Eiropas dienas gaidās Valsts kanceleja izsludinājusi skolēnu videodarbu konkursu "Eiropa man ir...". Skolēnu grupas līdz 29. aprīlim tiek aicinātas radīt video, atspoguļojot viņu izpratni par Eiropas Savienības sniegtajām iespējām tās dalībvalstu pilsoņiem.

Konkurss norisināsies līdz 29. aprīlim, un tajā var piedalīties Latvijas Republikas izglītības iestāžu 8.–12. klašu skolēni. Par iesniegtajiem darbiem varēs balsot publiskajā balsojumā, daloties ar videoierakstu "Facebook" tīklā. Uzvarētājs tiks paziņots 13. maijā, un pirmo trīs vietu ieguvējiem tiks dāvāta iespēja apmeklēt Eiropas Parlamentu Briselē ar līdzfinansējumu ceļa izdevumu segšanai. Turklāt komanda, kas iegūs 1. vietu, saņems arī 10 grāmatnīcas dāvanu kartes – katru 50 eiro vērtībā, informē Ministru kabineta Komunikācijas departamenta pārstāvis Artis Ozoliņš. Plašāka informācija valsts pārvaldes Atvērto durvju dienu mājaslapā.

"9. maijā tiek atzīmēta Eiropas diena, tas būs arī laiks, kad skolēniem izcelsim to, kā Eiropas Savienības sniegtās iespējas caurauž mūsu ikdienu un palīdz Latvijai attīstīties daudz straujāk. Organizējot radošo videodarbu konkursu, vēlamies veicināt skolēnu izpratni un zināšanas par Latviju kā atbildīgu Eiropas Savienības partneri," uzsver Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!