Foto: Shutterstock
Lūk, klāt jauns gads, ko vieni astrologi nodēvējuši par zelta gadu, pamatojot ar to, ka lielās laimes planēta Jupiters ir savās mājās Strēlnieka zīmē un arī bargais Saturns ir paša pārvaldītajā Mežāzī. Savukārt citi piesardzīgāk prognozē, ka Saturna un Plutona sastapšanās pavasarī var nest ne tik patīkamus pārsteigumus.

Kāds tad īsti būs šis gads? Katram citāds, un arī šis horoskops, kur ieskicētas katras zodiaka zīmes perspektīvas, uzskatāms tikai par kopīgām vadlīnijām, nevis par akmenī iecirstu prognozi. Pārāk atšķirīgi mēs esam, atšķiras mūsu uzdevumi un dabiskie cikli. Izlasi, padomā, bet nepieķeries šeit rakstītajam, jo tava likteņa veidošana ir tavās rokās!

Auns

Foto: Shutterstock

Iegūt plašāku skatījumu uz pasauli, smeļot iespaidus no informācijas avotiem un auditorijas sola vai izdzīvojot uz savas ādas to, kā "citur dara", – tā būs viena no Auna aktualitātēm 2019. gadā. Visticamāk, liktenis Aunam šādu iespēju piespēlēs (un ne vienu vien), bet jāpatur prātā, ka nedrīkst apjausto un atklāto paturēt tikai savai iekšējai lietošanai. Ir jāizmanto apstākļi, lai kaut ko labu izdarītu pasaulei.

Ja Auns iestrēgs pie jau sasniegtā un ieslīgs pašapmierinātībā, nauda par viņu zaudēs interesi, tāpēc izdevības izniekot nudien nav prāta darbs. Faktiski to var sacīt arī par Auna karjeru – tur viss nebūs gluži tik gludi, bet pieņemsim, ka tikai tāpēc, lai mudinātu Aunu parādīt visu viņa potenciālu.

Jauna mīlestība 2019. gadā var arī neierindoties Auna svarīgāko darīšanu pulkā, taču, ņemot vērā, ka šis ir visnotaļ labs kāzu gads, Auns savas esošās attiecības var pacelt jaunā līmenī un attiecīgi tikt pie zīmoga pasē un gredzena pirkstā. Arī šajā ziņā aktivitāte ir atslēgas vārds – iniciatīvai, visticamāk, jānāk no paša Auna.

Vērsis

Foto: Shutterstock

Klusi un mierīgi vilkt ierastu arklu pa ierastu vagu Vērsis varbūt gribētu gan, taču diezin vai viņam tiks dota šāda izvēles iespēja. Īpaši zīmes sākumā dzimušie Vērši no pārmaiņām izvairīties nevarēs, un, ja Vērsis negrib, lai neparedzami mainās apstākļi ap viņu, nekas cits neatliks, kā mainīties pašam, turklāt vēlams – uz to vislabāko pusi. Un labu pušu taču Vērsim nav mazums, tāpēc ir, no kā izvēlēties!

Izsists no komforta zonas, Vērsis būs spiests kustināt to smadzeņu sektoru, kas atbild par naudas pelnīšanu, un nemaz nebūtu brīnums, ja viņš saveidotu kādu jaunu biznesu! Dabas cikli atbalstīs nopietnus Vērša aizsākumus. Vērsim–sievietei ļoti par labu nāks otrās čakras iedarbināšana.

Ja Vērsis uzkāps uz pārmaiņu viļņa, kaut kas var mainīties arī viņa attiecībās un tajā, kā Vērsi redz viņa esošie un potenciālie partneri. Var jau būt, ka sākumā viņam par to nebūs ne silts, ne auksts (galva pilna pašam ar sevi), bet gan jau Vērša zīmes pārvaldniece Venera neatstās savu padoto pavisam bez tauriņiem vēderā...

