulto dibenu". Kamēr Merkurs atradīsies Skorpiona zīmē, kādam var rasties iespēja atklāt sen urķētu, bet neatklātu noslēpumu. Tāpat labas iespējas kārtīgi izpētīt sev interesējošu tēmu.

Tā kā Skorpiona zīme atbild par par nāvi un seksu, šīs tēmas kļūs aktuālas un nevilšus iezagsies cilvēku prātos. Populārāki kļūs ezoterikas kursi un rituāli, kas saistīti ar aizgājušo izvadīšanu vai piemiņu. Vienkāršāk būs apspriest vēlmes un problēmas intīmajā dzīvē. Gaidāms daudz sarunu par un ap seksu, par un ap pēcnāves dzīvi.

Skorpiona zīmes ietekmē cilvēki komunikācijā kļūs tiešāki, sarkastiskāki, kritiskāki, palielināsies tendence teikt visu, kā ir. Jārēķinās, ka lēmumos un spriedumos viegli krist galējībās.
Vēl viena joma, kuru pārvalda Skorpiona zīme, ir finanses. Aktivizēsies vērstpapīru tirgus, bankām kļūs aktuālāk piedāvāt dažādus kredītus un aizdevumus.

Merkura mijiedarbība ar citām planētām:

Merkura aspekti jeb mijiedarbība ar citām planētām sīkāk raksturo dominējošos domāšanas procesus. Planētas, ar kurām Merkurs nonāk aspektā, kļūst par kanālu, caur kuru Merkurs var izpaust savu darbību: tātad tās planētas, kuras nonāk mijiedarbībā ar Merkuru, iekrāsos mūsu domāšanu un komunikācijas stilu.

10.–11. oktobris: Merkurs saspringtā aspektā ar retrogrādu Urānu – šīs dienas nav piemērotas darbiem, kas prasa lielu prāta disciplīnu un pacietību. Var būt negaidīti notikumi, kas izsit no līdzsvara. Var nesanākt turēties pie plāna, drīzāk jāļaujas un jāpielāgojas plūsmai. Drudžaina rosība padarīs cilvēkus nemierīgus, nervozus un izklaidīgus.

12. oktobris: Merkurs harmoniskā aspektā ar Saturnu – lai gan šajā dienā ir vairāki citi aspekti, kas padarīs dienu nemierīgu un emocijām bagātu, Saturna labvēlīgā ietekme atļaus pieiet notiekošajam ar veselo saprātu un racionāli izvērtēt notiekošo. Diena plānotām darbībām.

15.–16. oktobris: Merkurs harmoniskā aspektā ar retrogrādu Veneru – šis aspekts uzliek fokusu uz mīlas dzīvi. Šajās dienās iespējams saņemt komplimentus un atzīšanos mīlstībā, par sevi ziņu var dot kāds sens draugs vai bijušais mīļākais. Diemžēl Mēness būs Mežāzī, kas mazinās romantiskās un erotiskās noskaņas, liekot pievērst uzmanību arī praktiskajai attiecību pusei.

18.–20. oktobris: Merkurs saspringtā aspektā ar Marsu – var aktivizēties "nedraugi". Kāds, kurš tur aizvainojumu, gribēs iznākt uz kara takas. Šajās dienā var būt grūti izvairīties no sarkastiskām piezīmēm. Arī pašiem jāpiesargājas, lai neapdomāti nepateiktu, ko lieku.

18.–19. oktobris: Merkurs harmoniskā aspektā ar retrogrādu Neptūnu – šis aspekts nedaudz mīkstinās Marsa neharmonisko ietekmi, jo apveltīs cilvēkus ar iejūtību. Šis aspekts stimulē radošumu, interesi par dzeju, mūziku, dejām.

22.–23. oktobris: Merkurs harmoniskā aspektā ar Plutonu – šis aspekts padara domāšanu dziļu un intensīvu. Labas dienas nopietnu tēmu apguvei, pētnieciskajam darbam. Šajās dienās var atklāt un pamanīt to, kas iepriekš bija vienkārši paslīdējis garām. Diemžēl šis aspekts pastiprina arī aizdomīgumu un greizsirdību.

23. oktobrī Plutona ietekmi pastiprinās Mēness kvadrāts ar Plutonu un Saules ieiešana Skorpiona zīmē. Šajā dienā gaidāma smagnējāka enerģētika, vēlme citiem uzspiest savu taisnību, cilvēkiem traucēs dzīvot viņu pašu trūkumi un skeleti skapī.

28.–30. oktobris: Merkuram harmonisks aspekts ar Jupiteru – šis aspekts atgriezīs pie pozitīvās domāšanas. Plašs skatījums uz notiekošo, varam gaidīt labas ziņas, cilvēki kļūs sabiedriskāki, atvērtāki, interesēsies par notikumiem pasaulē un sabiedrībā. Ļaudis labprāt apgūs jaunu informāciju, patiks pamācīt citus, apmeklēt kursus, seminārus. Šis aspekts var palīdzēt izdomāt, kur labāk nopelnīt.

28.–29. oktobris: Merkuram harmonisks aspekts ar Hīronu – vēlms ieklaisīties savā sirdā, attīrīt savu iekšējo pasauli no aizvainojumiem un nevajadzīgām šaubām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!