8. un 9. maijā jau trešo gadu pēc kārtas Ķīpsalas izstāžu centrā notiek gada vērienīgākais notikums profesionālajā izglītībā Latvijā – nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss "SkillsLatvia 2019". Šogad 19 prasmju konkursos savas iemaņas pārbauda un par medaļām sacenšas 129 konkursanti no 34 profesionālās izglītības iestādēm.

Divas dienas konkursanti no visas Latvijas demonstrē savu meistarību, zināšanas un profesionalitāti tērpu dizainā, datortīklu administrēšanā, friziera darbos, grafikas dizainā, restorānu servisā, ēdienu gatavošanā, mobilajā robotikā, flīzēšanā un citās prasmēs. Jauno profesionāļu sniegumu 19 prasmju konkursos vērtē ekspertu komisijas, kuras veido nozares speciālisti un darba devēji.

""SkillsLatvia" piedalās jaunie profesionāļi, kas katru gadu demonstrē pārliecinošu sniegumu dažādu prasmju jomā, un tā ir platforma, kurā jaunie darītāji satiek potenciālo darba devēju," stāsta Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārā sekretāre Anita Muižniece. "Darītāju kultūra ir plaukstoša, un jauno profesionāļu pieredzes stāstu netrūkst, tiem uzskatāmi parādot, ka prasmes apvienojumā ar 21. gadsimta cienīgām zināšanām ir mūsdienu kapitāls."

Veiksmīga dalība "SkillsLatvia 2019" dod iespēju pārstāvēt Latviju un pretendēt uz medaļām starptautiskajos profesionālās meistarības konkursos jeb tā dēvētajās profesiju olimpiskajās spēlēs "EuroSkills" un "WorldSkills". Latvijas konkursanti starptautiskā mēroga konkursos piedalās kopš 2010. gada un uzrāda pārliecinošu sniegumu, apstiprinot jauno profesionāļu sagatavotības līmeni un Latvijas profesionālās izglītības kvalitāti.

Pieredze rāda, ka konkurss raisa lielu apmeklētāju interesi par profesionālo izglītības iestāžu piedāvātajām mācību programmām, jo paralēli meistarības konkursam ir iespēja apmeklēt Karjeras kafejnīcas interaktīvās spēles un pārbaudījumus, kā arī Pofesiju parādes demonstrējumus. Vienlaikus apmeklētāji varēs iegūt informāciju par profesionālās izglītības iespējām Latvijā, kā arī profesionālajām prasmēm, ko sagaida potenciālie darba devēji. Arī šogad pasākums apmeklētājiem ir pieejams bez maksas.

Par "SkillsLatvia 2019"

"SkillsLatvia 2019" ir Valsts izglītības attīstības aģentūras organizēts nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss, kas Latvijā notiek jau trešo gadu. Konkurss ar moto "Uzvar darītājs!" cildina jauno profesionāļu prasmes un demonstrē profesionālo izglītības iestāžu un darba tirgus sadarbību.

Plašāka informācija par konkursu "SkillsLatvia 2019", tā dalībniekiem un pārstāvētajām profesionālajām prasmēm, kā arī pasākuma programmu un apmeklētāju laikiem pieejami šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!