Decembra pirmajā nedēļā labās lietas, kā mēdza teikt mana vecmāmiņa, vilksies kā blaktis pa līmi, bet, sākot ar otro nedēļu, temps kļūs naskāks un svētku noskaņojums parādīsies pat visiesīkstējušākajiem grinčiem.

Šogad cieņā būs dāvanas-pārsteigumi, slepenībā tapušas vai iegādātas, ar intriģējošu pieteikumu pasniegtas. Marss Zivju zīmē sapņaini rotaļāsies ar Veneru, kas atkal atgriezusies Skorpionā, tēlo liktenīgo un nepieejamo, tomēr tik ļoti kāroto sirdsdāmu. Jo tuvāk svētkiem, jo lielākas iespējas būs panākt kompromisus, satuvināties, iežūžot otram ausī tieši to, ko viņš alkst dzirdēt.

Tātad kopumā – harmonisks mēnesis, bet katra konkrēta cilvēka liktenī dekorācijas saliktas mazliet citādi un arī lugas sižets cits, tāpēc – jautā savam astrologam.

Auns

Foto: Shutterstock

Lai sāktu jaunu, skaistu posmu dzīvē, Aunam vēl šādas tādas astes jāpievelk, kaut kāds parādiņš jāatdod – morālais vai naudiskais, bet ar to viņš varētu tikt galā mēneša pirmajā nedēļā. Pēc tam Aunu vilinās tālo pilsētu lidostu spožās ugunis, un pareizi vien viņš darīs, ja svētkos uzdāvinās sev ceļojumu.

Savā ziņā paveiksies tiem Auniem, kuri akurāt šomēnes (labāk gan pēc 7. decembra) maina darbu: viņi var sastapt lielisku darbaudzinātāju, kurš šo to var iemācīt arī par dzīvi, atklāt amata noslēpumus, kas Aunam uz savu profesiju liks palūkoties citām acīm. Un varbūt aizdomāties par izglītības turpināšanu.

Par Auna mīlestību jāteic, ka drīzāk tā izskatās pēc kaislības, kurā prasās pēc sakāpinātām emocijām, jaudīgiem sižeta pavērsieniem, ainām, kas acīs sadzen slapjumiņu. Daudziem tas var nozīmēt slepena sakara atjaunošanos, un var nākties krietni pārtaisīt savu pasaules uzskatu, lai šīs attiecības paceltu jaunā līmenī.

Vērsis

Foto: Shutterstock

Vērsim decembrī būs daudz enerģijas un arīdzan daudz iespēju parādīt savus talantus jomās, kas skar ērto, skaisto, smaržīgo, garšīgo. Pēc Merkura retrogrādā perioda beigām var parādīties arī labas biznesa iespējas, ko negribēsies laist garām. Bet arī svētkus svinēt gribēsies, un tur Vērsim samilzt tāds iekšējs konfliktiņš...

Ja reiz pieminam biznesu, tad jānorāda, ka Vērsim decembrī būs izteikta tendence biedroties un draudzēties, rosīties kopīga labuma vārdā, bet vienlaikus viņš arī pakļauts tieksmei savus draugus idealizēt, un nezin vai ar rozā brillēm uz acīm kaut kādus nopietnus kopīgā biznesa jautājumus vajadzētu risināt... Tā prātīgi, lūdzu!

Savukārt otrais Veneras vizītes dublis Skorpiona zīmē atgriezīs Vērsim interesi par pāra attiecībām un piedāvās kādu iespēju pamēģināt vēlreiz – iespējams, ar to pašu cilvēku, bet ar jaunu, viedāku izpratni par dzīvesbiedra lomu, uzdevumiem un funkcijām. Citiem vārdiem sakot – decembrī Vērsis būs mīlīgāks.

Dvīņi

Foto: Shutterstock

Tiem, kas sen jau aizmirsuši, kā dzīvē izskatās darba mīlestība, decembrī var tā uzmanīgāk pavērot Dvīņus – viņiem pat garlaicīgos darbiņos izdosies atrast (vai ieviest) jēgu un šarmu, bet augstāku priekšniecību un citas ietekmīgas personas aizkustinās Dvīņu ideālisms un entuziasms. Laiks prasīt paaugstinājumu amatā!