Dvīņi

Foto: Shutterstock

Nekas tik ļoti neveicina dvēseles briedumu, kā attiecības, kurās cilvēks tiek mudināts augt. Dvīņiem 2019. ir gads, kad partneri šādām attiecībām var izdoties atrast, un arī iekšējā vēlme tāda būs. Jāpiezīmē, ka šeit ir runa gan par attiecībām laulāto starpā, gan par lietišķiem partneriem un pat par Dvīņu advokātu un astrologu. Attiecības nozīmē gan pielāgošanos, gan pieņemšanu un atteikšanos no savas vienīgās taisnības. Vai Dvīņi to spēs?

Vēl viena nianse, kas jāpiemin, nu jau pievēršoties tieši Dvīņu mīlestības jomai, – svarīgu vijoli šeit spēlēs viņu spēja sastrādāties, un tas iezīmē nepieciešamību pēc kāda kopīga uzdevuma. Savukārt attiecībās nesaistītajiem Dvīņiem tā ir norāde neizslēgt no variantiem dienesta romānu: tas var izvērsties par kaut ko daudz ilgstošāku.

Ar finansēm riskēt 2019. gadā Dvīņiem nav ieteicams – ne ar personisko, ne ar sava biznesa naudu. Parāds nav brālis, drīzāk kārdinātājs, no kura vajadzētu turēties iespējami tālāk. Ja kāds Dvīņu bizness turas vairs tikai "uz puņķiem", varbūt ir jāizlemj par labu punkta pielikšanai, "mākslīgā elpināšana" var izrādīties veltas pūles.

Vēzis

Foto: Shutterstock

2018. gadā Vēzis bija notikumu virpulī, viņam tika dotas gan iespējas izrāvienam, gan negaidīti dzīves kūleņi, un varētu padomāt, ka Vēzis pie tādiem mutuļiem ir jau daudzmaz pieradis. Atšķirībā no pērnā gada šogad Vēzim labu izdevību būs mazāk, lielāks akcents uz ikdienišķu darbu, kalpošanu sabiedrībai, maziem, bet tāpēc ne mazāk svarīgiem solīšiem. Lai nu par ko, bet par darba trūkumu Vēzis 2019. gadā sūdzēties nevarēs.

Vēzis, kurš šogad riskē naudas jautājumos, diezin vai dzers šampanieti, tāpēc labāk tā prātīgi un bez Napoleona cienīgiem plāniem! No otras puses – nevar jau gribēt, lai katru gadu ir izcils naudas gads, taču, ja Vēža ambīcijas nebūs saskrējušas debesīs, viņš tīri labi tiks galā. Vismaz iemācīsies vēl pāris paņēmienus, kā ieekonomēt.

Izskatās, ka viegluma un jautrības Vēža partnerības jomā arī 2019. gadā pārmēru daudz nebūs, un, ja kaut kas tur būs pavisam izdilis, tad plīsīs stirkšķēdams. Toties jaunās attiecībās iepiņķerēties gan šķitīs vieglāks risinājums, jo kaut kur jau tas mīļums arī Vēzītim jāliek! Tādos brīžos lai Vēzis atceras par bērniem un savu sirds aicinājumu.

Lauva

Foto: Shutterstock

Ja ir tiesa, ka mākslas darbi rodas mokās, tad Lauvai mokas drīzāk bija pērn, bet īstais radošais rezultāts – ļoti ticams, ka 2019. gadā. Radošas enerģijas pārpildīta, Lauva var atstāt pasaulei kaut ko paliekošu (ja ne gluži savas jomas meistarstiķi, tad varbūt bērnus). Uzreiz jābrīdina, ka radošajai enerģijai ir gluži vienalga, kur izpausties, bet atstāt bez pielietojuma to nedrīkst, citādi saradīs jaunveidojumus, pēc kā neviens nealkst.

Naudas egregors 2019. gadā labprāt padosies Lauvas azartiskās personības vilinājumam, un jo radošāk Lauva pieies naudas sadabūšanai – jo līksmāk naudas avotiņš burbuļos. Šeit uzreiz jāpiebilst, ka Krimināllikums, kā mēdza teikt lielais kombinators Ostaps Benders, ir jāciena, un arī azartspēles nav uzskatāmas par radošu pieeju.

