Foto: Shutterstock
Izdots jauns informatīvs materiāls "Domāt.Darīt.Zināt." par pilnveidotā mācību satura un pieejas īstenošanu. Tajā atradīsi informāciju par Valsts pamatizglītības standartu, tā tapšanu un principiem, struktūru un pamatidejām – par to, kā mainīsies dzīve skolā. Izdevuma mērķis ir iepazīstināt, galvenokārt skolotājus un izglītības nozares profesionāļus, ar gaidāmajām pārmaiņām vispārējās izglītības sistēmā.

Izdevumā stāstīts par mūsdienīgas pedagoģijas pamatnostādnēm, noderīgiem metodiskiem paņēmieniem, kā arī ar labiem skolotāju un skolu prakses piemēriem, kas atspoguļo to, kā jaunā mācību pieeja jau tiek īstenota, informē projekts "Kompetenču pieeja mācību saturā" pārstāve Inese Leitāne.

Jaunākajā "Domāt.Darīt.Zināt." izdevumā (Nr. 3) lasi arī interviju "Domāt no skolēna pozīcijām" ar satura izstrādes sākotnējo vadītāju, pašlaik Latvijas Universitātes Starpnozaru izglītības inovāciju centra vadītāju Dr. paed. Daci Namsoni, iepazīsties ar informāciju par septiņām mācību jomām un šo mācību jomu satura izstrādes vadītājiem,

Projekta "Kompetenču pieeja mācību saturā" (Skola2030) projekta laikā tapušo izdevumu jebkurš interesents var brīvi lejupielādēt un izdrukāt no mājaslapas.

"Domāt.Darīt.Zināt" materiālus atļauts izmantot informatīviem, izglītības un pētniecības mērķiem, obligāti norādot avotu. Savukārt, ja ir nepieciešamība izmantot materiālus citiem nolūkiem, sazinies ar "Skola2030", rakstot e-pastu uz adresi info@skola2030.lv.

Projekts "Kompetenču pieeja mācību saturā" pārstāve aicina izglītības nozares speciālistus un pedagogus sūtīt jautājumus un stāstīt par pilnveidoto mācību saturu, pieeju un gaidāmajām pārmaiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!