Foto: Publicitātes attēls
No 1. līdz 3. martam Ķīpsalā jau 25. reizi norisināsies starptautiskā izglītības izstāde "Skola", kur var iegūt aktuālāko informāciju par mācību iespējām un izvēlēties turpmāko izglītības ceļu.

Vairāk nekā 140 izstādes dalībnieku – valsts un privātās augstskolas, profesionālās izglītības kompetences centri – koledžas, tehnikumi un profesionālās vidusskolas –, mācību centri u. c. jauniešiem prezentēs vairākus simtus izglītības programmu un visdažādāko nozaru mācību kursus. Interesenti varēs uzzināt visu nepieciešamo par starptautisko eksāmenu kārtošanu, skolēnu vasaras valodu nometnēm ārzemēs, kā arī iepazīties ar inovatīviem mācību papildlīdzekļiem un jaunākajām mācību tehnoloģijām.

Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Liepājas Universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, Daugavpils Universitāte, Ventspils Augstskola, Vidzemes Augstskola, Latvijas Kultūras akadēmija, Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija, Rīgas Ekonomikas augstskola, biznesa augstskola "Turība" u. c. informēs par uzņemšanas noteikumiem, budžeta vietām, studiju apmaiņas un prakses iespējām un ārpusstudiju aktivitātēm. Tieši izstādē augstskolas pirmoreiz prezentēs jaunās 2019./2020. mācību gada studiju programmas.

Ar profesionālās izglītības priekšrocībām, ko var iegūt jau pēc 9. klases un arī pēc vidusskolas absolvēšanas, iepazīstinās Rīgas Valsts tehnikums, Latvijas Universitātes P. Stradiņa Medicīnas koledža, Rīgas Celtniecības koledža, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums, Liepājas Jūrniecības koledža, Valmieras tehnikums, Rīgas Stila un modes tehnikums, profesionālā vidusskola "RIMAN", Rīgas Tirdzniecības profesionālā vidusskola, Birutas Mageles Starptautiskā stilistu skola u. c.

Savukārt, ja nākotnes plānos ietilpst mācības ārvalstīs, izmanto iespēju – aktuālāko informāciju par izglītības iespējām uzzini tieši no ārzemju mācību iestāžu pārstāvjiem! Tāpat ikviens interesents par izglītības iespējām Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Kanādā, Vācijā, Dānijā, Šveicē, Lielbritānijā, Francijā, Nīderlandē un citās valstīs varēs uzzināt konsultējoties pie starptautisko izglītības aģentūru, centru un nevalstisko organizāciju speciālistiem.

Pirmoreiz izstādē "Skolā" darbosies arī atvērtā skatuve, uz kuras izstādes dalībnieki 20 minūšu garās prezentācijās interesentus iepazīstinās ar savu mācību iestādi un aktuālo studiju un mācību programmu piedāvājumu.

Lai skolēni gūtu priekštatu par dažādām profesijām un atklātu sev arī ko pilnīgi jaunu, daudzi izstādes dalībnieki apmeklētājiem piedāvās iespēju izmēģināt roku vienā vai otrā arodā. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja "pielaikot" kuģa stūrmaņa, mediķa, karavīra u. c. profesijas. Plašāka informācija par izstādi "Skola 2019" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!