Runājot par mīlestību, šis gads Lauvai drīzāk ir par iemīlēšanos, idealizāciju, dievināšanu un neprātīgiem (toties sapņu objektam glaimojošiem) izgājieniem, nekā par nostabilizēšanos, nopietnību, nākamo līmeni. Otrā pusīte vai nu spēs iejusties Lauvas mūzas lomā, vai arī ne, un tad Lauvas acis ātri vien atradīs citu, jo pasaule ir tik kārdinoša!

Jaunava

Foto: Shutterstock

Jaunava tradicionāli tiek uzskatīta par vienu no vislabākajiem darbiniekiem – žiglu, loģisku, strukturētu –, tāpēc mājai un ģimenei nereti atliek tikai Jaunavas laika drusciņas. Bet 2019. gadā tā vis nevarēs – tieši māja un ģimene ir tās jomas, kur Jaunavai gada uzdevums ielikts. Un, ja viņa no tā mēģinās izvairīties, tad palaidīs garām cerīgu iespēju kaut ko uzlabot savā dzīves vidē, nekustamajā īpašumā un tajā valdošajā emocionālajā mikroklimatā.

Starp tupēšanu burkā (vai bankā) un grozīšanos riņķī pa pasauli nauda izvēlas grozīšanos, un Jaunavai tas šogad jo sevišķi jāņem vērā. Jaunava var pabūt gan devēja, gan saņēmēja, gan starpnieka lomā un pa ceļam arī pati sev kaut ko piečubināt. Skaidrs, ka ar dīvānam "pielipinātu" pēcpusi Jaunavai tas tik labi neizdosies...

Lieliskā menedžere Jaunava vienā ziņā tomēr ar savu intelektu un gribasspēku nevarēs visu un visus pie vietas nolikt, un šī joma ir mīlestība. Tā Jaunavai var sagādāt dažādus pārsteigumus (laimīgā kārtā – to vidū arī gauži baudāmus). Par seksuālās vilkmes trūkumu, šķiet, vairums Jaunavu nezūdīsies, un tai komplektā nāks arī biezas rozā brilles.

Svari

Foto: Shutterstock

Kurš būs tik drosmīgs pateikt, ka šis vai tas nejauši sastaptais cilvēks Svaru dzīvē nespēlēs nekādu lomu? Īpaši jau 2019. gadā, kad vērtīgs un noderīgs kontakts Svaru dzīvē var ienākt arī no necerētas puses. Tāpēc Svariem acis un ausis jātur vaļā, jākļūst par informācijas sūkli, jāuztin uz auss viss, kas kaut attāli šķiet noderīgs. Tas nozīmē arī, ka vērts apmeklēt kaut kādus kursus, iegūt vēl kādu Svaru iemaņas apliecinošu sertifikātu.

Izredzes nopelnīt nepieciešamo un pat mazliet vairāk Svariem 2019. gadā būs, taču, lai līdz tam nonāktu, jābūt gataviem pārvarēt dažādas birokrātiskas barjeras. Jāatzīst, Svari to spēj, ja vien liek lietā savu šarmu un ir gatavi pačalot arī par viņu "lietu" tieši neskarošām tēmām. Cilvēcīga attieksme, empātija – lūk, Svaru atslēga uz naudas avotiņu.

Mīlestībā Svariem šogad nekādi īpašie eksāmeni nav paredzēti, var uzskatīt, ka šis ir fakultatīvs kurss – ja Svari gribēs, viņi ienirs jūtu dzīlēs, ja negribēs, saglabās savu brīvību, vien mazliet paflirtējot – tā draudzīgi un bez pienākumiem. Tomēr arī uz Svariem attiecas tas, ka šis ir diezgan labs gads laulības noslēgšanai.