Dvīņu darbaholisms gan diezin vai būs īsti pa prātam viņu dzīvesbiedriem, kuri arī šomēnes prasīs vairāk uzmanības nekā parasti, tāpēc Dvīņiem var nākties pārvietoties pa pasauli vēl ātrāk, nekā viņi ir ieraduši, lai pagūtu gan sabiedrībai pakalpot, gan publiskajos prožektoros pazīmēties, gan dzīvesbiedru samīļot un izklaidēt.

Vientuļajiem Dvīņiem šī ir laba ziņa – nodibināt kontaktus būs pulka iespēju, turklāt potenciālais mīlas objekts Dvīņus ieraudzīs viņu vislabākajā formā – darbīgus, asprātīgus, publikas iemīļotus un priekšniecības novērtētus (pēdējais minētais gan attiecas tikai uz tiem, kuri nesāks atklāti konkurēt par šefa vietu).

Vēzis

Foto: Shutterstock

Vēzim decembrī enerģijas būs daudz un gana daudz arī iespēju to ievirzīt jēdzīga gultnē. Viņš labi sapratīsies ar jaunāko paaudzi, pratīs rotaļīgi uztvert situācijas, kurās citkārt būtu ierāvis galvu čaulā un sadrūvējies. Tieši Vēzim vislabāk varētu padoties labdarības tirdziņu un citu sabiedriski derīgu pasākumu organizēšana, jo viņa kalpošanai nebūs augstprātīgas līdzjūtības pieskaņas.

Pret nopietnām un ar solījumiem un parakstiem apstiprinātām attiecībām
Vēzis izturēsies godprātīgi, taču (kā tas jau gada garumā pierasts) ne katram Vēzim šādas attiecības sniegs laimes un piepildījuma sajūtu.

Dīvainā situācijā var nokļūt Vēži, kas peļņā devušies uz ārzemēm, – līdz ar svētku laiku var atnākt apjausma, ka citur cilvēkiem nav īsti pareizs priekšstats par Ziemassvētku svinēšanu. Un arī vērtību skala kā tāda var uzjundīt šaubas... Nu, saki, Vēzi, vai tiešām naudas dēļ bija vērts no dzimtenes projām braukt?

Lauva

Foto: Shutterstock

Lauvas radošais gads uzņem apgriezienus – nu jau to vairs nekas neapturēs, un Lauva tik darbojas, nesdama prieku un gaismiņu pasaulei. Jā, varbūt ne kura katra ideja gūst panākumus, varbūt novembrī sarunātais atceļas vai konkurentiem līdzīga doma ienākusi, bet kopumā Lauvai izdodas, un tā arī jāturpina!

No otras puses – arī vēlēšanās svinēt un līksmot Lauvai ir nevaldāma tieksme, un tas var novest pie pārslodzes gan Lauvas nervu sistēmu, gan sirsniņu un aknas. Tā jau līdz traumpunktam nav tālu! Šitā svētkus sabojāt gan nevajadzētu. Un arī riskēt un azartspēles spēlēt nav ieteicams. Jāpaliek pie radīšanas.

Pati, pa daļai būdama bērna prātā, Lauva brīnišķīgi spēs iejusties brīnumu pilnā pasaules uztverē, kur vēl itin viss ir iespējams, un bērniem būs patiess prieks pavadīt svētku laiku Lauvas aizrautīgajā sabiedrībā. Tikai diezin vai viņiem daudz no tā tiks, jo tipiska Lauva decembrī iemīlēsies. Neliegsim viņai to!

Jaunava

Foto: Shutterstock

Gan jau kāds pa vecam paradumam mēģinās uzkabināt uz Jaunavas pleciem korporatīvo Ziemassvētku rīkošanu un uz Jaunavas ausīm – makaronus par to, ka neviens, izņemot Jaunavu nespēs ar to tikt galā. Jaunava, neklausi! Tu vairāk esi vajadzīga mājās, turklāt ne tikai pašā svētku vakarā, bet visu šo mēnesi.

Jā, tātad – mājas, tur ir daudz darāmā un plašas iespējas izpausties Jaunavas talantam visu salikt pa vajadzīgajiem laikiem un vietiņām. Gan jau, ka arī ciemiņi sabrauks, un daži no tiem – uz ilgāku laiciņu. Māja pilna prieka! Iespējams, vēl līdz Jaunajam gadam var pagūt kādu kosmētisko remontiņu paveikt.

Ja dzīvesbiedram šķiet, ka viņš šomēnes spēs būt centrālā persona Jaunavas dzīvē, tad viņu gaida milzīga vilšanās: nekāda ilgā divvientulība nav sagaidāma, allaž nāksies rēķināties ar pārējo ģimenes locekļu interesēm, vēlmēm, kaprīzēm un tarakāniem galvās. Ja nu vienīgi pavisam īsā ceļojumā divatā izrauties...

Svari

Foto: Shutterstock

Svētku laiks Svariem tradicionāli ir pilns ar vizītēm un apciemojumiem, jo viņiem jānokļūst katrā vietā, kur var satikt simpātiskus, gudrus un citādi vērtīgus cilvēkus. Vēl decembra pirmajā nedēļā ne, bet uzreiz pēc tam tiešām ir labs laiks ašākai informācijas un kāju kustināšanai. Arī andelēšanai, ja Svari tādai nodarbei tuvu stāv.

Ne bez stīvēšanās, tomēr arī naudiņa palēnām tipina atpakaļ uz Svaru maciņu, tikai dažkārt pašiem Svariem tai jāaizstaigā pakaļ. Bet tas ir nieks, jo pa ceļam Svariem var arī cita rakstura laime uzsmaidīt, tāpēc sēdēt uz vietas četrās sienās ir pēdējais, ko šajā pirmssvētku un svētku laikā zvaigznes jums, Svari, ieteiktu! Un vispār – ja Svari neizkustēsies no biroja, viņiem uzkrāmēs lieku darbu, kuru veicot, pat pakoķetēt var neiznākt!

Mīlestība... nu, tā ir tāda kaprīza un grūti notverama būtne, kas decembrī, acīmredzot, ir aizņemta ar citām zodiaka zīmēm un svarīgākām lietām. Vai tāpēc skumt? Nē – ja nav salūzis, nevajag censties salabot!

Skorpions

Foto: Shutterstock

Ak, laimes luteklītis Skorpions! Gan pats viņš pamanīsies ieslēgt visu savu hipnotisko magnētismu, gan apkārtējie viņa ausīs lies cukursīrupu par to, cik gan gadus Skorpionam izdevies brīnumainā kārtā nomest. Ņemot vērā augstāk minēto, Skorpions badu decembrī necietīs, ja vien pats nebūs galīgi slinks un neattapīgs.

Nezin gan, vai pie Skorpiona atnākusī nauda tur ilgi uzturēsies, jo arī tērēties viņam gribēsies ar vērienu, reizēm neprātīgi, reizēm riskanti, reizēm, lai padižotos citu acīs, reizēm – lai paceltos pats savējās. Romantikas uzplūdi mīsies ar bruņnieciskuma "lēkmēm", un Skorpions dzīvos tā, kā viņam patīk, – dziļi un intensīvi.

Bet kas noticis ar Skorpiona mīļoto otro pusīti? Viņa (viņš) mainās, un ar katru brīdi tas kļūst arvien acīmredzamāk. Ja Skorpions grib savas attiecības saglabāt un vēl ilgi mosties blakus šim cilvēkam, tad Skorpionam nekas cits neatliks, kā mainīties arī pašam. Uz augšu, protams, pēc iespējas uz augšu!

Strēlnieks

Foto: Shutterstock

Viss pareizi – decembra jubilārs Strēlnieks kādu laiciņu velta iekšējai revīzijai un tad ņemas parādīt uz āru visus savus talantus – cik viņš gudrs, tālredzīgs, dāsns un gatavs mesties piedzīvojumos. Protams, ka pasaule to pamana un, protams, ka novērtē! Jautājums tikai, cik plaši Strēlnieks savu pasauli iezīmējis? Šomēnes nedrīkstētu robežas salikt par knapu un šauru.

Jā, iespējams, ka ģimenei ir savs, mazliet atšķirīgs priekšstats par to, kur Strēlniekam vajadzētu un kur varbūt nevajadzētu ar savu "dziesmu grāmatu" bāzties, taču veselīgā diskusijā dzimst patiesība, kompromisi un idejas tālākai attīstībai. Jo stāvēšana uz vietas ir regress, Strēlnieka gadījumā jau nu noteikti.

Visu ko Strēlnieks decembrī būs gatavs parādīt uz āru, tikai ne to, kas viņa sirds dziļumos dzīvo: tam viņš labāk gribētu pataupīt klusus divvientulības mirkļus, kurus šajā svētku laika burzmā nemaz tik viegli nebūs atrast un sev atvēlēt. Var jau būt, ka mīļotais cilvēks par Strēlnieka jūtām nemaz vēl nav ticis informēts...