Skorpions

Foto: Shutterstock

Šo varētu nodēvēt par Skorpiona naudas gadu, taču izsenis zināms, ka nauda ir viens no pārbaudījumiem, kura parāda, cik spēcīgs cilvēka kodols un kā viņš ir spējīgs ievērot tikumus, kurus pats sludina. Tas nozīmē, ka tipiskam Skorpionam būs gana daudz resursu, ar kuru apsaimniekošanu – tērēšanu, ieguldīšanu, pārdalīšanu – nodarboties. Ņemot vērā, ka viņi abi – nauda un Skorpions – viens otram parasti patīk, domājams, ka Skorpions jutīsies labi.

Tikai nevajag iedomāties, ka 2019. gadā naudiņa "pati sevi taisīs". Skorpionam vēlams būt pašam klāt vietās un procesos, kur tā grozās un vairojas. Vēl sirsnīgs ieteikums – īpaši nedižoties ar saviem krājumiem, jo neba visi, kas to pamanīs, ir pret Skorpionu draudzīgi noskaņoti. Kāds radinieks var izlemt, ka tieši viņa dēļ Skorpions sviedrus lējis!

Mīlestība šogad nav pati pastāvīgākā parādība Skorpiona dzīvē, un izskatās, ka vairākumā gadījumu viņš pats būs tas, kurš iesvels sevī šaubas, vai tikai nav izvēlējies partneri "zem sava līmeņa". Tā var būt un var arī nebūt taisnība, taču, ja reiz Skorpions sācis zem kaut kā (zem kāda) "rakt", tad parasti kaut ko arī uzraks, lai pamatotu savas aizdomas...

Strēlnieks

Foto: Shutterstock

Šā gada favorīts Strēlnieks ir sagaidījis savu zvaigžņu stundu, nē, gadu, un sastaps pulka iespēju paspīdēt ar savu erudīciju, aizrautību, entuziasmu un citām labajām īpašībām. Veiksmi, kas pati krīt klēpī, nedrīkst ignorēt vai atlikt uz nenoteiktu nākotni! Vissliktākais, ko Strēlnieks sev 2019.gadā var nodarīt, ir izvirzīt pārāk sīkus mērķīšus vai – vēl muļķīgāk – nespēt izdomāt, ko tādu no Fortūnas izlūgties. Ir jādara, jāgrib, jāsapņo un "jāuzliek uz sliedēm" arī laikabiedri!

Var jau būt, ka Strēlnieka panākumi šajā gadā nebūs izmērojami naudā, bet ir arī citi gandarījuma un ieguvuma veidi, kurus Strēlnieks varēs savā "kontā" ieskaitīt, ja nedomās pārlieku šauri. Jā, var iegadīties kādi tēriņi, kas liek savilkt jostu, taču – tas ir tikai uz kādu laiku, varbūt pat tāpēc, lai nepārfokusētu Strēlnieka uzmanību no lieliem darbiem uz lielu tērēšanu.

Fortūnas mīluļus, loģiski, pamana, viņu starojums piesaista arī pretējo dzimumu, un Strēlnieka (vairāk pat Strēlnieces) liktenī tas var ievest dzīves ceļa biedru, par kādu sapņots. Iespējams – pat vairākus, un tad gan Strēlnieks dabūs palauzīt galvu, "kam lai sēžas kamanās"...

Mežāzis

Foto: Shutterstock

Daudziem Mežāžiem šis būs viens no mūža gadiem, par kuriem viņi vēlāk stāstīs mazbērniem. Tiesa – nav zināms, vai šis būs uzvaras vai "šausmu" stāsts, vai leģenda par liktenīgu sakritību, kuras rezultātā Mežāža dzīve ieguvusi pavisam citu ritējumu. Dažbrīd Mežāža pacietība patiesi var tik pārbaudīta viņa cienīgā intensitātē, tomēr neba nu Mežāzis būs tas, kurš bēga vai atpakaļ lēca, kā teikts filmā par Vella kalpiem. Un beigu beigās viss atrisināsies!