Mežāzis

Foto: Shutterstock

Uzmini nu, kuram vislabāk izdosies paslēpt dāvanas tā, lai neviena dzīva dvēselīte tās pirms laika neatrod? Tas būs Mežāzis. Un arī citas lietas un darbus Mežāzis labāk veiks savā nodabā vai paslepus no ziņkārīgām acīm. Arī savu dzimšanas dienu, ja tā iekrīt decembrī, Mežāzis labprātāk nosvinēs klusi, tuvāko draugu lokā.

Gribēdams pēc iespējas mazāk lieka sarunāt, Mežāzis dažkārt var izteikties pārāk skopi un līdz ar to radīt sarunu biedros sajūtu, ka viņam kaut kas aiz ādas, ka viņš vērpj kādu intrigu vai apzināti maldina. Taču tā reti būs taisnība – drīzāk Mežāzis cer, ka īstie sabiedrotie viņu sapratīs no pusvārda... Dažbrīd viņš aplauzīsies, protams.

Tomēr augstāk minētais nekādā gadījumā nenozīmē, ka Mežāzim nav īstu draugu. Tieši pretēji – tādi viņam ir, un šis būs tas mēnesis, kad Mežāzis, kurš lielākoties tic vienīgi faktiem, atradīs tam pierādījumus. Tālāk ir jautājums, vai viņš sev izrādīto mīlestību atzīs, pieņems un ļaus tai uzplaukt. Cerams, ka tā.

Ūdensvīrs

Foto: Shutterstock

Ja Ūdensvīrs novembrī vēl pirms Merkura cilpas paguva iekarot (vai sarunāt) sev jaunu un augstāku posteni darbā, tad decembrī viņš baudīs pirmās uzslavas un prēmijas. Ja lieta apstājusies pie runāšanas vien, tad var uzmākties neliela skaudība par to, ka viņa draugu maciņi ir treknāki un svētku budžets – apjomīgāks. Ja tāda skumja uzmācas, tad lai Ūdensvīrs paņem vērā arī to, ka neba bez piepūles draugiem šī naudiņa nākusi.

Labākais, ar ko Ūdensvīrs šomēnes varētu nodarboties, ir labdarības projekti – vispār jau visiem tas uzlabo karmu, bet jo īpaši Ūdensvīram tas varētu ielikt labus pamatus nākamajam gadam. Ja ģimenē situācija ir saspringta, jāņem groži savās rokās un jācenšas vērst par labu to, ko vēl var. Ja neizdodas – tik un tā nebūtu vēlams svētkus sagaidīt vienatnē. Lai Ūdensvīrs apciemo kādu, kam ir vēl vientuļāk nekā viņam pašam.

Mīlestības jomā Ūdensvīrs būs vairāk saņēmējs nekā devējs, bet viņa fani to var arī nemaz nepamanīt.

Zivis

Foto: Shutterstock

Decembris Zivīm atnes pamatīgu enerģijas vilni un tādu kā iekšējo dīdītāju, kas neļauj rimties savā ādā. Un tas ir labi, citādi Zivis ieslīgtu sapņainā pašapmierinātībā un neiepeldētu tajos dziļajos ūdeņos, kur slēpjas karjeras potenciāls un iespēja ar savu vārdu ietekmēt sabiedrisko domu. Zivis, gatavojiet svētku runu, šoreiz tā jāsaka tieši jums!

Kaut kur pa vidu šim laikam derētu arī aizšmaukt kādā ceļojumā, jo ārzemēs arī ir daudz romantikas, un Zivju ēstētiskās garšas kārpiņas saņemtu baudījumu, ko tad pēc tam viņas varētu krāšņi atstāstīt visiem klausīties gribētājiem. Citiem vārdiem sakot – lai Zivīm būtu, ko stāstīt, viņām noderētu jauni iespaidi.

Mīlestības decembrī būs tieši tik, cik Zivis pašas ap sevi saradīs un Kosmosā aizsūtīs. Gaidīt uz iniciatīvu no kāda cita šomēnes nav vērts – ar dažiem izņēmumiem var izrādīties, ka sapņu prinčiem trūkst laika, spēka vai drosmes tuvoties tādai svarīgai un publiskai personai. Bet pašas taču var!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!