Mežāža naudas ceļi 2019. gadā ir grūti paredzami, jo no viņa paša spējas īstajā brīdī noreaģēt un pieņemt veiksmīgāko lēmumu atkarīgs, vai šis būs finansiāls izrāviens. Tomēr no drosmīgām idejām atteikties nav vērts – drosmīgajiem pieder pasaule un tās resursi, īpaši tiem, kuri neatkāpjas pirmo grūtību priekšā. Un Mežāzis parasti ir tieši tāds.

Pats sev Mežāzis, visticamāk, būs pirmajā vietā, un viņa dzīvesbiedram var būt pagrūti izsekot Mežāža kāpumiem un kritumiem. Ilgstošas un maiguma pilnas attiecības tas nevēsta, drīzāk gan tādus "pārskrējienus" pa vidu likteņa "apšaudēm". Lai gan – arī to var pārvērst par romantisku pieredzi...

Ūdensvīrs

Foto: Shutterstock

Pulcināt ap sevi domubiedrus un iedzīvināt jaunas, perspektīvas idejas ir Ūdensvīra dabiskais stāvoklis un aicinājums, un ļoti ticams, ka 2019. gads nesīs apstākļus, lai Ūdensvīrs šo savu talantu uzplaucētu visā krāšņumā. Katrā ziņā turēt sveci zem pūra (lasi – savu ideju tikai savā prātā) šogad nav vēlams! Tiesa, Ūdensvīrs varētu saskarties ar izvēles grūtībām, kurai no savām daudzajām iecerēm vākt komandu. Kāpēc gan ņemt tikai vienu? Ūdensvīrs var vairāk!

Kas gan ir nauda? Svarīgākās lietas pasaulē tik un tā par naudu nav nopērkamas, un mēdz būt tādi darbi, kurus ne ar kādu summu nevar atlīdzināt, – tad kāpēc vispār nolaisties līdz tādam materiālismam? Aptuveni tāda dažbrīd būs Ūdensvīra attieksme pret finanšu plūsmu viņa kontā. Un tas arī pareizāk, jo šis nav tas gads, kad Ūdensvīram izspēlēt naudas kārti.

Divvientulība un slepeni romāniņi uz laiku noies no Ūdensvīra skatuves: viņam vairāk gribēsies palepoties ar savu otro pusīti, iziet sabiedrībā, baudīt abiem pievērstos sajūsminātos skatienus, dzirdēt apstiprinājumu savai labajai gaumei un pareizajai izvēlei. Ja Ūdensvīra mīļotais cilvēks to sapratīs, tad šis abiem būs visnotaļ jauks un mīlošs gads.

Zivis

Foto: Shutterstock

Ja Zivis sirds dziļumos lolo sapni par slavu un atpazīstamību, tad šis varētu būt tas gads, kad liktenis Zivīm šādu iespēju piespēlē (īpaši jau tad, ja pērn Zivis ielikušas labu pamatiņu karjeras kāpienam). Un, ja reiz Zivis nonāks uz tribīnes vai prožektoru gaismā, tad nekas cits neatliks, kā piepildīt pasauli ar labo un gaišo, ar ideju par vienotību, mīlestību, nesavtību. Tātad – ar visu to, ko piedzimšana šajā zodiaka zīmē viņām ir uzlikusi par pienākumu.

Naudas straumītes platums un ašums lielā mērā būs atkarīgs no tā, cik Zivis jutīsies pelnījušas. Tas nozīmē, ka Zivīm ir jāķeras pēc iespējas pie tām lietām, kuras viņas pašas no sirds uzskata par vērtīgām un atalgojuma cienīgām. Materiālā stāvokļa uzlabojumu Zivīm var nest arī iepeldēšana laulības ostā, jo diezin vai Zivis to darīs tikai aiz aprēķina.

Diemžēl jāatzīst, ka ne visi cilvēki, kas sevi pozicionē kā Zivju draugus, spēs bez skaudības nolūkoties uz viņu panākumiem privātajā dzīve un / vai publicitāti. Kāds no viņiem var arī nenoturēties un paļauties kārdinājumam dot Zivīm ne to vērtīgāko padomu. Ieteikums – citu sirdis var lāpīt, cik uziet, bet klausīt vajag vienīgi savējai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!